HCL.HR

Profesionalni igrač Fife dobio trajnu zabranu igranja online zbog pljuvanja po toj igri

Zoran Žalac 25.02.2020.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Electronic Arts je napravio presedan kaznivši jednog YouTubera zabranom igranja svih njihovih igara online.

Svatko tko je ikada igrao Fifu ima neke primjedbe i prigovore na igre tog serijala. Većina ljudi na internetu dosta je glasna s tim primjedbama, no jedan je igrač, pritom profesionalni natjecatelj u Fifi, prema mišljenju Electronic Artsa prekršio granicu zbog načina na koji je artikulirao te prigovore.

Naime Kurt “Kurt0411” Fenech na YouTubeu već godinama vodi verbalni rat protiv EA Sportsa, nerijetko se koristeći vulgarnim izrazima, prijetnjama i prilično mangupskim ponašanjem poput pljuvanja logotipa EA Sportsa, sve dok zarađuje snimajući igru koju su oni napravili. Fenech je već nekoliko puta bio kažnjavan zbog takvog ponašanja, a nakon što je nedavno usporedio EA Sports sa malim štakorima, stigla je drakonska kazna.

Fenechu je izrečena kazna po kojoj mu je zabranjen pristup svim igrama Electronic Artsa u njihovim online segmentima. U obrazloženju ove odluke stoji da Fenech daje loš primjer pozivajući druge ljude na slično ponašanje te da su njegove kritike prešle svaku granicu i postale javno ugnjetavanje osoblja Electronic Artsa.

Čini se da je izrečena kazna trajna, no ostaje za vidjeti kako će ju EA točno provoditi. Ne postoji način na kojemu bi se nekome trajno zabranio pristup nekoj igri – uvijek korisnik može napraviti novi račun ili igrati igru s druge adrese. Jedino što je ovdje jasno jest da Kur0411 više neće moći javno prikazivati drugima kako igra Fifu ili druge igre EA Sportsa. Zato su mu zadnja dva videa o PES-u, iako mu je taj sadržaj znatno slabije gledan od snimaka Fife.

Također ostaje za vidjeti hoće li sporni igrač nastaviti pljuvati EA Sports ili će nakon ovoga promijeniti taktiku, možda otići na duhovno iscjeljenje te u konačnici spoznati Boga.

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • chocobo_047

    25.02.2020 - 12:30

    Koja budaletina. Pa ne se… ondje gdje jedeš. Doslovno je ugrizao ruku koja ga je hranila. Sad može početi snimati Fortnite i tako zarađivati.

    • movie

      @chocobo_047, 25.02.2020 - 17:32

      Za razliku od ostalih plačipichki koje šute Kurt kaže što misli o ovoj igri koja je realno gledajući čisto shranje s milijun problema. Sve što je rekao stoji. Rade od nas budale već nekoliko godina i krajnji je trenutak da im se kaže dosta. EA je upao u probleme jer ove godine ne zarađuju onoliko na koliko su navikli pa su zato i nervozni. Igra je izgubila svaki smisao. Nisu sposobni igru dovesti u red pa svaki tjedan štancaju novu boju kartica kako bi zadržali interes za igrom i potaknuli ljude na kupnju fifa pointsa. No uzald. Nikad manji interes za igrom nego ove godine što se vidi po veličini marketa i inflaciji raznobojnih kartica. Jednostavno, uništili su igru a konami nije sposoban iskoristiti trenutak.

    • chocobo_047

      @movie, 25.02.2020 - 17:54

      Ne bih znao. Nisam igrao FIFU od PS2.

  • chocobo_047

    25.02.2020 - 12:32

    I još nešto bih dodao. Ta YT generacija je dosadna više s tim ‘disstrackovima’.

    • GREATPCGAMER

      @chocobo_047, 25.02.2020 - 13:38

      Kad nemaju nešto pametnije za snimati, pa onda obajvljuju disstrackove kad ih svaka sitnica naljuti (ovo za sitnicu kažem općenito za youtubere)

    • chocobo_047

      @GREATPCGAMER, 25.02.2020 - 17:11

      Pa jasno. Youtuberi uvijek imaju svoje mišljenje (za koje nas starije obično nije briga) o svemu i svačemu. Dosadni su.

    • funky0308

      @GREATPCGAMER, 25.02.2020 - 21:13

      Ma u pravu si..iseciraju igru do te mjere da cesto ne kuzis zasto nesto i spominju.. 🙂

    • PppPP

      @chocobo_047, 26.02.2020 - 00:10

      A realno pun mi je k više tih disstrackova. Zašto ljubav kad može mržnja i pregledi…

    • Hrska

      @chocobo_047, 26.02.2020 - 09:23

      Diss track and dat track

  • Mihael5555

    25.02.2020 - 15:11

    Postat ce PES youtuber LOLLLLLLL, bolje odma na prosjacki stap jer to sigurno nitko nece gledat

  • funky0308

    25.02.2020 - 21:12

    A sta ces vise od toga da ne smije streamati EA igre?! Od toga, pretpostavljam ima najvise para, mozda od toga i zivi. Jbga, mozda se cini drakonskom kaznom ali ne mozes biti kooperant BMWu ili Sonyu i pljuvati po njihovim proizvodima dok se njihov logo vrti u kutu ekrana. To je potpuno normalan potez od EAa. I ja da sam na njihovom mjestu napravio bi istu stvar. Pljuj sada po PESu i OK, ocito ti se proizvodi (ma kakvi god oni bili) ne svidjaju pa ti nece ni faliti

  • Petar Marjolovic

    26.02.2020 - 00:34

    Pa kada toliko mrzi fifu i EA što snima to uopće? Može reći primjedbe ali brate on od toga živi i još se žali.

    • movie

      @Petar Marjolovic, 26.02.2020 - 10:10

      Mašili ste ceo fudbal. Prvo da bi komentirali trebate poznavati materiju a ne laprdati napamet. Lik ne mrzi igru. Voli nogomet i kao i svi mi želi da to bude bolji proizvod. Za razliku od ostalih on nema problema niti je šupak da to neće javno reći. Kaže što u igri ne valja i što bi trebalo popraviti i s time se svi slažemo. Jedni te isti problemi valjaju se kroz igru godinama bez želje EA da ih dovede u red. Toliko zarađuju na igri a serveri su im iz prošlog stoljeća. Nemoguće je petkom navečer igrati kada kreće WL jer je prevelik broj igrača u igri i onda dolazi do pizdarija. Od nenormalnog laga do stalnog pucanja veze. Evo na zadnjem champions cupu gdje su se sastali ponajbolji igrači fife na svijetu nekoliko puta su im pali serveri. Sramota. Platili smo igru da bi je igrali kada imamo vremena a ne da me dočeka poruka kako je u igri previše igrača pa da navratim kasnije? Halo? Zar bi o tome trebalo šutjeti? O samim problemima u igri nema smisla govoriti kada većina vas niti ne igra igru niti su upoznati s tim problemima. Uglavnom, lik kaže ono što nas 99% misli. I to je u redu. On je u poziciji da se njegov glas za razliku od našeg čuje. Druga stvar zbog koje su mu banali acc je samo povod zbog ove prve stvari. Gamad neće reći da su ga banali jer kritički govori o igri već su mu banali acc zbog nedoličnog ponašanja tijekom igranja. Prevedeno, lik igra i pičkara. Dakle, radi sve ono što radi svatko od nas. Kada te igra razjebe i kada izgubiš kontrolu svašta kažeš, pa tako i on. No kao i svaki jutjuber pa tako i on ima nekoliko acc na kojima igra igru. Banali su mu jedan acc, nisu sve. Samo onaj na kojem je pičkarao tijekom igranja. Da zaključimo, lik ne sere protiv igre već kritički govori što sve u igri ne valja a acc mu je banan zbog nedoličnog ponašanja tijekom igranja iako svi znamo da je to napravljeno kako bi ga ušutkali kako ne bi mogao govoriti kontra EA.

  • DRBRE

    26.02.2020 - 12:34

    Zar nije ovo stara vijest, i mislim da su mu cak ponistili kaznu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?