HCL.HR

Ekspanzija za XCOM 2 je toliko velika da je mogla biti XCOM 3

Juraj Bevandić 17.06.2017.   •   3 komentara


War of the Chosen ima toliko sadržaja i noviteta da je mogla biti nova igra, ali neće dovoljno odudarati od priče XCOM 2, pa je samo ekspanzija.

War of the Chosen

Na ovogodišnjem E3 sajmu najavljena je ekspanzija za izvrsni XCOM 2, ali mnogi misle da to uopće ne bi trebala biti ekspanzija nego sasvim novi nastavak. Kad kažem mnogi mislim na dobar dio ekipe koja je radila na igri, pa čak i dizajner igre Jake Solomon priznaje da su napravili dovoljno sadržaja za čitavu novu igru.

No, stvar je u tome što on smatra da nova igra treba imati novu tematiku i priču, a War of the Chosen se ipak neće toliko odvajati od XCOM 2, pa je odlučeno da ostane samo golema ekspanzija. Njome će u igru ubaciti tri sasvim nove frakcije s posebnim herojima i klasama, nove vrste neprijatelja s kojima ćemo se boriti na bojnom polju i izvan njega te naravno nove misije, područja i tipove zadataka.

Povrh toga, produbit će strateške elemente igre kroz diplomaciju s novim frakcijama, a naši vojnici će se vezati uz suborce s kojima dobro surađuju na bojnome polju. Osim toga, ubacit će razne nove modifikatore koji će nam pružati taktičke izazove u borbi, a svi kojima to nije dosta izazova moći će se okušati u Challenge Modeu koji će imati globalne ljestvice uspješnosti i dobivati nove izazove.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?