HCL.HR

Sekiro je dobio modifikaciju koja umanjuje sekiranje

Pero Mlinar 05.04.2019.   •   5 komentara


Na stranicama Nexusa našla se modifikacija za Sekiro: Shadows Die Twice koji osim što mogućim čini detaljno uštimavanje grafike, igru može učiniti lakšom.

Ako ste čitali našu recenziju posljednje Myazakijeve igre Sekiro: Shadows Die Twice, mogli ste naletjeti na razne lamentacije našega bušido ratnika Hrvoja-sana o tome kako je igra jako teška. Evo, da se je malo strpio mogao je skinuti ovu modifikaciju za olakšavanje naslova.

Kao što govori i samo njegovo ime, Sekiro FPS Unlock and More primarno je usmjeren nekim drugim stvarima. Osim što se njime može otključati maksimalni broj sličica u sekundi, može se izabrati i neka nepodržana rezolucija (ili omjer stranica), povećati Field of View ili natjerati igru da se pokrene u Borderless Window. Ako ste igrali originalni Dark Souls, vjerojatno ste došli u doticaj s kultnom modifikacijom DSFix, kojoj je ovaj mod (barem u tom pogledu) podosta sličan.

Ipak, on ima i neke dodatne opcije koje DSFix nije imao i koje je vrlo lako moguće uključiti i isključiti po volji, ovisno o situaciji. Tu se vraćamo na prvi paragraf i spomenutog Hrvoja-sana. Naime, ovom modifikacijom moguće je ili ubrzati igrača ili usporiti igru (ili jedno i drugo) te je samim time učiniti podosta lakšom. Evo, ukrao sam ovaj klip s Polygona pa da vidite kako to sve skupa izgleda:

 

Jedino na što pritom morate paziti (a što će vam istaknuti i sama modifikacija) jest to da u kontrolnoj ploči grafičkih drivera najprije isključite V-Sync, a u opcijama igre uključite fullscreen mod. U suprotnom vam modifikacija neće raditi. A, ako je vjerovati tvorcu, sam naslov možete bez problema ažurirati – nove zakrpe ne bi trebale predstavljati nikakav problem po pitanju funkcionalnosti modifikacije.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • siblyx

    05.04.2019 - 23:32

    Ne kuzim cemu to. Ako netko nema volje umirati i muciti se u ovakvoj igri, onda igra ocito nije za takvu grupu ljudi. Nije svaki porizvod namijenjen svima.

    • ihneacho

      @siblyx, 06.04.2019 - 09:26

      ma nije toliko olakšavanje ali moralo je u startu biti open fps a ne 60fps lock

  • NeoGames

    06.04.2019 - 08:03

    Wheres the fun in that

  • Zvonimir Komar

    06.04.2019 - 12:24

    Osim fps unlocka, uzas.

  • SanKa

    08.04.2019 - 10:09

    a nas za ps4 ko jebe ha 😀 igra je fkt teška, ali ne želim ju olakšati..navikao sam se na patnju u njoj i čim nešto pređem, neizmjerno dobar osjećaš satisfakcije i postignuća

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?