HCL.HR

Ubisoft je uspio, ugašen je kineski klon Rainbow Sixa

Lovro Maroševac 22.05.2020.   •   23 komentara   •   Zanimljivosti


Naslov Alibaba Groupsa nestao je s Google Playa i iOS trgovine, neposredno nakon što je Ubisoft najavio tužbu protiv Googlea i Applea zbog dopuštanja prodaje čiste kopije Rainbow Six Siegea.

Area F2 dobila je na popularnosti proteklih dana, ali ne u pozitivnom svijetlu. Ova mobilna igra bila je čista kopija Ubisoftovog naslova Rainbow Six Siege i francuska kompanija odlučila je poduzeti pravne mjere. U sebi je imala sadržaj identičan onom spomenute igre, besramno kopiravši svaki mogući segment.

Izgleda kako je ruka pravde ovog puta bila brza i učinila djelo za pohvalu. Area F2 više se ne može naći na Googleovoj i Appleovoj trgovini, a kao razlozi se navode poteškoće u gameplayu. Očito je kako Kinezi shvaćaju što su napravili i ne žele se upuštati u sudsku borbu protiv Ubisofta. Igrači koji su potrošili novce na sadržaj unutar igre imat će mogućnost povrata, bilo preko Applea ili Google Storea ili preko trećih stranica.

Ubisoft je prije nekoliko dana u službenom priopćenju naveo kako je Area F2 sadržavala brojne kopirane stavke Rainbow Six Siegea, od kojih su se najviše istaknuli , između ostalog, krajnji rezultat, odabir operativaca i korisničko sučelje. Francuska kompanija kontatirala je Apple i Google prije tužbe, no navedeni divovi nisu se željeli oglasiti po tom pitanju.

Označeno sa: , ,

Komentari (23)

  • Dajsikeks

    22.05.2020 - 10:03

    Bravo, a sada se vrati natrag i riješi svoje probleme

    • Petar Marjolovic

      @Dajsikeks, 22.05.2020 - 12:26

      Aha, ako im igre imaju probleme onda ne smiju tužit firmu zato što im je totalno iskopirala igru i na tome uzimala novac? Logično.

    • Arthur

      @Petar Marjolovic, 22.05.2020 - 13:58

      Ono što je mislio reći je da ubisoft ima puno većih problema unutar same kompanije, proizvodnje igara, servera i ostaloga i da se više za to trebaju brinuti nego za malu mobile igru koja im vjerovatno ne radi nikakvu štetu jer je mobilna igra a ne neki veliki naslov na računalima i konzolama.
      A naravno da imaju svako pravo tužiti kompanije jer se izdaleka vidi da je čisti plagijat/kopija tuđega sadržaja bez njigovoga dopuštenja i znanja. Ali i ja se slažem s tim da im je se bolje brinuti i rješavati vlastite probleme koji su za kompaniju kao ubisoft krajnje jadni i sramotni, a ne rušenje mobilne kopije igre koja je popularna kao i ostale mobilne kopije….

    • Sinek

      @Arthur, 22.05.2020 - 15:13

      a mozda ubisoftov odvjetnicki tim nema vecih problema? mozda je ovo bio prioritet i ono sto su oni morali napraviti da zarade placu za ovaj mjesec? jednostavno je glup argument, odvjetnici nemaju veze sa razvijanjem i peglanjem igre

    • Arthur

      @Sinek, 22.05.2020 - 17:45

      Naravno da odvjetnici moraj rješavati ovakve probleme, ali govorim da ubisoft kao velika firma ima 100 problema koji nisu baš mali i kao da se ne trude popraviti ih samo zato što im se igre prodaju. Kao da se ne žele nimalo razvijati i popravljati svoje propuste koji su tu već dug niz godina, a upravo to razvijanje i popunjavanje i popravljanje tih propusta je nužno u ovakvom tipu posla gdje konstantno dolaze nove stvari, konkurencije i slično. Ako već imaju ovakav odvjetnički tim koji je efektivno i brzo rješio ovaj problem i očito su vrhunski u svome poslu, onda se trebaju pozabaviti ostalim stvarima, a to su sam uplay, serveri koji su čisti potato, možda jedan od većih problema kojeg rade skoro sa svakom igrom, a to je pretjeran hipe. Znači uvijek kad prave neki naslov izbace previše gamplaya, prikažu previše toga prije samog izlaska igre, budu u fazonu “ovo je projekt kojeg dosada nitko nije napravio i promjenit će gaming industriju”…
      Tako su me previše mamili s watch dogs 1 i tim pustim videima i predstavljanjima, a igra na kraju nije ni upola od onog što je namjenjeno da bude. Tu godinama skaču sami sebi u stomak i nikako se dozvat pameti. Znam da sam skrenio s teme ali samo kažem da imaju oni i puno važnijega posla.

  • Arthur

    22.05.2020 - 13:23

    E sada kada su rješili taj problem ako ga uopće možemo nazvati problemom sada mogu rješiti servere, u play, nezavršene i zglitchane igre te još 100 drugih problema za koje su lijeni za rješiti samo zato što im to sve prolazi kroz prste.

    • Saren

      @Arthur, 22.05.2020 - 14:00

      Pricaj mi o tome, jucer serveri opali, ekipa i ja cekali od 22:00 do pol 12 da ih vrate nazad, kad se vratili konacno sav outfit na operatorima i meni i frendovima nazad na default lol xD Server kvaliteta – odlicna, da ne pricamo o tick rateu koji je jos uvijek mizeran. xD Volim Siege i igram ga dugo vec, ali da znaju brljaviti sa glupostima ponekad – itekako 🙁

    • Dajsikeks

      @Saren, 22.05.2020 - 14:10

      bar ti možeš igrat R6, meni konstatno u matchmakingu mi izbaci zbog jedno te iste greške kao connection failure, doslovce od npr. 10 pokrenutih matcheva, 2 dovršim. Sve moguće varijante na internetu našao i troubleshoot-ao, pitao support, ništa, dalje javlja isto. Ajde hvala Bogu kupio sam ga bar pod jakom niskom cijenom. Jednostavno izbrisao jer čemu da držim 70gb igru koja ne radi

    • Saren

      @Dajsikeks, 22.05.2020 - 14:35

      Zvuci slicno ko problem dok mi ga je frend imao sa zvukom, nije imao ingame sound i nije mogao koristiti ingame voice chat. Pokusao sve, od brisanja igre, reinstalacije OS-a, pisanja supportu. Problem se rijesio tako da je Ubi mjesec dana poslje nesto valjda patchao – problem rijesen. Mozda imas isti problem tko ce ga znati, kako rekoh, kad brljave onda brljave poprilicno.

    • Agent

      @Saren, 22.05.2020 - 16:06

      to sam soundom i voice chat mi se svako malo dešava,ali ne toliko veliki da restart igre ne pomaže

  • personauser

    22.05.2020 - 14:49

    Svi kopiraju jedne druge u videoigrama. Npr. Nintendo ima onda pravo tuziti sve koji rade igre slicne npr. Pokemonima

    • Sinek

      @personauser, 22.05.2020 - 15:16

      razliciti su intenziteti kopiranja, vjerujem da je nintendo tuzio sve sto je imao osnove tuziti

    • Agent

      @personauser, 22.05.2020 - 16:09

      Nitendo i najviše tuži i prijeti od svih.Ali postoji razlika kopiranje i igra koja je jako slična

    • personauser

      @Agent, 22.05.2020 - 20:28

      Svi se trebaju ugledati na Nintendo sto se tice tuzbe

    • Agent

      @personauser, 23.05.2020 - 09:26

      ma Nintendo treba ugasit koliko gluposti rade

    • Masterchief

      @personauser, 23.05.2020 - 13:54

      Zašto? Uni sa svakim fan made projektom idu na sud zato što znaju da im taj mali tim ništa ne može.

    • personauser

      @Masterchief, 23.05.2020 - 21:11

      Nintendo za razliku od ostalih izdavaca stiti svoje igre da nitko ne radi slicne igre. Svaki izdavac ima pravo tuziti ako smatra da kopira njezinu igru.

  • VitMeR

    23.05.2020 - 02:22

    Ja razmisljam kupit rainbow six siege ali ne znam jos

    • Agent

      @VitMeR, 23.05.2020 - 09:28

      imaš na popustu za 5e,što je dosta jeftino,a ako ti se ne svidi možeš tražit povrat novca.Igra je jako dobra,samo problem nema komunikacije ako igraš solo

    • PeroPoplava

      @VitMeR, 24.05.2020 - 20:43

      Ako volis fps-ove i tactical gameplay bit ce ti jako dobar, ali ono sto ti najvise treba je bar ekipa od 3 prijatelja ako vec ne mozes 5, u pocetku ce ti biti jako teska igra, ali ako ne odustanes kasnije bude puno zabavnija kad se uhodas

  • Flacko

    24.05.2020 - 21:06

    Ako planiras kupiti nikako ne uzimaj osnovni paket, doplati za deluxe posto ces dobiti 20 operatera ukupno, packove i jos nesto, a ovako ces imati samo 6 operatera i namucices se dok ne skupis pare za ostale

  • FlankerB1

    25.05.2020 - 10:16

    Da glavno da oni mogu musti svoje franšize do besvjesti i varati kupce. (oni koji su kupili division 2 gold ili ultimate edition moraju kupiti warlords of new york). A gold edition je bio čista prevara jer je sve što je donosio postalo besplatno za kupce basic editiona) pa onda ukinuto krajem season 1 (npr. Dark zone exploration misije više ne postoje u punom obliku itd.)

    • personauser

      @FlankerB1, 25.05.2020 - 10:23

      Ubisoft kao sve i ostale kompanije zanima samo novac, novac, novac

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?