HCL.HR

Priču u Wolf Among Us 2 moći će pratiti i oni igrači koji nisu odigrali jedinicu

Dominik Vadas 23.03.2022.   •   2 komentara


Izvršni direktor Telltalea izjavio je kako će radnja u igri The Wolf Among Us 2 biti istovremeno nastavak jedinice, ali i zasebna priča.

Izvršni direktor Telltalea Jamie Ottilie progovorio je o dugo očekivanom nastavku igre The Wolf Among Us. Riječ je o cijenjenoj noir avanturi iz 2013. godine koja se temelji na popularnom serijalu stripova Fables. U razgovoru s medijima Ottlie se osvrnuo na radnju nastavka. Istaknuo je, između ostalog, kako će igra biti podjednako zanimljiva i razumljiva igračima koji su odigrali jedinicu, kao i onima koji se će se s vukom prvi puta susresti u nastavku.

“Nastojimo osmisliti naše narative tako da mogu stajati zasebno”, rekao je Ottilie, iako je priznao kako se nada da će novi igrači ipak razmisliti o odigravanju prve sezone prije nego što krenu s njenim nastavkom. Ipak, to ne bi trebalo biti previše važno. “Početak prve epizode druge sezone postavlja stvari na takav način da svaki igrač odmah razumije kako su likovi došli do situacije u kojoj se sada nalaze” – kazao je.

The Wolf Among Us 2 ostat će vjeran formatu epizodnog izdanja iz prve sezone, a zadržati će i neke elemente koji su u skladu s originalom, no najveća novost je gotovo potpuni prelazak na Unreal Engine. Naime, Talletaleov originalni Tool engine pokazao se kao nepouzdan i neoptimiziran alat, što je potvrdio i sam Ottilie: “Izazovi s našim starim engineom bili su dobro poznati. Htjeli smo brzinu, snagu, fleksibilnost i umjetnost koju donosi Unreal Engine.”

The Wolf Among Us 2 bit će objavljen u epizodnom obliku u 2023., ali Telltale će dovršiti razvoj svake epizode prije nego što prva stigne na PC i obje verzije PlayStation i Xbox konzola. “Postoji nešto u stvaranju iščekivanja i dopuštanju igračima da nagađaju što bi se sljedeće moglo dogoditi. Smatram da je to važan dio dobrog pripovijedanja, ali i Telltaleovih igara” objasnio je Ottilie.

Podsjetimo, prvi dio igre usredotočio se na detektiva Bigbyja Wolfa i istragu ubojstva u Fabletownu – skrivenom svijetu u kojem žive verzije likova iz klasičnih bajki. U nastavku, smještenom šest mjeseci nakon jedinice, Wolf će biti suspendiran i u savjetovalištu za kontroliranje bijesa, dok će Snjeguljica biti zamjenica gradonačelnika Fabletowna.

Komentari (2)

  • Perfect Sense

    24.03.2022 - 02:11

    Ja samo ovu igru cekam

  • AmirM

    24.03.2022 - 08:05

    Odigrano sam, ali se ne sjećam skoro ničeg

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?