HCL.HR

Tvorci Desperadosa 3 najavili novu piratsku igru – Shadow Gambit: The Cursed Crew

Zoran Žalac 24.01.2023.   •   4 komentara


Sljedeća igra talentiranog studija Mimimi Games bit će piratske tematike. Upoznajte Shadow Gambit: The Cursed Crew.

Od kreatora izvrsnih taktičkih igara Shadow Tactics i Desperados 3 stiže nam nova, ambiciozna igra. Zvat će se Shadow Gambit: The Cursed Crew i bit će smještena u alternativno doba piratstva. Preciznije rečeno, igra će se odvijati na misterioznom otočju Lost Caribbean kojim pirate i štovatelje nadnaravnog proganja Inkvizicija.

U glavnoj ulozi bit će gusarica Aifa, a u pratnji će joj se naći još sedmero likova koji će činiti igrivu posadu. Svaki od tih likova ima neke magične ili nadnaravne moći, koje će se moći kombinirati da budu još učinkovitije. Likovi će ploviti na brodu Red Marley, a misije će se bazirati na pljačkama različitih utvrda, razbacanih po otočju.

Za razliku od Shadow Tacticsa i Desperadosa, ovdje će igrač imati više slobode. Preciznije rečeno, na bilo koju misiju moći će povesti bilo kojeg lika – samo ćemo ih prvo morati otključati. Svakom otoku moći će se pristupiti na više različitih lokacija, a samim time i napustiti taj otok s više točaka.

Značajne promjene dolaze u obliku manipuliranja protokom vremena. Igru će se u bilo kojem trenutku moći pauzirati kako bi likovima izdali više različitih naredbi. Isto tako bit će moguće ubrzati protok vremena tako da npr. ne moramo čekati da se neka patrola vrati na željenu poziciju. Konačno, bit će moguće i vratiti vrijeme unatrag, što je u suštini zamjena za quicksave-quickload sustav.

Shadow Gambit: The Cursed Crew najavljen je za PC, PlayStation 5 i Xbox Series platforme, a izlazak je planiran za 2023. godinu.

Komentari (4)

  • Wizz

    24.01.2023 - 16:42

    hebo vas SF, uništili u startu

  • Monster Tamer

    24.01.2023 - 17:15

    A ne znam, nisam fan Desperadosa, Commandosa i sličnih igara ali bih mogao ovo probati, možda mi se svidi. Mislim da neću tako skoro zaigrati jer sada igram Master of Magic Remake i Digimon Story Lost Evolution koji je nakon 13 godina preveden na engleski, čovječe nemreš vjerovati a za mjesec dana mi izlazi Digimon World Next Order.

    • Ante2003

      @Monster Tamer, 24.01.2023 - 18:28

      Definitivno cu probat digimone kad dođu na switch. Iako mi trenutačno pokemoni jedu slobodno vrijeme za igru.

  • Stjepan Fikter

    24.01.2023 - 20:48

    Još jedna igra koja je u planu za odigrati samo je pitanje kad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?