HCL.HR

Zakrpa za Hogwarts Legacy na Switchu je veća od igre koju dobiješ na kartici

Zoran Žalac 27.10.2023.   •   8 komentara


Hogwarts Legacy nakon brojnih odgoda idućeg mjeseca stiže na Nintendo Switch platformu, a ako kupujete fizičko izdanje igre svejedno ćete morati preuzeti igru s interneta.

Vjerovali ili ne, ovogodišnji hit Hogwarts Legacy idućeg mjeseca stiže na Nintendo Switch konzolu. Igra čija instalacija na PC-ju, PlayStationu i Xboxu teži 80+ gigabajta na Nintendovoj hibridnoj konzoli bit će sažeta na 15 gigabajta.

Impresivna magija, ali nije baš bajna vijest da fizičko izdanje Hogwarts Legacyja za Switch neće sadržavati cijelu igru.

Iako kartice Nintendo Switch igara dolaze i u varijantama do 64 GB prostora za pohranu, Hogwarts Legacy će na kartici imati približno 7 GB podataka, dok će preostalih 8 GB doći u obliku obaveznog ažuriranja dostupnog po lansiranju igre. U prijevodu, “zakrpa” je u ovom slučaju veća od onoga što dobijete na kartici i nema scenarija u kojemu ćete izbjeći preuzimanje dodatnog sadržaja s interneta.

Ovakve stvari nažalost nisu strana pojava kod Nintendo Switch te Xbox Series platformi. Iako je normalno i očekivano da igre ažuriramo, ovakav trend ukazuje na potencijalni problem očuvanja igara. Neki ljudi kupuju fizičke primjerke igara kako bi bili sigurni da im te igre neće nestati iz vlasništva gašenjem servera i sličnim odlukama. Međutim, ako igra u fizičkom primjerku nije dostupna u cijelosti, poanta kupovanja fizičkog primjerka nije u potpunosti ispunjena.

Komentari (8)

  • macgyver

    27.10.2023 - 13:07

    Kupovanje fizicke igre da ti igra ne nestane iz vlasnistva je glupost. Da, moze se desit da nekad u buducnosti Nintendo ugasi servere i vise neces moci igrati digitalnu igru. Ali to se nece dogoditi sutra nego za 20-30 godina, a kartica s fizickom igrom ili sam Switch ce ti vjerojatno crknuti puno prije toga.
    Osim toga, dok imas digitalnu igru, postoji sansa da ce biti backwards compatible sa Switch 2 ili 3 ili 4. Ali ako taj buduci Switch ne bude imao fizicke igre na karticama nego nekom drugom mediju, neces ju moci pokrenuti ako je imas fizicki.

    • Ivano Blazevic

      @macgyver, 27.10.2023 - 13:48

      Jedino sad ako ti je internet katastrofa da moras skidati 15 giga 3 dana,onda ima neke logike

    • macgyver

      @Ivano Blazevic, 27.10.2023 - 14:47

      ?
      Gdje sam ja spominjao brzinu interneta i skidanje igre?
      Procitaj jos jednom moj post s razumijevanjem, jer ovo sto si ti napisao nema nikakve veze s onim sto sam ja napisao

    • Ivano Blazevic

      @macgyver, 27.10.2023 - 18:00

      To sam rekao kao razlog zasto bi netko kupio sada igru na fizickom izdanju jer to ima vise logike nego kupiti igricu na fizickom izdanju radi straha od gasenja servera,razmisljaj malo

    • macgyver

      @Ivano Blazevic, 27.10.2023 - 18:04

      Aha, onda sam te krivo shvatio. Al i ako kupis fizičku igricu zbog sporog interneta pa moraš skidati patch od 8GB, isto nije neka sreca

  • JCD-Bionicman

    27.10.2023 - 16:21

    Neka prvo poprave igru za PC pa nek izbacuju šta hoće.
    Jebenih 32GB RAM-a je must have, a ni tada nije smooth.

    • nenno

      @JCD-Bionicman, 28.10.2023 - 22:56

      Kako mislis da je poprave? Steam verzija je super igriva bez bugova.

  • Oblakoder

    28.10.2023 - 10:27

    Sta je tu cudno ako fizicka igra zauzima deo memorije pa jos gora je situacija kod Sony i Microsoft fizickih igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?