HCL.HR

Zaigrali smo Steep, Ubisoftovo veliko iznenađenje E3 sajma

Aleksandar Roknić 19.06.2016.   •   21 komentara


Može li Ubisoft igrom o ekstremnim zimskim sportovima zapaliti šire mase gamera? Je li Steep sve što smo tražili od jedne takve igre? Evo naših prvih dojmova s E3 sajma.

steep-igrali-smo

Kao klinac sam trošio stotine sati igrajući SSX Tricky te sam optimistično iščekivao neku igru koja će me opet tako privući. Iako kasniji nastavci i nisu bili toliko loši, kao ni Shaun White Snowboarding, ipak me nisu mogli ni približno toliko zgrabiti i privući da ponovo ulupam stotine sati.

Hoće li Steep, novi IP koji je Ubisoft tajnovito čuvao za sam kraj svoje E3 prezentacije u tome uspjeti? Teško je reći u ovom trenutku, ali dobio sam priliku zaigrati igru na Ubisoftovom dijelu E3 sajma i evo mojih prvih dojmova.

steep-1

Igranje je počelo odabirom lika i baze odakle ću krenuti u snježne avanture. Prvo sam odabrao snowboarding kategoriju, u nadi da ću otkriti nasljednika omiljenog mi SSX Trickyja. Iako su snowboarding utrke čak i zanimljive, iako vrlo kratke, sâmi trikovi su me razočarali. Cijela mudrost oko izvođenja trikova je u tome da prilikom skoka pritisnete desni trigger (igralo se na PC-ju s Xbox One kontrolerom) te onda rotirate desni analog kako bi izvodili trikove pa onda opet pritisnete desni trigger kako bi uhvatili snowboard, odnosno izveli dodatne trikove.

Izrazito pojednostavljena kontrolna shema moram priznati, no svejedno sam se mučio izvesti neki napredniji trik. Onih par trikova koje sam uspio izvest su malo bezlični, kao da im fali malo začina. Osim toga, staze su prilično kratke te se završe kroz jednu minutu, ponekad mrvicu duže.

steep-2

Nakon snowboarda sam prešao na wingsuit koji me je iskreno razočarao. Nedostaje onaj osjećaj brzine i uzbuđenja te let djeluje mlako. Upravljanje je solidno i precizno, međutim prilikom uspinjanja lika kamera se spušta, što dovodi do velike nepreglednosti i zabijanja u tlo.

Problem je još veći što su staze za wingsuit napravljene da bi se letjelo izrazito precizno i jako blizu tla ili stijena, što vrlo lako dovede do velikih frustracija s ovakvom kamerom. Najtoplije se nadam da će to biti ispravljeno prije izlaska igra, jer ovakav nedostatak može uništiti gušt igranja s wingsuitom.

steep-3

Skijanje sam isprobao na temelju samo jedne utrke, koja je također bila vrlo kratka. Skijanje je također solidno upravljivo dok je staza bila zanimljivo složena te sam mogao isprobati skokove, oštra skretanja oko stabala i duže strme spustove. Ništa posebno zadivljujuće, ali zanimljivo.

Spuštanje padobranom je iskreno najmanje zanimljivo, budući da su letovi izrazito tromi i spori. Bez obzira odakle se skače, let nije uzbudljiv te se bez problema uspije skočiti na zadano mjesto. Upravljanje je precizno, ali jako tromo – dobijete dojam kao da se slon spušta padobranom, a ne čovjek.

steep-4

Nažalost, prvobitno oduševljenje igrom predstavljenom na E3 konferenciji ubrzo je splasnulo nakon igranja. Ne mogu reći da je u ovoj fazi Steep loša igra, svakako izgleda prekrasno, no dobio sam dojam da joj nedostaje ono nešto, ono slatko punjenje, zbog kojeg bih htio utrošiti sate i sate igrajući.

Doduše, igrajući solo svakako doprinosi osjećaju dosade te će igranje s prijateljima online vrlo vjerojatno podignuti ljestvicu zabave. Uostalom, igra i je zamišljena da se igra s drugima uz sustav izazova i leaderboardsa pa ostaje za vidjeti kako će to sve funkcionirati kada igra izađe. Međutim, imajući čak i tu online komponentu na umu, imam osjećaj da se Ubisoft mora još potruditi ispeglati igru i dodati malo uzbuđenja i začina u postavu modova i kategorija. Prikazana kakva je, nažalost dobiva samo prolaznu ocjenu od mene.

Označeno sa: , ,

Komentari (21)

  • Dom3gaming

    19.06.2016 - 20:51

    Pa Steep mi zvuci strmo. Hahahaha. 🙂

    • Dom3gaming

      @Dom3gaming, 20.06.2016 - 13:14

      Pa možda je zaigram nesto

  • lucho-CRO

    19.06.2016 - 21:51

    Kao sto sam rekao..valjda sam rekao haha bit ce super da te zadrzi nesto malo pred ekranom jer je onak na prvu zabavna i fale nam takve igre, ali nista vise od toga..cak ni online me ne bi zadrzalo duze od dva tri dana

    • RapthorPechina

      @lucho-CRO, 20.06.2016 - 09:22

      Problem je u tome što je to ubisoft. Igram division i još dan danas ga nisu do kraja poprvaili s tehničke strane. Veselio sam se ghost reconu i još polažem nade u njega ali s ovim zadnjim e3 gameplayom su potvrdili svoju reputaciju u ubisoftu. Nije da su grafički downgradali nego fali pola igre doslovno. Pa ti onda savjetujem da se ne veseliš igri iz ubisofta

  • IvanMuse007

    19.06.2016 - 22:18

    Nadam se da ce biti kao SSX

    • Dom3gaming

      @IvanMuse007, 20.06.2016 - 06:29

      Valja ti i Shaun White Snowboarding, samo skini patch.

  • Smoolex

    19.06.2016 - 23:15

    Autor članka “Aleksandar Roknić”, odem na profil od Igora Belana, sve normalno ali gore u tabu piše Aleksandar Roknić, fora? slučajnost? ili ciljana “greška”? Ako je bug i ja sam ga skužio prvi imam li kakvu nagradu?

    • Silvio_7Tech

      @Smoolex, 20.06.2016 - 00:00

      Zanimljivo. Također je zanimljivo da možeš kliknuti na sve autore, samo na ovog ne možeš. Igore, želimo istinu!

    • lucho-CRO

      @Smoolex, 20.06.2016 - 00:00

      Ne kuzim sta ti nije jasno oko autora članka?

    • closingtime

      @lucho-CRO, 20.06.2016 - 01:27

      Ne kužim ni ja. Zar nije Aleksandar Roknić napisao sve ove članke ‘igrali smo iza zatvorenih vrata”?

    • lucho-CRO

      @closingtime, 20.06.2016 - 02:05

      I meni se tako cini…smatram da je to clan hcl-a koji jednostavno nije “profiliran” tj mozda ni ne zeli biti na nacin kao sto su drugi iz nekih svojih osobnih razloga..susretao sam se s tim imenom vec na nekim postovima ako se dobro sjecam..svojim rijecima bi si dao slobodu reci da je on mozda “vanjski” clan ako se tako moze reci koji putuje i donosi novosti iz prve ruke, ne samo putuje vec kao treca osoba potpomaze uspjesn radu i objavama..maybe grijesim 😛

    • Smoolex

      @lucho-CRO, 20.06.2016 - 23:01

      https://www.hcl.hr/autor/ementaler/

      Odi na taj link i pogledaj u tabu šta piše, a piše Aleksandar Roknić a profil od autora Igora Belana, kužiš sada?

    • lucho-CRO

      @Smoolex, 20.06.2016 - 23:12

      Ja na Aleksandar Roknic ne mogu kliknut uopce tako da nezz..

    • Smoolex

      @lucho-CRO, 21.06.2016 - 15:44

      Pa ne moze nitko, zato sam ti rekao da odeš na profil od autora Igora belana, i pogledaš šta piše u tabu, tj. novom prozoru na tvom browseru, a piše Aleksandar Roknić,autor, a radi se o profilu Igora Belana. Link ti je u komentaru prije.

    • lucho-CRO

      @Smoolex, 21.06.2016 - 17:17

      Mozda je Igor fake..ima lazne profile haha mozda je on bio na E3..hehe

    • Igor Belan

      @Smoolex, 24.06.2016 - 20:24

      Ma ja objavljujem ove tekstove za Aleksa, čovjek samo još nema svoj profil još ovdje budući da je vanjski suradnik 🙂

    • aqwsed

      @Smoolex, 22.06.2016 - 13:03

      ima covjek alterego

  • Vailent

    20.06.2016 - 00:28

    E ovo je falilo ovo će biti jako dobro,odlično odlično 😛

  • CoBE10

    22.06.2016 - 13:29

    Izgleda lijepo.

  • Darknes64

    22.06.2016 - 21:44

    izgleda lijepo jako,al nadam se da ubisoft neće zasrat sa ovom igrom isto,vjerovatno cemo kad izađe dobiti 100 bugova i glitcheva

  • Dzann11a

    26.06.2016 - 20:52

    “Problem je još veći što su staze za wingsuit napravljene da bi se letjelo izrazito precizno i jako blizu tla ili stijena, što vrlo lako dovede do velikih frustracija s ovakvom kamerom ” ša u tome i jeste fol wingsuita a sto se tiče kamere za ovakve akrobacije sa wingsitom je solidna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?