HCL.HR

horor

ŽANR

Igra zastrašivanja i stavljanja u nelagodne situacije. Premda svakoga od nas plaše različite stvari, horor žanr pun je klasičnih motiva zbog kojih ništa ne treba shvaćati doslovno. I definitivno treba upamtiti da se u mrak u ovakvim igrama ne ide samostalno.

horor Recenzije

RecenzijaThe Outlast Trials

Lovro Maroševac 11.03.2024.

Gadosti i strahote koje nam je Outlast pružio u svoja prva dva dijela vraćaju se u The Outlast Trialsu. Je li kooperativno okruženje naškodilo poznatom serijalu ili ga je obogatilo novim i svježim idejama?

RecenzijaAlan Wake 2

Dominik Vadas 29.10.2023.

Alan Wake 2 pred sobom je imao tešku zadaću jer je morao opravdati dugih 13 godina izbivanja. Može li nastavak ispisati bestseller ili će se urušiti pod pritiskom i završiti kao šund horor za plažu?

RecenzijaFort Solis

Matija Kodba 29.08.2023.

Fort Solis stavlja vas u ulogu inženjera koji odlazi u istragu postaje na Marsu nakon što se prekine komunikacija. Provjerite koristi li se ovaj narativni horor naslov tom klasičnom premisom da bi iznenadio nečim novim.

horor Vijesti

Dead Space je navodno poslan u penziju nakon što se remake prve igre slabo prodao

Zoran Žalac prije 4 dana

Studio EA Motive posvetit će se serijalu Battlefield, a neslužbeno se priča kako je Dead Space serijal zbog toga već drugi put poslan u mirovinu.

Hit igra Dredge bit će pretvorena u igrani film

Zoran Žalac prije 6 dana

Prošlogodišnja indie uspješnica Dredge pridružuje se nizu igara koje će dobiti svoju filmsku adaptaciju u bližoj budućnosti.

Fanovi pokušali oživjeti pokojnu igru Friday the 13th, vlasnik franšize im poručio: prekinite s time

Zoran Žalac prije 6 dana

Asimetrični multiplayer Friday the 13th: The Game prestat će postojati ove godine. Šačica fanova trudi se održati igru na životu s projektom Resurrected, ali su od vlasnika franšize dobili zabranu.

System Shock dobiva veliku nadogradnju s drugačijom završnicom

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Prerada System Shocka pred izlazak na konzolama dobit će značajnu nadogradnju koja između ostaloga donosi revidiranu završnicu igre.

Dead Island 2 poziva igrače na glazbeni festival SoLA

Zoran Žalac 21.03.2024.

Dead Island 2 dobit će novu lokaciju, priču, protivnike i oružja u ekspanziji zvanoj SoLA koja stiže sredinom četvrtog mjeseca.

horor Specijali

Zaigrali smo The Outlast Trials, evo prvih dojmova

Lovro Maroševac 02.11.2022.

Proteklog je tjedna na snazi bila zatvorena beta Outlast Trialsa, a mi smo se uspjeli provući ispred zaštitara Murkoff Corporationa kako bismo vidjeli kakve gadosti tamo obitavaju.

Jeste li ikada igrali… The Last of Us Multiplayer?

Domagoj Plantak 03.10.2021.

Povodom Naughty Dogove šutnje o detaljima novog The Last of Us multiplayera, prisjetili smo se zbog čega Factions i danas ima vrlo aktivnu bazu igrača.

Resident Evil nikad nije bio samo zombi igra, dajte nam ajkulu, drakulu…

Zoran Žalac 12.04.2021.

Nekim igračima ne sjeda baš najbolje to što noviji izdanci serijala Resident Evil više nemaju zombije kao najčešće neprijatelje. No, zombiji nikad nisu bili ni glavna ni jedina tvorevina tog serijala.

horor Igre

The Texas Chain Saw Massacre

Lovro Maroševac 16.08.2023.

Asimetrična horor igra u kojoj tri ubojice pokušavaju srediti četvero žrtava koje su zapele na imanju lude obitelji.

Still Wakes the Deep

Josip Klanfar 20.06.2023.

U ulozi jednog od radnika na platformi morat ćemo se bez oružja i bez ikakvih posebnih moći suočiti sa strahovima te pokušati preživjeti napade onoga što vreba iz mraka.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?