HCL.HR

Steam ima novu najtraženiju igru 2022. godine

Zoran Žalac 02.07.2022.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Mačja avantura Stray u kratkom je roku postala igra koju na Steamu trenutno želi najveći broj korisnika. Pitanje je – svojom zaslugom ili tuđom kontroverzom?

Ako vas pitamo što mislite koju igru korisnici Steama najviše žele igrati možda biste odgovorili Starfield, Stalker 2, Ark 2, Hogwarts Legacy, Company of Heroes, Sons of the Forest ili nešto skroz deseto. Međutim, igra koja se našla na najviše wishlista ipak je nadolazeća mačja avantura Stray. 

Eto koliko ljudi vole mačke!

Doduše, prva ovogodišnja promjena na vrhu liste najtraženijih igra na Steamu dogodila se u sjeni svojevrsne kontroverze. Vidite, sve do pred nekoliko dana najtraženija nadolazeća igra bila je The Day Before – MMO igra preživljavanja u post-pandemijskoj Americi ispunjenoj zombijima. Ta je igra odgođena za 2023. godinu, no odgoda joj nije naškodila koliko to što su developeri igre od ovog tjedna počeli tražiti ljude koji bi im volontirali u izradi igre.

Drugim riječima – počeli su tražiti radnu snagu koja će im raditi besplatno. To jest, ne baš besplatno – za rad dobiju certifikat o sudjelovanju i kod za igru. Ali ne i novčanu naknadu.

Nekima je to bilo sumnjivo, a nije pomoglo ni to što je ekipa Fntastic isključila komentare i brojač lajkova na YouTubeu. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je Stray prestigao njihovu igru upravo zbog pozivanja na volontiranje, ali nije isključeno da su te dvije stvari povezane.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • seizure91

    02.07.2022 - 17:32

    Ovo se jedva čeka, nešto novo, malo za promjenu

  • Fenner

    04.07.2022 - 07:39

    Mačak simulator!

  • StargateFan

    04.07.2022 - 10:21

    Ako neću samo spavati i jesti ovo nije dobra mačja igra 🤣😂🤣😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?