HCL.HR

Ubisoft po treći put deaktivirao Clash iz Rainbow Six Siegea

Lovro Maroševac 22.02.2020.   •   5 komentara


U drugim vijestima – nebo je i dalje plavo. R6 Siege igrači više nisu iznenađeni ovime jer djeluje kako je obrambena operativka provela više vremena izvan, nego unutar igre.

Rainbow Six Siege je taktički FPS kojeg krase operativci te u svom naumu pokušava kombinirati arkadu i realizam. Svaka tri mjeseca dolazi nova sezona, a s njom i po dva operativca. Clash je stigla zajedno s Maverickom u operaciji Grim Sky i njezin životni vijek unutar Ubisoftove igre doslovno se može opisati na taj način – mrgodan i tmuran.

Francuska kompanija objavila je na Twitteru i Redditu da će povući Clash iz aktivne igre kako bi pokušali riješiti problem koji se pojavio kod igrača, a otkriven je na trenutnim test serverima. Iako nisu direktno rekli koji je razlog, svjesni su što se događa i odlučili su reagirati u pravi tren.

Kao što smo spomenuli, službeni problem nije izrečen, ali na YouTubeu se pojavio video koji pokazuje što se zapravo događa. Igrači se mogu sakriti iza njenog štita, koji to dozvoljava na neki čudan način, i pucati prema protivnicima, a isti ne mogu prema njima.

Sam naslov kaže – problemi s Clash jako su poznati među Rainbow Six Siege zajednicom. Prvi put je ista operativka deaktivirana u petom mjesecu prošle godine, kada zbog glitcha omogućeno igračima da u isto vrijeme koriste štit i pucaju kroz njega. Ubisoft je to uočio, riješio problem i vratio ju u igru početkom sedmog mjeseca. Samo pet mjeseci kasnije, otkriven je novi problem – kada je igrač imao primarno oružje u rukama, protivnicima se prikazivalo kako Clash koristi štit. Ubrzo je operativka povučena i popravljena te vraćena u igru, a sada su nastali novi problemi.

Kako su stvari krenule, mnogobrojni igrači smatraju da Clash nema smisla više držati u aktivnoj igri. Budući da je Ubisoft dosad preradio Liona, jednog od najiritantnijih operativaca, a trenutno rade na preradi Tachanke, R6 Siege zajednica vjeruje da bi i spomenuta trebala otići na takav tretman.

Komentari (5)

  • Saren

    22.02.2020 - 23:09

    Reworkaju sve zivo mogu i nju. Iako ideja shield operativca nije losa u defensu u praksi Clash je previse gambling operator za koristenje naspram drugih koji se mogu odabrati u svakoj misiji, da ne pricam iritantna. Meni nece falit, nek Ubi radije popravi to ispocetka, nego da se igraju “drzi vodu dok majstori odu” rijesenja.

    • Lovro Maroševac

      @Saren, 23.02.2020 - 00:13

      Ona je stvorena za timsku igru, tesko da ce ju neki solo igrac odabrati. Doslovno se ne sjecam kad sam posljednji put vidio nekoga da ju igra. Ako su mogli Liona i Tachanku preraditi, realno bi mogli i nju. Bojim se samo da ce izaci jos veci glitch nakon sto ju vrate.

  • SemirTheChosen

    23.02.2020 - 04:48

    Mala ispravka: Tachanka nije ženski operativac.

    • BoneDigger

      @SemirTheChosen, 23.02.2020 - 07:47

      Nitko ne kaze da je.

    • Lovro Maroševac

      @SemirTheChosen, 23.02.2020 - 11:20

      Ako si mislio na rijec “spomenuta”, to se odnosi na Clash

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?