HCL.HR

The Eternal Cylinder je avantura preživljavanja u kojoj ogromni cilindar uništava sve pred sobom

Stjepan Fikter 15.08.2019.   •   3 komentara


Kreatori Zeno Clasha pripremaju novu igru s kojom će nam demonstrirati surealni svijet u kojemu moramo izbjegavati ogromni cilindar koji izgleda kao da je dužine cijelog planeta.

ACE Team je studio koji je poznat po osebujnom vizualnom stilu u svojim naslovima (Zeno Clash, Rock of Ages) i nadrealnim svjetovima u kojima žive neobična bića. Upravo jedan takav svijet upoznat ćemo u avanturi preživljavanja The Eternal Cylinder. Ondje ćemo osim istraživanja neobičnog svijeta morati izbjegavati i ogromni cilindar koji uništava sve pred sobom.

Igra će se izdvajati po ekosustavu unutar proceduralno dizajniranog svijeta koji je popunjen unikatnom životinjskom umjetnom inteligencijom te destrukcijom u stvarnom vremenu. Gameplay će se vrtjeti oko organskog istraživanja i rješavanja pokoje zagonetke, s tim da developeri kažu kako niti jedan prelazak igre ne bi trebao biti isti.

Naime, ovdje ćemo kontrolirati bića po imenu Trebhums čiji život počinje na dnu hranidbenog lanca s time kako će moći mutirati i evoluirati. S novo dobivenim fizičkim atributima i vještinama poput letenja ili plivanja, moći će se otkrivati nova područja te lakše svladavati izazove, opasnosti i zagonetke.

Svaki od naših Trebhumsa može imati drugačije mutacije s time kako nove neće zamijeniti stare na što iz razvojnog studija kažu kako ćemo moći dinamički nadovezivati vještine. Uz to, svaka mutacija mijenja fizički izgled naših bića zbog čega će se moći generirati velik broj novih stanovnika ovog neobičnog svijeta i to sve organskim putem.

The Eternal Cylinder igramo iduće godine na konzolama i PC-ju uz napomenu da je igra ekskluzivna za Epic Games Store.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    15.08.2019 - 23:23

    Plot twist: Cilindar su izmislili ravnozemljaši zbog nemogučnosti da prihvate okrugle planete

  • Zoran Žalac

    16.08.2019 - 11:08

    Toliko bizarno da me čak i zanima. Zeno Clash je bio predivna zbunjola i izvrsno nedorečen svijet.

  • Zvonimir Komar

    16.08.2019 - 13:00

    Zeno Clash su bile jedne od danas rijetko estetski kreativnih igara, a i priča je bila izložena na hrabar način, bez straha da će se “izgubiti” igrača ako ga se ne vodi za rukicu. U svakom slučaju, čak unatoč nekim neuspješnim aspektima tih igara, doista cijenim i podržavam takve pokušaje.

    Nažalost, što se tiče ovoga slučaja, kad god čujem riječi “procedurally generated”, prestajem obraćati pozornost na cijelu stvar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?