HCL.HR

Ubisoft slavi, Rainbow Six Siege srušio vlastiti rekord na Steamu

Lovro Maroševac 09.03.2020.   •   1 komentara


Francuska kompanija može biti zadovoljna napretkom svoje trenutno najpopularnije multiplayer igre koja je u mjesec dana dvaput postavila novi rekord po broju aktivnih igrača.

Multiplayer igra Rainbow Six Siege slijedi stope Counter Strike: Global Offensivea. Valveova pucačina je srušila dva rekorda u mjesec dana, a sada je isto učinio Ubisoftov FPS. Točnije, u dva tjedna srušen je i postavljen novi rekord.

Prema podacima sa SteamChartsa, Rainbow Six Siege je u posljednja 24 sata na Steamu zaigralo 186,949 igrača. Time je ova taktička pucačina postavila novi vlastiti rekord po broju aktivnih korisnika. Prethodni je zabilježio brojku od 180,463 ljudi, što je poboljšanje od skoro šest i pol tisuća. Dakako, ovdje nisu uključeni podaci s konzola te Uplayja i Epic Games Launchera.

Ipak, treba napomenuti kako je ovom rekordu kumovao besplatni vikend igranja. Isti je trajao od 5. do 8. 3. pa su igru mogli isprobati svi koji ju prethodno nikad nisu zaigrali. Što se tiče našeg područja, besplatno igranje je u trenutku pisanja ove vijesti dostupno još 10 sati.

Spomenuta pucačina iz prvog lica može se kupiti za 60% snižene cijene na Valveovoj platformi do 26. ovog mjeseca. To uključuje samo temeljno izdanje igre. Većina DLC-jeva je besplatna, a plaćaju se samo oni u vidu kozmetičkih stvarčica.

Pitanje je vremena kada će Rainbow Six Siege probiti brojku od 200,000 aktivnih korisnika na Steamu. Ubisoftova politika očito pali jer nakon svakog besplatnog vikenda R6 Siege dobije na popularnosti. Nova sezona stiže sutra, a s njom dva operativca i prerađena Oregon mapa.

Komentari (1)

  • Wolfensteiner

    10.03.2020 - 11:01

    Znaci predobra igra- mikrotrans. su maksimalno fer, stalno dodavaju nesto novo i trude se zadovoljiti fan base. Iskreno i toplo preporucujem svakome, pogotovo ako ima igrati s nekim.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?