HCL.HR

Pogledajte kako Gollum izgleda na PlayStationu 5

Zoran Žalac 04.05.2020.   •   20 komentara


Objavljene su prve slike iz igre The Lord of the Rings: Gollum, koja će osim na PC-u izaći i na konzolama sljedeće generacije.

Njemački studio Daedalic Entertainment podijelio je prve slike iz svoje igre The Lord of the Rings: Gollum u kojoj ćemo igrati u ulozi izopačenog hobbita Smeagola. Slike su nam između ostaloga interesantne jer se Gollumova avantura planira za PlayStation 5 te Xbox Series X konzole (uz verziju za PC).

Iskreno rečeno, ne vidimo zašto igra ne bi bila izvediva na aktualnoj generaciji konzola jer po prvim slikama ne izgleda toliko “next-genovski”. Ipak, daleko od toga da izgleda loše – najveća rasprava zapravo bi se mogla povesti oko izgleda glavnog lika.

To je namjerno tako jer su tvorci igre željeli da igrači kod Golluma uoče više “ljudskih” karakteristika na crtama lica jer se na taj način omogućava i širi spektar emocija. Osobno mi je Gollum u izvedbi Andyja Serkisa imao kompletan spektar emocija, ali hej – ovako im je vjerojatno jeftinije nego da angažiraju slavnog hollywoodskog glumca, pa s te strane razumijem odluku.

The Lord of the Rings: Gollum trebali bismo igrati nekad tijekom 2021. godine.

Komentari (20)

  • SanKa

    04.05.2020 - 16:36

    ovo izgleda grozno

    • cikastojca

      @SanKa, 04.05.2020 - 17:10

      Nadamo se da ce da odrade kao i sa Sonicovim filmom 😀

    • Lovro Maroševac

      @SanKa, 04.05.2020 - 22:45

      On isto došao u doticaj s 5g mrežom.

  • SeaNN

    04.05.2020 - 17:12

    Tko uopce zeli igrati kao gollum? Daj te nam punokrvi rpg kakav lore od lotr zasluzuje…

    • personauser

      @SeaNN, 05.05.2020 - 11:22

      Mozes igrati F2P MMORPG LOTRO

  • Zoran Žalac

    04.05.2020 - 17:24

    Samo ga jedan loš dan dijeli od toga da postane remake Tombe.

    • Lazy

      @Zoran Žalac, 04.05.2020 - 17:34

      Hahaha, a gdje si se sjetio Tombe đizs hahaha, pre dobro.

  • chocobo_047

    04.05.2020 - 19:19

    A simpatičan je mali🤣🤔🤔🤔😂🤣🤣🤣🤣

  • burgi

    04.05.2020 - 19:27

    toliko o sposobnosti developera…..reci sam uncharted 4…iskreno nisam ni ocekivao da ce izgledati nest posebno…

  • personauser

    04.05.2020 - 19:37

    My precious

  • cmicko22

    04.05.2020 - 21:51

    Od svih silnih likova koje je stvorio Tolkien Gollum je posljednji kojega bih izabrao za protagonista neke videoigre.

  • Dick Johnson

    04.05.2020 - 22:03

    Kad si zamislim LotR svijet, definitivno nije ovo. Jel to neki Unity asset flip?

  • Vlahovic

    05.05.2020 - 03:27

    Iskreno kao veliki fan Tolkienovog sveta smatram da igra gde je gollum glavni lik moze biti izuzeti interesanta. Moze pokazati promenu iz Smeagola u Golluma i nacine kako se provlacio kroz tunele maglovitih planina i obrona Mordora. Gollum nije tek tako neki pacov, on je lik koji ima svoje karakterne osobine i svoju dugu pricu.A da ne pominjem to kako mozemo videti njegov susret sa Bilbom, Frodom i Samom kroz njegovu perspektivu.Imamo pregrst RPG-eva gde je glavni lik izabrani junak ili neki slavni heroj.Pa cak i u tolkinovom svetu gde igramo malte ne Celebrimora.Predstoji nam AC Valhalla gde cemo imati pregrst stvari da radimo kao viking koji se bori u ime Odinovo.Sto se tice dizajna za Golluma smatram da je vise pokusaj na filmsku verziju dok je u knjigama on opisan mnogo vise kao neko ljigavo bice koje je Crno kao noc.Ali moram da dodam da niko nije zavoleo filmsku verziju golluma samo zbog izgleda nego zbog sjajne gestikulacije i glasa glumca koji je dao zivot liku.Morate uzeti u obzir da je Gospodar Prstenova serijal knjiga prvenstveno gde je glavna stvar koja vizualizuje masta i mozak.Tesko je drugacije zamisliti likove zbog Filmova koji su stvarno u svaku ruku brilijantno adaptirali Tolkienovo delo na veliki ekran.Sve u svemu igra moze biti dobra kao Stealth igra, jer to gollum i jeste. Hvala na citanju ,Vukasin iz Sapca

    • Darac83

      @Vlahovic, 05.05.2020 - 10:30

      Zanimljiv je lik, ali za igru? Znači ima dio dok je bio hobbit (neke idi tamo i donesi mi/napravi ovo i ono misije), onda postane Gollum i par sto godina čubi sam u spilji (lovi ribu i povremeno stealth ubije kojeg orka/goblina) i onda izgubi prsten, malo traži okolo i onda dođe u družinu. Fajter nije, magije nema, znači iz stealth misiju u stealth misiju… Najgore od svega, svi znaju kako završava. Neznam, trebaš bit izuzetno maštovit da od ovoga napraviš nešto zabavno…

    • Vlahovic

      @Darac83, 05.05.2020 - 14:42

      Od Bilbovog dolaska do Froda u knjigama prolazi 80 godina tokom kojih je gollum putovao kroz mordor gde se suocio sa Shelobom i Nazgulima.On biva uhvacen od strane Aragorna pre desavanja Lotra i zatvaraju ga u mirkwood odakle on pobegne.Posle toga provodi vreme za petama Druzini gde ga opaze par puta kao mrlju i samo Gandalf i Aragorn zapravo znaju ko je on.U knjigama se gollum pojavljuje mnogo pre nego u filmu i prati ih kroz moriju lotlorijen amon henn.Jesu stealth misije sve igra bi bila stealth.A sto se tice ostalih likova Frodo ide u zapadne zemlje(umre) Sam ima porodicu Meri i Pippin su u okrugu.Gimli i Legolas putuju u helms deep i fanghorn(doduse ne znam da li je to u filmu)Aragorn je kralj.Svaki lik je dobio zadovoljavajuc kraj u delu.Ovde postoji mogucnost da se vidi srednja zemlja iz mnogo drugacije perspektive.

    • Darac83

      @Vlahovic, 05.05.2020 - 15:07

      Ma znam, ali opet, ne mislim da je to lik koji je dovoljno zanimljiv za igranje. Radije bih neka naprave dobru igru smještenu u taj svijet, ali s nepoznatim ili manje poznatim likovima (nor. Beorn bi bio super protagonist). Ajd, vidjet ćemo… 🙂

  • Muamer Ramic

    06.05.2020 - 03:21

    Igra više vuče na cartoon tip igre nego na neku realistiku što objašnjava zasto je gollum ovako prelijep, ali kako god ne izgleda kao nešto što će biti dobro. Više se radujem remasteru bfme što rade fanovi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?