HCL.HR

Otkriveno je što sve donosi četvrta godina za Rainbow Six Siege

Pero Mlinar 18.02.2019.   •   8 komentara


Otkriveni su detalji o tome kako će biti ispraćena četvrta godina postojanja Rainbow Six Siegea.

Dani prolaze, a Rainbow Six Siege nedavno je navršio svoj četvrti rođendan. Tim povodom prošlog tjedna najavljena je nova mapa, Outback. Jučer su najavljeni preostali noviteti koje će igra dobiti ove godine.

Najprije, čini se pogodnim spomenuti kako će Outback biti jedina nova mapa koja će se pojaviti u Rainbow Six Siege, barem do njegovog petog rođendana. U planer je zabilježena ekstenzivna izmjena mapa Kafe, Kanal i Theme Park, ali što se tiče potpunih noviteta, jedna mapa je sve što ćete dobiti ove godine. Sam Outback trebao bi postati dostupan negdje tijekom današnjeg dana.

Isto vrijedi i za dva najavljena operativca podrijetlom iz Australije. I oni bi trebali postati dostupni danas, a tome je tako jer započinje prva sezona u četvrtoj godini postojanja Siegea – Operation Burnt Horizon.

Što se tiče preostalih sezona, osim što će svaka od njih donijeti po jednu izmijenjenu postojeću mapu (gore navedenim redoslijedom), svaka od njih donijet će dva nova operativca. Njihove nacionalnosti možete vidjeti na slici, a ostali detalji trenutno nisu poznati.

Jednom potencijalno velikom novosti mogao bi se pokazati revidiran pristup ranjavanju suboraca. Pogodite li ih dovoljni broj puta, namjerno ili ne, dobit ćete upozorenje (konačno), a nastavite li biti nestašni, šteta koju nanesete suborcima odrazit će se na vašoj količini zdravlja. To vam je naučeno iz Final Fantasyja, zapravo, čarolija Reflect.

Idemo dalje. Dosta recentni eksperiment u svijetu Rainbow Six Siegea bio je mod pick and ban, u kojemu bi oba tima na početku meča suparnicima zabranila korištenje jednog ofenzivnoga i jednog defenzivnoga operativca. Radi poboljšanja dinamike, odnosno da se spriječi oslanjanje na ustajalo prejake operativce. Taj će mod sad postati trajnim dijelom rang-ljestvice.

Štitovi za postavljanje će biti ojačani i više neće biti od kartona, Lion i Glaz će biti oslabljeni. Negdje ubrzo, ne zna se točno još kad. Otkriveno je i kako će se kretati cijene operativaca: svaki operativac mlađi od jedne godine koštat će 25,000 Renowna, oni stari između jedne i dvije godine 20,000, trogodišnjaci 15,000, a umirovljenička ekipa (četiri+ godina) 10,000 Renowna.

Komentari (8)

  • Saren

    18.02.2019 - 17:27

    Da kao i ako pokusas team kill napravit ako je headshot umires instant. Sto se pick and ban-a tice bilo je i vrijeme vec, isproabo sam ga u non-ranked modu i dobar je zasad. Stizu jos i Elite skinovi ponovo za Hibanu, Blitza i Miru, kao i (ako itko prati) promjene tj rework postojecih operatora – Lion, Glaz, Blitz itd. Dosta prasine se diglo oko tzv. dev promjena kod operatora jer ce Ash izgubit ACOG navodno + tu su jos novi sustav kojim ce Capitao lansirat svoje asphyxiating bolt-ove (vise nece prolazit dmg kroz zidove) itd. Sve u svemu ovo je nesluzbeni Operation Health 2 manje vise. Jedino cime nisam zadovoljan jest nadolazeci nerf za Dokkaebi i njen Logic Bomb duration, te ovo sa stitovima koje rucno postavljas. Mislim fora da imaju bulletproof trake sad na sebi al se i dalje mogu unistavati kao i do sad (Zofia, Ash, Buck il bilo tko ko ima granate), tako da su mogli to i buffat malo al ajd. Sve u svemu zadovoljavajuce promjene.

    • TeroXCro

      @Saren, 18.02.2019 - 18:00

      Blitz elite je već bio.
      Jako je dobra stvar da ash gubi acog.
      Nerf za dokkaebi je itekako bio potreban. Bila je jedna od najjačih operatora ako bi ih tim pravilno koristio.
      Zaboravio si dodati još i crni holograpich site kojeg je cijeli comunityi godinama želio.
      Svaka mapa koju su spomeni apsolutno je zaslužila rework i to je najveći plus ove cijele godine uz to da izgleda konačno slušaju feedback high ranked i pro dijela comunitya.
      I najbitnije za nadolazeću sezonu je micanje lean i crouch spamanja.

    • Saren

      @TeroXCro, 18.02.2019 - 18:38

      Ma i ja sam za nerf Dokkaebi iako mi je (bila) main, al smatram da su ga pretjerali sa 18 sekundi samo, radije bih da je bar 25 al vidjet cu kad izadje pa napravit testing da vidim kako to izgleda. Za Ash me iskreno nije previse briga jer ju ne volim igrat al se slazem za ACOG removal. Za crni holo, kao i map rework se u potpunosti slazem. A crouch spam je iritantan do zla boga, cim ga prije maknu tim bolje. Sta se slusanja communitya tice i tu si u pravu makar ponekad mislim da vise misle na high end ranked ljude nego na casual community al u redu je sve – bar slusaju i voljni su mijenjati stvari sta vidim u danasnje vrijeme bas i nije slucaj kod ostalih developera. Jos samo da rijese Cav i njezin “svemirski” silent step i perspektivu koju ima i bit ce odlicno 🙂

  • TheNiZziP11

    19.02.2019 - 10:40

    Nakon 4 godine napokon izlazi Rank iz beta… Jos samo da Fix Crouch spam i sve ce biti u redu. Sta se tice Ash Acog nebi trebalo biti problema za one koji su koristili Acog, onako tko zna korisitit ash sa holo nebi trebalo biti problema. Koristim holo na ash i ne vidim problem. Pogotovo za fast Rush.?

    • Saren

      @TheNiZziP11, 19.02.2019 - 12:47

      Stigao je updejt na TTS njihov a evo ti liste svih promjena, sto se tice Crouch exploita evo sta kazu :” CROUCH AND LEAN SPAM
      We have identified a way to have a substantial impact on the viability of spamming crouch and lean commands. Currently, player animations allow players to snap from left to right lean, as well as crouching, without going through the full animation for that action. We will deploy a fix that prevents this from being exploitable in Y4S1.
      We will continue to monitor the situation following the deployment of this fix, and take necessary steps should it not have the desired out come.”
      Znaci nije rijeseno jos, al rade na tome. 🙂 Puna lista promjena koje su dosle na TTS su ti ovdje : https://rainbow6.ubisoft.com/siege/en-gb/game-info/seasons/burnthorizon/index.aspx

    • TheNiZziP11

      @Saren, 19.02.2019 - 18:31

      Kao sto si gore sam rekao “crouch spam je iritantan do zla boga” jos samo da se to fix i svi sretni:D. Sad jedino cekam da vidim sta ce sa Gridlocki Mozzie koliko ce oni pokupiti nerf na kraju sezone.

  • Vili Nebitno

    19.02.2019 - 14:37

    Još jedan amerikanac?

    • TheNiZziP11

      @Vili Nebitno, 19.02.2019 - 18:22

      Nije amerikanac.. Citaj.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?