HCL.HR

Tvorac PUBG-a napustio studio i više neće raditi na PUBG univerzumu

Zoran Žalac 01.09.2021.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Brendan Greene zvani PlayerUnknown odlučio je napustiti studio koji u svom vlasništvu ima njegovu popularnu kreaciju – PUBG.

Nedavno je popularna battle royale igra PUBG promijenila svoj naziv iz PlayerUnknown’s Battlegrounds u PUBG: Battlegrounds. Promjena je imala smisla utoliko što nitko tu igru nije nazivao punim imenom, no sada se čini da je u pozadini možda bilo nešto drugo.

Naime, PlayerUnknown je zapravo nadimak Brendana Greenea, developera koji je inicijalno razvio PUBG i postavio temelje za battle royale žanr kakvoga danas poznajemo. Premda Greene još od 2019. više ne radi na PUBG-u, imao je svoj mali tim u Amsterdamu koji se bavio eksperimentalnim projektima unutar šireg PUBG univerzuma.

Međutim, Greene sada u potpunosti napušta PUBG korporaciju i definitivno više neće imati nikakve veze s PUBG-om. Osnovao je novi, nezavisni studio s kojim planira raditi igru o kakvoj je razmišljao godinama. Ranije je izjavio da je završio s battle royale žanrom znamo da to neće biti igra takve vrste.

Što se PUBG-a tiče, serijal si je i bez PlayerUnknowna zacrtao širenje u više smjerova. U pripremi je futuristička verzija igre zvana PUBG: New State, spominje se i igra kaubojske tematike u otvorenom svijetu, a u pripremi je i horor avantura The Callisto Protocol koja je smještena u istom svijetu kao i PUBG.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?