HCL.HR

Stiže novi Hexen – pod imenom Graven

Stjepan Fikter 06.09.2020.   •   3 komentara


Mač i magija se još jednom spajaju kako bi nas odveli na nostalgično putovanje kroz mračni fantazijski svijet u kojemu ćemo rješavati zagonetke, mijenjati okruženje i otkrivati motive heretičke sekte.

Davne ’97 godine izašao je Hexen 2, a iduće godine stiže nam njegov takorekuć spiritualni nasljednik pod nazivom Graven. Za one koji nisu upoznati s navedenom inspiracijom, riječ je pucačini iz prvog lica u kojoj se kombiniraju mač i magija, a svijet spada u mračno fantazijsko okruženje.

Graven nas stavlja u ulogu svećenika koji će otkrivati motive heretičke sekte te pri tome rješavati zagonetke, mijenjati okruženje u kojemu se kreće te pronalaziti oružja i otkrivati nove magije. Stil gameplaya bit će s kraja 90-ih kao i vizuali jer je riječ o retro pucačini, a developeri kažu kako ćemo sasjeći i spaliti preko 30 različitih protivnika.

Za sada još uvijek nema okvirnog datuma kada ćemo se zaputiti u ovaj svijet osim što će to biti iduće godine na PC-ju, PlayStationu 4 te 5, Xboxu One i Series X te na Nintendo Switchu. Do tada, možete pogledati priloženi gameplay te ako spadate u staru gardu FPS igrača osjetiti dašak nostalgije, a ako se mlađi igrač možda ćete se zapitati zašto bi ovo itko igrao kada postoji Fortnite.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Hadvar

    06.09.2020 - 12:55

    Nice. bas kupio cijelu hexen kolekciju za 2 i pol eura na steamu. Dobra old school pucacina

  • Lazy

    06.09.2020 - 17:10

    Isse Hexen, pa to ime nisam cuo desetljecima, ne vjeruuujem😂

  • Klaudio89

    07.09.2020 - 12:16

    Hexen & Heretic,za ovako nešto se je godinama trebalo čuti,grafički je bila kao Doom i Duke Nukem,nikad ju u originalu za PS1 nisam igrao,no ako kupim True Blue Mini pakete,i nju ću poželjet igrati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?