HCL.HR

Resident Evil Village Gold Edition ne donosi dodatne sadržaje na disku

Zoran Žalac 27.10.2022.   •   3 komentara


Kupci novog izdanja Resident Evil Villagea u fizičkom obliku ostali su razočarani činjenicom da se dodatni sadržaji distribuiraju digitalnim putem.

Neki igrači kupuju fizička izdanja igara (na disku) kako ne bi morali preuzimati instalaciju s interneta. Međutim, sve je češći slučaj da u kutiji zapravo ne dobivate fizički primjerak igre. Football Manager 2023 ima fizičko izdanje iako u kutiji nema diska. Call of Duty: Modern Warfare II ima disk na kojemu se nalazi svega 70 megabajta podataka. A Resident Evil Village Gold Edition dolazi s diskom na kojemu je obični Resident Evil Village.

Prilično razočaravajuća objava za fanove je ta da su svi bonusi Gold izdanja za RE Village dostupni isključivo digitalno. Ekspanziju Shadows of Rose tako ne dobivate na disku nego ju morate preuzeti s interneta. Time se ujedno taj DLC zaključava za jedan korisnički račun – prvi koji ga aktivira, pa ako odlučite prodati RE: Village Gold Edition, drugom igraču zapravo prodajete standardnu verziju igre bez ekspanzije. Ekspanzija ostaje vama, ali joj vjerojatno ne možete pristupiti bez fizičkog primjerka igre.

Igrači ističu kako je ovo zapravo korak u krivom smjeru za Capcom i Resident Evil, s obzirom da je Resident Evil 7 imao slično izdanje, ali je sve dodatke donosio na samom disku. Capcom se za ovu taktiku vjerojatno odlučio zbog toga što cijela instalacija igre možda ne bi stala na jedan Blu-ray disk, a distribuiranje igre na dva diska bio bi im dodatni trošak.

Komentari (3)

  • HyPo

    27.10.2022 - 19:32

    “zbog toga što cijela instalacija igre možda ne bi stala na jedan Blu-ray disk, a distribuiranje igre na dva diska bio bi im dodatni trošak.” ‘- Slažem se da su htjeli dodatan trošak izbjeći ali morali su ispoštovati svoje po mom mišljenju.
    Više mi je to malo ide na živce pošto meni phyical više ima smisla nego digital. Digital je ono meni okey kao alternativa ali nikad physical ne bude zamijenilo.

  • GTA222

    27.10.2022 - 19:40

    Pa kad ćete shvatit, oni bi da mogu najradije bi uklonili fizičke verzije kompletno i da sve bude digitalno, zašto? Pa zato jer onda imaju potpunu kontrolu nad proizvodom te ga vi ne možete nikome prodat. Jel takva budućnost dobra? Naravno da nije al tim se smjerom ide već neko vrijeme a digital only konzole su samo tu da ispitaju teren. Igram na PC-u al mi je jasno da na konzolama je malo drugačije jer kad kupiš disk to je “tvoje” i ti to moš igrat bilo kad i bilo gdje i nitko ti to ne može oduzeti. Nadam se eto da neće u skorijoj budućnosti preći na digital only. Treba se sjetit samo EA i Ubisofta koji su prodavali Online Pass za svoje igre na PS3 i X360.

    • Darac83

      @GTA222, 28.10.2022 - 08:12

      Dobro, molim te, moram znat, zašto si otvaraš novi profil svaki tjedan? 😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?