HCL.HR

Pucačina Splitgate ostaje u beti do daljnjega

Lovro Maroševac 19.08.2021.   •   3 komentara


Nenadana popularnost pucačine Splitgate dovela je do odgode 1.0 verzije, čije svjetlo dana nećemo još duže vrijeme ugledati.

Lansiranje 1.0 verzije besplatne igre Splitgate očekivalo se 27. 7. ove godine. Međutim, zbog velikog broja zainteresiranih igrača, razvojni studio 1047 Games morao je odgoditi izlazak iz otvorene bete jer nije bilo dovoljno kapaciteta na dostupnim serverima. Novi datum izlaska bio je postavljen nekad tijekom osmog mjeseca, no sada je jasno da do njega neće doći.

Pucačina Splitgate tako će ostati u beta fazi do daljnjega. Upitno je uopće hoće li verzija 1.0 biti lansirana ove godine. Do iznenadne popularnosti igre došlo je kada se spomenuti naslov pojavio na Xbox i PlayStation konzolama s cross-play opcijama. Iz studija su naveli kako je u prvih 30 dana otvorene bete igru zaigralo 10 milijuna igrača.

No, iako će igra ostati u beti, čini se kako na igrače to neće previše utjecati. Možda će i dalje nailaziti na nezadovoljstvo manjkom dostupnih servera, ali djeluje kao da upravo taj nedostatak ne odbija toliko igrače od igre koliko se možda očekivalo. Ne smijemo zaboraviti ni da se Forniteov battle royale mod nalazio u early accessu dvije godine pa je svejedno bio iznimno popularan.

Šef igrinog razvojnog studija Ian Proulx uvjerava igrače da će poraditi na stabilnosti ovog naslova i smanjiti vrijeme čekanja. Kako kaže, odgoda 1.0 verzije do daljnjega je rezultat želje da se prave stvari odrade na kvalitetan način. Unatoč odgodi lansiranja pune verzije Splitgatea, velike vijesti o spomenutoj pucačini trebali bismo dobiti na ovogodišnjem Gamescomu.

Komentari (3)

  • Agent

    19.08.2021 - 15:57

    U zadnjih tjedan dana nisam čekao duže od 2 min da uđem u igru,što je super jer napočetku sam čekao i više od 1h

  • Dajsikeks

    19.08.2021 - 19:01

    Dap, kako kaže kolega, prvi put čekaš onak 45min-1h, ali kasnije uđeš manje od 5 min ili čak manje od 1min

  • Skoropazao665

    19.08.2021 - 19:48

    Ja na PS4 čekam 20-30 sekundi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?