HCL.HR

Rainbow Six Siege na PlayStationu 5 i Xbox Series X igrat će se od prvoga dana

Zoran Žalac 17.02.2020.   •   3 komentara


Dobili smo potvrdu nadasve očekivane najave da će se Rainbow Six Siege igrati i na konzolama sljedeće generacije.

Taktičku pucačinu Rainbow Six Siege do sada je zaigralo više od 55 milijuna igrača i taj broj raste iz mjeseca u mjesec. Kako nam uskoro slijedi tranzicija na novu generaciju konzola, u Ubisoftu žele iskoristiti tu priliku da privuku još više zainteresiranih igrača pa su potvrdili da u tu svrhu već povlače konkretne poteze.

U razgovoru za Windows Central, novi redatelj igre Leroy Athanassof otkrio je kako ekipa već radi na prebacivanju Siegea na PlayStation 5 te Xbox Series X. Neslužbeno se to već i znalo, a novi komad informacije jest da ciljaju da igra bude dostupna za igranje od prvog dana kad se te konzole nađu u prodaji. Osim toga, cilj im je da do tog dana imaju sređenu i opciju cross-playa, tako da se zajednice igrača više ne dijele između PlayStationa i Xboxa.

Potvrđeno je također da će PC platforma biti izostavljena iz planova za cross-play. U Ubisoftu vjeruju kako to ne bi bilo dobro za igru jer bi se igrači na PC-u iživljavali na konzolašima zbog preciznijih kontrola.

Ipak, u planu je nešto drugo – opcija cross-platform napredovanja. Dakle, u budućnosti će igrači moći prebaciti ostvareni napredak s platforme na platformu, pa ako krenete igrati na konzoli pa se prebacite na PC, onda ne morate kretati od nule nego samo nastavite tamo gdje ste stali u verziji za konzole.

Komentari (3)

  • ivan.frakin

    17.02.2020 - 13:53

    Znaci naplatit ce nam ju jos jednom…

    • rsye

      @ivan.frakin, 17.02.2020 - 15:37

      A sta bi trebali? Davati je besplatno?

    • Sib3riX

      @ivan.frakin, 17.02.2020 - 18:39

      Mislim da ti nece jer igrice koje su sa ps4 radit ce na ps5. I imas svoj ps account koji ima aktivirane igrice tako da ce se transferat na ps5. Jer bilo bi glupo da sad moras ispocetka sve grindat operatore itd…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?