HCL.HR

HCL preporučuje: Turbo Overkill – spoj retro prikaza i moderne akcije

Stjepan Fikter 09.09.2023.   •   2 komentara


Akcija od 100 na sat pogonjena motornom pilom u nozi samo potvrđuje kako je Johnny Turbo heroj modernog doba, čiji je mantil ostao u nekom prošlom vremenu.

Jedan od glavnih sastojaka kvalitetnih retro pucačina odnosi se na akcijski element. Johnny Turbo taj element tjera sto na sat jer Turbo Overkill ne želi da naš heroj stoji na mjestu nego da se kreće i uništava protivnike oko sebe. Johnny nije momak od puno riječi, ali to nadoknađuje s motornom u nozi uz pomoć koje može sjeckati protivnike bili oni manji, veći, brži ili sporiji. Sve to se odvija u pikselastom prikazu koji samo podiže atmosferu, a starije igrače vraća u prošlo vrijeme.

O KAKVOJ SE IGRI TU RADI?

  • Retro, ali moderno – Johnny Turbo je ime na koje se može doslovno porezati, a svijet po kojemu se kreće ispada kao da je napravljen tamo 90-ih godina prošlog stoljeća. S druge strane, ima tu elemenata nadogradnje našeg heroja kao i njegovog naoružanja uz dodatne mogućnosti poput korištenja kuke te usporavanja vremena. To je spoj koji čini Turbo Overkill svježim, a opet ima onaj osjećaj kao da je riječ o nečem starom.

  • Nožna motorna pila kao zaštitni znak – Dobrog protagonista lako se zapamti, a još kad ima motornu pilu u nozi, teško ga je ne primijetiti. Tako je Johnny Turbo prepoznatljiv među ostalim herojima retro FPS žanra iako ne voli pričati. Draže mu je pokazati što može svojim vještinama eliminacije protivnika. Ipak, više o našem momku saznaje se kroz radnju igre i audio materijale koji se mogu skupljati po razinama što mu daje notu osobnosti. Čak se mogu čuti i poruke njegovih roditelja koji su htjeli samo najbolje za njega.

ZAŠTO BIH TREBAO OVO IGRATI?

  • Turbo akcija – Prvi dojam koji Turbo Overkill može ostaviti na igrača je kao da se glavni lik kliže po ledu. Ovo nije spora pucačina u kojoj se koriste zakloni. Upravo suprotno, klizanje kako bi motornom pilom rezali protivnike, brza izbjegavanja, letenje uz pomoć kuke pa čak i odbijanje od zidova. Ukratko, umire se čim stanete. Zamislite da ste 24 sata na kofeinu i to je brzina akcije koja se događa u ovoj igri. Turbo brzo i turbo zabavno. Uz to je dostupan i Endless mod koji se može dodatno prilagođavati pa pucanje nikada ne staje, barem dok se ne izgubi život.

  • Nadogradnje za još luđu akciju – Kad se pošalje protivnike na drugi svijet, mogu izbaciti novčiće koji se troše na šarolike nadogradnje. Ima tu standardnih poput rakete rade više štete i brže se pune ili više novčića za skupiti pa čak se može ugraditi i dodatak koji omogućuje popuste tijekom kupovine. Zatim je tu i nadogradnja za drugu pilu u drugoj nozi kao i kad se uz pomoć pile ubija protivnike mogu izbacivati zdravlje i štit. Uglavnom, može se eksperimentirati. Isto tako i oružja imaju svoje nadogradnje pa sačmarica uz zadnju nadogradnju postaje još zabavnije oružje.
  • Šarolik arsenal za eliminaciju protivnika – Johnny Turbo ne lamata ludim naoružanjem, ali ima zanimljivih stvari. Od pištolja i uzija do strojnice te bacača raketa. Tu je i snajper s kojim se može teleportirati u protivnika kao i Ion Blaster čiji je alternativni način pucanja zapravo obilježavanje terena za zraku smrti koja stiže iz svemira. Šarolikost oružja prati i postava protivnika koja se kreće od običnih momaka s monitorima umjesto glave i oštricama umjesto ruku pa do mortara na nogama i drugih abominacija.

GDJE ĆU PRONAĆI IGRU?

Za doživjeti turbo akciju u Turbo Overkill dovoljno je posjetiti Steam te izdvojiti 24,50 eura za dodati ovaj retro dragulj među ostatak vaših igara.

Zašto ovo nije recenzija? Gdje je ocjena igre?

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?