HCL.HR

Resident Evil 2 remake nadmašio je prodajne rezultate originala

Zoran Žalac 11.12.2019.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Capcom se pohvalio novim uspjehom Resident Evil 2 remakea koji je sada i službeno bolje prodavana igra od originala.

Nakon što su jučer najavili Resident Evil 3, iz Capcoma su se pohvalili kako je Resident Evil 2 remake prodan u više od pet milijuna primjeraka. Time je igra nadmašila rezultat samog originala koji je u svom životnom vijeku bio prodan u 4,96 milijuna primjeraka. Ovome je zasigurno pomoglo i to što je cijena igre prethodnih tjedana bila spuštena na 150 kuna.

Iako je to još uvijek manje od rezultata akcijskih Resident Evila (petice i šestice), moguće je da će Resident Evil 2 nadmašiti sedmi dio te tako postati najprodavaniji Resident Evil unazad sedam godina. U svakom slučaju, rezultat je vrijedan divljenja jer mnogi u industriji videoigara smatraju kako igre horor tematike nisu isplative.

Za Capcom ta tvrdnja jednostavno ne stoji jer je do sada prodano više od 94 milijuna primjeraka Resident Evil igara. Velike su šanse da će povratak Nemesisa odvesti taj serijal među rijetko društvo onih čija je prodaja premašila 100 milijuna primjeraka.

Komentari (5)

  • darijoman

    11.12.2019 - 14:16

    I gaming zajednica je puno veća danas nego u to vrijeme, a i sam remake je opravdao kvalitetom orginal, tako kad na kraju stavimo jednako dobijemo rezultat takav kakav je 😉

    • KPsrna

      @darijoman, 11.12.2019 - 14:57

      točno to, sve napravljeno kako treba, kupio sam baš i RE zero i RE1 remaster, pa ću lupiti to, pa onda ponovo RE 2, taman da fino s guštom dočekam RE 3… Još kad bi Capcom napravio remake Dino Crisis-a, vjerujem da bi im i to bio full pogodak..

  • Dream Breaker

    11.12.2019 - 15:33

    Kapa dole. RE2 – relikvija

  • kozmos098

    11.12.2019 - 15:34

    Ja sam obozava RE i sve sam ih igrao ns prijasnjim konzolama, 5 i 6 su mi najlošije, 4 najbolja. Na ovoj grneraciji konzole sam odigrao RE7 i stvarno me oduševila igra i prica, ali me i toliko isprepadala i jednostavno se cili uznemirim,postalo mi je stresno, grafika je toliko uznapredovala, a igram sa slusama i nocnim satima po mraku. Neznam sta sam stariji vise mi pasu igre kao ratchet, rayman,spiderman…, Al znam da cu odigrat i ovaj remake RE2 , samo da skupim hrabrosti ?, al cu ga igrat po danu i bez sluša

  • mili1985

    11.12.2019 - 16:10

    Za mene jedan od kandidata za igru godine. Odličan remake, jedino me malo smeta što nisu napravili više raznovrsnosti s A/B scenarijem kao u originalu.
    Inače, RE2 je dobio novi trofej/achievement Chasing Jill koji će povezati remake trojke.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?