HCL.HR

Red Dead Redemption 2 i GTA Online ne bi trebali smetati jedno drugome

Zoran Žalac 08.02.2017.   •   14 komentara


Čelnik izdavačke tvrtke Take-Two Interactive objasnio je investitorima zašto ne vjeruje da će Red Dead Redemption 2 i GTA Online imati utjecaja jedno na drugo.

red-dead-redemption-2

S obzirom na uspjeh GTA Online komponente, za očekivati je da će Rockstar nešto slično ponuditi i u Red Dead Redemptionu 2. Premda još nije poznato kako će multiplayer u toj igri funkcionirati, predsjednik izdavačke kuće Take-Two odbacio je mogućnost da bi online mod RDR-a 2 mogao na bilo koji način utjecati na GTA Online, i obratno.

U financijskom izvješću Strauss Zelnick investitorima je pojasnio zašto misli da dvije igre neće krasti igrače jedna drugoj.

“Volim reći da je zabava neobična životinja utoliko što se zabavni sadržaji zapravo ne natječu jedni s drugima. Nikada ne trebate zabavu. Zabava je nešto što želite imati, ali nije vam potrebna. Ako vas na tržištu neko vrijeme ništa ne privlači, nemate potrebe da trošite novce na nešto, a ako vas istovremeno privlači više stvari, strastveni konzumenti konzumirat će sve te stvari.” – izjavio je Zelnick.

“Stoga ne mislim da će postojati neka kompetitivna dinamika s našim budućim igrama, osim činjenice da je naš uspjeh vođen kvalitetom. Mislim da će uspjeh RDR-a 2 diktirati kvaliteta, jednako kao što mislim da je za uspjeh GTA Onlinea zaslužna njegova izvanredna kvaliteta.” – zaključio je Zelnick.

Komentari (14)

  • Dizzdy

    08.02.2017 - 13:43

    Nadam se da u read dead-u nece biti mikrotranskacija kao u gta online

    • Mladen Bule 98

      @Dizzdy, 08.02.2017 - 16:06

      Pa u gta 5 online niko te ne sili da ista kupujes, sve se u igri kupuje sa in game novcem.

    • Tony Ghost 1811

      @Mladen Bule 98, 09.02.2017 - 00:12

      Pa npr. dosta smeta kad ulazes svoj trud u neku igru a frajer te preskoci kao da trampolin koristi. Upali igru jednom i spuca par somova i sav tvoj trud ode u vraziju mater. Te mikrotransakcije su mi zivce izjedale u svakoj igri u kojoj je bila mogucnost kupovine. Ne govotim samo za gta, nego opcenito. Ali njima je stalo jedino do novca tako da ih ni najmanje ne zanima.

  • funky0308

    08.02.2017 - 13:45

    Potpuno je u pravu, igre su luksuz, sto mnogi na ovom portalu ne shvacaju (posjetitelji, ne sam HCL, naravno). To je nesto sto netko moze, a netko ne moze, bas kao kod cigara ili alkohola. Nije socijalno pitanje. Lijepo je covjek objasnio, ako je proizvod dobar, kupac ga zeli i moze si ga priustiti – jedini bitni elementi .

    • Negan

      @funky0308, 08.02.2017 - 13:58

      “500kn za igru je previse! …ali, moram je pre-orderati i prvi zaigrati.” Mjesec-dva i opa, cifra za 20€ i vise dolje.

    • Drag0nFlam3

      @funky0308, 08.02.2017 - 20:20

      Odlično si to sročio, svaka čast. Nažalost, istina je da su za hrvatski standard igre smatrane luksuzom. Moraš imati nešto na čemu ćeš pokrenuti igru, bio to PC ili konzola, trebaš nabaviti igru, ako si na konzoli trebaš plaćati pretplatu da bi igrao online… To je veliki trošak, ali za količinu zabave koju dobiješ iz svega toga se isplati. I to je glavni problem gaminga, što nije toliko pristupačan ljudima, i zato se gaming smatra kao nešto “neobično” u hrvatskom društvu i ne slušaš ljude na ulici svaki dan da se hvale kako su kupili novi PS4 Pro ili što već. No što mi tu možemo, hvala Bogu pa smo mi ovdje na portalu u mogućnosti nabaviti si neke igre, ali mi je žao kada vidim kako se ostali oslanjaju samo na F2P igre ili se okreću piratstvu, ne znajući kakvo je to iskustvo igrati npr, The Last of Us ili Uncharted. Opet, ovo su samo moja razmišljanja i ovo je tema o kojoj se inače volim raspričati, tako da nemoj ovo sve shvatiti preozbiljno!

    • funky0308

      @Drag0nFlam3, 09.02.2017 - 07:50

      Nike to samo kod nas, svuda je to tako.. jednostavno, ono sto nije neophodno za zivot, smatra se lukzuzom, svidjelo se to nama ili ne, nitko nam Ustavom ne jamci igaranje igara, zajamcene su nam samo osnovne stvari…i koliko god covjeku srce puca kada vidi djete koje bi nesto, a roditelj nema i ne moze mu to priustiti, to je tako…ne mogu svi imati sve. Nemam ni ja i ne vidim nista cudno u tome. Bilo bi fora imati hrpu stvari, uvijek bi ja nesto ali ne mozes imati sve.

  • joxii134

    08.02.2017 - 14:14

    valjda nece biti onog “problema” sa novcima 😀

  • FOYE

    08.02.2017 - 15:18

    Znaju oni dobro sta rade

  • Mixa

    08.02.2017 - 23:47

    Mudro zbori ovaj Zelnick.

  • trulex

    09.02.2017 - 00:05

    Zamisli naprave Online kao u GTA, pa jbt koja bi to sila bila, open wild west 😀

    • funky0308

      @trulex, 09.02.2017 - 08:36

      Upravo se to i radi, oko toga i je ova cijela prica. Ma biti ce ovo igretina (RDR2). A sto se tice GTA V – ljudima treba crkvu izgraditi, ovako nesto napraviti…ma strava. Bas sam neki dan ponovno krenio igrati GTA V (iz pocetka,nisam znao da Social Club moze sejvati u cloud 😀 ) i nevjerojatno je koliko je to sve dobro rezirano i odradjeno, pogotovo sam pocetak. Bas kao da krece film Analize This 😀

    • UrbanFsk

      @funky0308, 10.02.2017 - 11:31

      Ja ne znam sta je u tom gta tak dobro al ajd. Ljudima se svida pa neka, meni osobno ne. Loading u multi je koma, valjda najduzi loading koji sam ikad vidio. Matchmaking s frendom isto koma. Nemremo pol sata igrat bez da nekog od nas ne baci u drugi lobby i onda opet loading od pet minuta. I onda kad se sjetim da sam napravio preorder za to muka mi dode. Bannove koje dobijes ako slucajno pokupis pare od cheatera necu ni spominjat. Ugl jako gorak okus u ustima od tog gta..

    • Alan Wake

      @trulex, 09.02.2017 - 13:18

      Samo da ne singleplayer i priča ne pate, budu loše zbog fokusa na Online mod…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?