HCL.HR

Gran Turismo 7 sada zaslužuje nižu ocjenu (ali evo zašto mu ocjenu nećemo mijenjati)

Zoran Žalac 22.03.2022.   •   49 komentara


Gran Turismo 7 nakon lansiranja je dobio nekoliko promjena koje nisu naišle na pozitivne reakcije igrača. Zapitali smo se stoga treba li mu korigirati prvotnu ocjenu.

17. 3., dva tjedna nakon službenog lansiranja, Gran Turismo 7 dobio je ažuriranje verzije 1.08 koje je uvelo promjene u vrijednostima nagrada za pojedine utrke i kupove. Promijenili su se iznosi nagrada za ukupno 18 natjecanja. Dvije su utrke značajno povećale nagradni iznos, dok je za 16 utrka nagradni iznos smanjen, u nekim slučajevima i za 45% ranijeg iznosa.

Kako je Gran Turismo 7 igra koja traži stalnu povezanost sa serverom, ove se promjene ne mogu izbjeći. A kako su u igri koja košta 70-80 eura prisutne i mikrotransakcije, reakcija igrača na ovo bila je iznimno burna. Mišljenje je da developeri ovim promjenama namjerno usporavaju napredovanje u igri kako bi igrače suptilno nagovorili na trošenje dodatnog novca.

Polyphony Digital pokušao je objasniti situaciju, ali na kraju nisu objasnili ništa konkretno nego su samo zakomplicirali situaciju porukom da bismo daljnji razvoj Gran Turisma 7 “trebali promatrati iz dugoročne perspektive”.

Igrači su svoje nezadovoljstvo ovim promjenama iskazali na Metacriticu gdje Gran Turismo 7 trenutno ima najnižu korisničku ocjenu od svih igara u Sonyjevoj produkciji. Korisnička ocjena tako je sada u izravnom kontrastu s pretežno pozitivnim ocjenama recenzenata. Naša ocjena za Gran Turismo 7 nije dio Metacriticovog prosjeka, ali je prilično visoka (93) pa se kao autor recenzije imam potrebu očitovati o cijeloj ovoj situaciji.

Za početak napomena: rane recenzije Gran Turisma 7 bile su objavljene prije lansiranja same igre, dok mikrotransakcije u igri još nisu bile uključene. Moglo se vidjeti da će mikrotransakcije postojati, ali nisu bile poznate cijene samih mikrotransakcija. Sada su te cijene poznate i izgledaju ovako:

 • 100 tisuća Creditsa – 18,59 kn (ekvivalent cca. 30-max 60 minuta igranja)
 • 250 tisuća Creditsa – 37,49 kn
 • 750 tisuća Creditsa – 74,99 kn
 • 2 milijuna Creditsa – 149,99 kn

Osim ovih paketa stvarnim novcem moguće je kupiti i pojedina vozila – 22,49 kuna za vozila koja koštaju više milijuna creditsa u igri.

Same cijene mikrotransakcija ne bih komentirao jer mi osobno ne pada na pamet trošiti dodatni novac u igri koja košta 80 eura / 600 kuna. Jednostavno ignoriram mikrotransakcije i fokusiram se na samu igru. I to u Gran Turismu 7 do verzije 1.08 funkcioniralo bez problema. Nisam osjećao da je igra rastegnuta ili ponavljajuća da bi se igrača potaknulo na dodatno trošenje stvarnog novca. Kao što sam napisao u recenziji, dok pratite GT Cafe misije igra vas opskrbljuje sasvim dovoljnom količinom vozila – više novca trošite na kupovanje dijelova nego na sama vozila. Skuplja vozila ionako nemate gdje voziti dok ne otključate utrke za njih.

No, takav sam dojam imao po prijašnjim nagradama koje su ponegdje bile veće. Sad je malo drugačije – češće vam ponestane novca, prisiljeni ste više ponavljati neke utrke da biste imali dovoljno novca i za obične nadogradnje. I da iz sadašnje perspektive recenziram Gran Turismo 7, zamjerio bih mu takve stvari. I još bi me više smetala ona sprdnja od namještene tombole.

E sad, možda se nećete složiti sa mnom, ali ja ne vjerujem kako do promjena u nagradama došlo samo da bi se igraču forsirale mikrotransakcije. Vidite, pojedine utrke u početku stvarno nisu imale korektno balansirane nagrade. Mogli ste primjerice odvoziti utrku na kružnoj stazi, u trajanju od 3-5 minuta (ovisno o vozilu) na kojoj biste osvojili maksimalno 30 tisuća creditsa glavne nagrade i 15 tisuća bonusa ako nikoga ne udarite tijekom utrke. Ta utrka, u kojoj morate savladati svega dva zavoja, u kraćem je roku donosila veću zaradu od dužih utrka u kojima se od vas tražilo više vještine. Da se ovdje radi o balansiranju pokazuje i činjenica da su nekim utrkama povećane nagrade, ali se radi o manjem broju utrka pa su to igrači odlučili zanemariti. Jednako kao i to da nisu smanjene nagrade za sve utrke, nego samo za dio utrka u igri.

Možda ćete reći: “Pa što ako nagrade nisu dobro balansirane – nisu bile savršene ni u starim Gran Turismo igrama pa ih nisu naknadno mijenjali.” I to je solidan argument. Ono što je različito jest to što je Gran Turismo 7 zamišljen kao igra koja će poslije lansiranja imati dugoročnu podršku dodatnog sadržaja, onako kako to stari Gran Turismo naslovi do petice nisu imali. Ti će dodatni sadržaji dolaziti na mjesečnoj bazi, kao u slučaju GT Sporta, a u Polyphony Digitalu ne žele da vi prožvačete sav sadržaj odjednom i prodate igru nakon mjesec dana dok oni nastavljaju razvijati besplatne dodatke za nju.

Vjerojatno je naivno, ali mislim da je to barem polovica motiva za spornu promjenu. Da su isključivo htjeli forsirati mikrotransakcije, smanjili bi sve nagrade, ne samo za pojedine utrke. Tako da ponavljam – ne vidim ovo kao promjenu kojoj je jedina svrha tražiti više novca od igrača koji nemaju vremena za ponavljanje utrka.

Nažalost, kontraefekt je isti u bilo kojem slučaju – napredak u igri je usporen. Čak i da developeri nisu imali pohlepne namjere, rezultat promjene je negativan iz trenutne perspektive. Ne smatram poštenim Polyphonyjevo polupečeno objašnjenje da nemamo punu sliku jer sadržaj igre nije konačan. Igrač je kupio igru da ju igra u sadašnjem trenutku, nije ju kupio kao dugoročni ulog za budućnost, kako bi oni možda htjeli. A to što nagrade u startu nisu dobro balansirane nije problem za igrača, nego za developera.

Ne mislim da je Gran Turismo 7 pay-to-win igra jer čak i da uplatite sav novac ovog svijeta opet nemate nikakvu prednost nad igračima koji voze bolje od vas. I dalje mislim da se u igri može uživati i bez mikrotransakcija. I smatram da GT7 ima izvrsnu količinu sadržaja ako se ne ignorirate Sport mod. No, usporavanje napretka bio bi mi problem čak i da nikakve mikrotransakcije ne postoje.

Da danas ocjenjujem Gran Turismo 7, na temelju tog razmišljanja ocjena bi mu bila niža i vjerojatno ne bi ušla u kategoriju 90+. Međutim, naša ocjena za Gran Turismo 7 ostat će nepromijenjena.

Iza te odluke ne trebate tražiti nikakve zavjere. Razlog je jednostavan: stojimo pri mišljenju da su naše ocjene konačne. Nijednoj recenziranoj igri nikad nismo mijenjali ocjenu. Neke smo igre recenzirali dvaput kao prerade ili remastere pa su dobile drugačije ocjene, ali retroaktivno nikad nismo korigirali ocjene unutar iste recenzije. Ne radimo to u slučajevima kad igra nakon izlaska postane bolja, ne planiramo to raditi ni kad igra naknadno postane lošija.

Jedan od razloga zašto se držimo ovog pravila jest taj što se zbog prirode svog posla ne zadržavamo na igrama nakon što ih recenziramo. I ovako izlazi više igara nego što stignemo odigrati i recenzirati, a da se svakoj igri vraćamo nakon svakog ažuriranja nikad ništa ne bismo uspjeli završiti ni napisati.

Možda najvažnije od svega, ne želimo ocjenjivanje igara pretvoriti u cirkus tako da za deset promjena u igri deset puta mijenjamo ocjenu. Tvorci Gran Turisma mogu se već sutra predomisliti oko ovih promjena pa nagrade vratiti na staro – ako sada smanjujemo ocjenu igri, to bi značilo da ocjenu trebamo povisiti ako se promjene ponište ili igra postane još bolja. Kod live-service i online-only igara ocjenjivanje je jako nezahvalno jer se promjene poput nerfanja događaju jako često. A da ocjena svako malo varira prema tome, značaj same ocjene bio bi znatno umanjen.

Stav je cijele redakcije HCL-a da se svaka ocjena koju dodijelimo nekoj igri tumači isključivo u kontekstu vremena kada je ta ocjena dana – a to je najčešće po izlasku same igre, tj. u vrijeme kad ju igra najveći broj novih igrača. I upravo je to ključna stavka kod rigidnosti same ocjene. Mišljenje o igrama mijenja nam se kako vrijeme prolazi, neke igre kasnije cijenimo više ili manje, ali trajna ocjena predstavlja dojam o igri onako kako ju je recenzent doživio u periodu recenziranja.

Gran Turismu 7 dodajemo minus za naknadno usporavanje napretka i zapamtit ćemo mu to jednom kad budemo birali najbolje igre 2022. No, sama ocjena iz gore navedenih razloga ostaje kakva je i bila.

Komentari (49)

 • esseGesse

  22.03.2022 - 18:20

  “Međutim, naša ocjena za Gran Turismo 7 ostat će nepromijenjena.”
  Dakle, dobili su što su htjeli… Prošlo im je, tako da možemo isti recept očekivati i ubuduće… Super!

  • drpiga

   @esseGesse, 22.03.2022 - 18:37

   Ocekujem i druge developer da probaju sa ovom taktikom , ocito pali.
   Ako me pamcenje dobro sluzi sta nije EA ili Activison nesta slicno napravio prije par godina pa su zato i postali jedni od najomraženijih studija , ocito je i Sony na dobrom putu.

  • Djuro05

   @drpiga, 22.03.2022 - 18:51

   Mislim da mislis na onu borilačku igru od EA koja je 2 nedelje posle izlaska ubacila reklame u igru

  • Stitrek

   @drpiga, 22.03.2022 - 22:13

   Studiju i izdavacu je najbitniji profit. Sve dok je zarada dobra i investitori zadovoljni, EA ne mari za to sto su najomrazeniji studio zadnjih 10 godina. Sto si veci gigant u industriji, mozes si priustiti vece eksperimentiranje sa proizvodima i cijenama.

  • vjk zg

   @drpiga, 22.03.2022 - 22:18

   Možda sam osenilio al djeco moja draga GT1,GT2 se isto morao peglat ponavljajući po par puta istu trku samo jel možeš pobjedit i dobit malo lijepše novčiće.Da se razumijemo MIKROTRANSAKCIJE su produkt lešinarškog mešetarenja jel računaju na jazavce kojih ima pun k. i nikako ih ne podržavam dokle god igricu masno plaćaš što je ovdje slučaj.Na 11 sam levelu i uz trošenje para imam pola milje kredita salda znači meni iskusnjari se ćini da se za razliku od nekada pare dosta lako zarade-bar do ovog 1.08.Uglavnom nije to novost u GT-u al im je pede*ski ovak naknadno ga metnut.A i to sr*nje sa online stalnom vezom je vrhunac debilizma.Nemam na viksi net a igra mi se i kaj sad a platio igru po punoj cijeni a ne djelomično.Drž mo se gušta igranja a politika ionako samo probleme svijetu nosi pa i gamerski.Uživajte

  • Lazy

   @vjk zg, 23.03.2022 - 10:39

   👏👏👏

  • Zoran Žalac

   @esseGesse, 22.03.2022 - 19:04

   Ocjene su samo jedna stavka u ciklusu igre. Postoji hrpa igara kojima dobre/loše ocjene uopće ne utječu na percepciju igrača. S druge strane mislim da reakcije igrača kod developera imaju veću moć nego što to imaju recenzije kritike kod igrača.

  • Dukie

   @esseGesse, 22.03.2022 - 20:45

   Nitko ne tjera ljude da trose stvarni novac. Ima nacina kako doci brzo do love, samo se treba malo potruditi a ne sve da se dobije na pladnju.

  • Pararera

   @esseGesse, 22.03.2022 - 21:39

   Ako kupuješ igru, gledaš najnovije dojmove, a ne stare…

  • Stitrek

   @esseGesse, 22.03.2022 - 22:06

   To je GT7 i prodavat ce se odlicno bez obzira na always-online, mikrotransakcije i balansiranje napretka kroz updateove, to Sony dobro zna i zato uvodi agresivnije mikrotransakcije, jer gdje ima potraznje tu se otvori i ponuda.
   Gaming industrija je kao i svaka druga, zato premium proizvodi imaju visoku cijenu i opcije za dodatke koji se placaju.

  • MrVivi

   @Stitrek, 23.03.2022 - 06:17

   Nazalost u nekim stvarima gameri kao musterije su posebno glupi. Da kupis toster koji radi samo kad si on line nakon cega ti posalju update zbog kojeg taj toster tosta 90% sporije i zahtjevaju da swipe svaki put kad oces tost napravit zagrabio bi taj toster, nasao prvog sony ceo i stucao bi mu ga o glavu. Ali gameri u vecini slucajeva ne samo da brane takve potize nego se naguze i kazu please sir can i have some more. Mislim ovaj comment section je savrsen primjer.

  • Stitrek

   @MrVivi, 23.03.2022 - 08:09

   U tom smjeru idu vecina industrija, npr. na nekim novim automobilima da bi zamjenio akumulator moras ici u ovlasteni servis da ga spoje na kompjuter radi kalibracije punjenja🤪
   Vecina proizvodaca ima filozofiju da te zadrzi u njihovom sustavu, jednim dijelom zbog bolje podrske a drugim dijelom zbog zarade.
   Osobe koje imaju tehnicke i financijeske mogucnosti ne dozivljavaju takav sustav problematicnim.

  • Lazy

   @Stitrek, 23.03.2022 - 10:59

   Uf bas, ko moj frend za svog Audija mora ici na servis da mu zarulju zamjene, eej zarulju…a Audi mu je top🤷‍♂️🤪

 • ImeiPrezime

  22.03.2022 - 18:38

  Pa da ste mislili mijenjat ocjenu ikojoj igri, Witcher 3 bi prvi trebao dobit taj tretman da skoči u 90+ kategoriju.

  • blacklist0907

   @ImeiPrezime, 22.03.2022 - 21:20

   Amen

  • trulex

   @ImeiPrezime, 22.03.2022 - 22:44

   Najveći fail hcl sajta je witcher 3 ocjena.

  • StargateFan

   @trulex, 23.03.2022 - 05:48

   Jel da?

  • Pararera

   @trulex, 23.03.2022 - 08:17

   Zašto bi bio?

  • Cone3006

   @trulex, 23.03.2022 - 08:51

   Upravo

  • Demon90

   @trulex, 24.03.2022 - 07:39

   Kakav je isti bio prilikom izlaska. Al salu na stranu mislim da trebaju ubaciti kategoriju prilikom izlaska i nakon nekih updata pogotovo kod velikih igara.

 • Stitrek

  22.03.2022 - 18:53

  Da igra nema mikrotransakcije sva dodatna balansiranja i usporavanja napretka u igri kroz updateove bi bila opravdana.
  Kad se vec radi o nekakvom “balansiranju” onda su se mogle napraviti vece korekcije na mikrotransakcijama.
  Kako god bilo, igra je dobra a ove nedostatke nadoknadit ce dobrim multiplayerom👍

 • Stecajni_upravnik

  22.03.2022 - 19:26

  U sim igrama je sve bolje slozeno. U karijeri moras da otkljucas vozila kako napredujes, u free race modu mozes odmah da vozis sta hoces. Razlog je jednostavan, u tim igrama nema trika da vozis super car vozila ako nisi naucio staze i fiziku na slabijim vozilima. Dakle, ucenjem napredujes i stices pravo da prelazis na brza vozila sto je potpuno logicno a tvoj izbor je da li ides postupno ili odes u frustraciju. Malo mi je nelogicno da se napredak vezuje za valutu koju si zaradio trkajuci se a ne za vestinu, na taj nacin rizikujes da losi i prljavi vozaci kvare trke onima koji se posvete do maksimumam. Iracing ima dobar pristup, namerni udesi i prljava voznja te banuju i gubis pravo na pretplatu koju si platio.

 • Oblakoder

  22.03.2022 - 19:48

  Recenzenti umesto da kazne oni cuti i tako postaju saucesnici ovakvoj preveri nad igracima. Tacno je, igraci treba da dignu glas ali to ne znaci da recenzenti i gaming sajtovi ne treba da ih podrze.

  • Tony Ghost 1811

   @Oblakoder, 22.03.2022 - 20:01

   Da ih se kaznjava uporno ovakve i slicne( EA) ne bih dobili besplatnu verziju igre od izdavaca. Sto bi bio znacajan udarac za njih kao portal. Tako da to mogu i razumjeti. Igraci su ponajvise odgovorni. Hoce li kupiti GT 8? Ne trebas ni sumnjati, pa tko im je kriv. Bilo bi postäeno da se bar ocjene prevarenih igraca mogu korigirati, pa da zaista vidimo sto igraci misle o igri nakon nekoliko update i ako se igra promijeni. Barem toliko mogu naoraviti, to cu razumijeti da su dali svoj doprinos.

  • Demon90

   @Oblakoder, 24.03.2022 - 07:41

   Mislim nisu promijenili ocijenu al su barem upozorili na primjenu.

 • Kikindo

  22.03.2022 - 19:52

  Kod HCL postoji i “Korisnicka ocjena” tako da eto mozemo im bar tu rusit ocjenu zbog ovoga sto su dodali…

 • vragec25cro

  22.03.2022 - 20:04

  I pravu ste ,nema smisla vracati se na igre(da se recenziraju opet po nekim promjenama) ker i ovako neke igre ne recenzirate,a neke kasnite 🙂 Ja sam misljenja da su gejmeri postali razmazene derista s previse raznovrsnih i previse novih dostupnih igara.Ne uvazavaju vecinom tuda misljena i drze se svojega ko pijani plota.Pljuju igre,platforme,launcherw koje niti koriste niti misle koristiti samo jer je kontra od njihovog.Najgori komentari typa igra smece nisam igrao niti mislim igrat :)ili grafika i slicno.Tu ste malo i vi krivi(barem na portalu).Recimo ja kad kazem za neku igru ne zanima me nije moj tip necu reci da je smece.Neku cu mozda popljuvati i dati konkretne argumente,a neku mozda samo reci ne izzgleda mi zanimljivo i to je to.Recenzije ne mogu utjjecati na nase misljenje(iako dosta puta i utjecu,Horizon fw,Rdr2 izeo zbog vas)ne moramo se slagati s vama,a niti se ni vi ne bi trebali opravdavati nama.Evo ovo vec drugo opravdavanje neke Sonyeve igre,priije Tlou2 sad Gt7.Gle vi ste novinari,gejmeri vi u recenziji iznijeli svoje stajaliste i misljenje o recenziranoj igri i ne mozete vi utjecati na nesto sta oni naknadno pokvare.Mi se mozemo slagati s vama ali i ne moramo,ali bilo bi vrijeme da se pocnu ukljanjati glupi komentari i svade na razini male djece.(malo vise)Ovako si vi samo komplicirate a mi gubimo sadrzaj ubog lanjskog snijega.

 • MeDoNjA

  22.03.2022 - 20:07

  Malo gledajte stvari na duži period . The Witcher 3 nije dobio ocenu gore kada su vecinu problema popravili , jednostavno ako za jednu igricu poprave ocenu onda bi morali popraviti ocenu i za tonu drugih igrica. Onaj koji je kupio igricu u jedno od prvih dana za njega je vazila ova ocena . Onaj koji planira da kupi igricu sada mislim da mu hcl nece biti prvi , a ni verovatno poslednji sajt na kom ce proveriti stanje igrice itd. Tako da ne vidim nikakav razlog updejtati ocenu igrice kada bukv napises na pretrazivacu gran turismo 7 malo dole videces vec kako je igrica dobila zesci hejt zbog mikrotransakcija. Ako imas imalo mozga to ces uraditi sad to sto je Sony uradio je dobro na malo krace staze jer ovime ce mozda korisnici razmisliti pre pre-ordera Sonyevih igrica.

 • atlas

  22.03.2022 - 20:23

  Respect za clanak i stav! Iako ste mogli potpuno ignorirat objavu o zadnjem update-u za GT i jednostavno je prenijet kao obicnu vijest, svako je za pohvalu sto ste dodatno kritikovali i cak spomenuli mogucu promjenu ocjene. Naravno da nema smisla mijenjati, kao i za Witcher III i jos neke igre koje su postajala bolje/gore s update-ima jer je recenzija za trenutno stanje dok je recezent igrao

 • Ivano Blazevic

  22.03.2022 - 20:32

  Pa to je istina iskreno mislim da ce to promjeniti nakon kojeg mjeseca ako igrica postane manje igrana radi takve reakcije igraca,ali inace za ovakvo nesto ne bi bilo lose nesto dodati u recenziju jer ovo ipak dosta mijenja igru,ne kazem da treba promjenuti ocjenu ali na kraju recenzije dodati neki update kao na primjer sto radite za one vijesti koje dobiju neku novo glasinu ili informaciju.Mijenjat ocjenu nije lak posao,jer bi trebao onda dodavat vjerovatno i vremenksi period kad je ta ocjena promjenjena pa bi na primjer neka igrica u 1. godini imala ocjenu 86 pa bi joj radi updata u 2. godini trebala se smanjiti radi loseg updata biti 77,pa bi ju u 3. godini opet poboljsali i igra bi trebala imati ocjenu 90.Naprimjer battlefield 2042 imas trenutno ocjenu kod vas 67 ili tako nesto,ali svi znamo da ce popraviti igru za 2 godine i da ce biti bolje izbalansirana,bez bugova,zabavnija i vjerovatno nece trebati imati takvu ocjenu,ali mislim da ne treba mijenjati ocjenu tu jer bas zato sto je po izlasku bila losa,ali da napisete ukratko u pet,sest recenica na kraju recenzije da je ta igra drugacija i da neke stvari kriticne iz recenzije zanemarimo je su ispravljene,mislim da bi to bilo korisno igracima koji nisu kupili igru po izlasku nego je misle kupiti tada pa žele vidjeti kakva je sada,sta je bolje sta gore,ne treba to raditi za svaki update ili za svaku igricu nego vise za ove najigranije AAA igre koje sbi igramo ili mislimo igratali za neke promjene koje puno znace za iskustvo igranja mislim da treba,jer zar nije glupo igri zamjerati bugove koji su ispravljeni.Na kraju ovo je samo moj prijedlog i nije da necu citat vase recenzije i poslije ovog,ali mislim da bi ovo bilo pogotovo dobro za igrace koji nisu kupili igru odmah nego je misle kupit poslije jer im se takvo nesto igra,ali ovo isto tako je bespotrebno 85+ igrama jer su one bile po izlasku dobre i trebas biti EA da ih pokvaris,ali za ove neke fijaske po izlasku koje se poslije isprave bilo bi korisno

 • Dukie

  22.03.2022 - 20:44

  Neka nerfaju jos tako da ovi nadobudni prestanu igrat pa da se multiplayer ocisti od kojekakvih spodoba.

 • elsan

  22.03.2022 - 20:51

  Učinilo mi se kao da čitam dopis iz Sonya, opravdanja, opravdanja…

 • Cone3006

  22.03.2022 - 20:52

  Oni su sada na trecem nebu njih bolo kukulevac

 • lkuka13

  22.03.2022 - 22:08

  Metacritic 1.8 hihihihi

  • StargateFan

   @lkuka13, 23.03.2022 - 05:51

   Onda vele pojedinci da je bolje gledati recenzije kritičara nego igraca. Igrači barem kažnjavaju nižim ocjenama igru i dugo nakon izlaska. Čim vidiš ekstremno niske ocjene znaš da nešto smrdi. Sony je vjerojatno prodao dosta GT7 ali će se zbog ovakvih sranja ljudi kod GT8 zapitati što sa kupnjom i što će promijeniti par tjedana nakon izlaska

  • SanKa

   @lkuka13, 23.03.2022 - 09:49

   metacritic je toksicno govno postao i trebaju zestoko promijeniti nacin user ocjenjivanja tamo

 • darkness666

  23.03.2022 - 05:57

  Plejka fanovi kao i uvijek..

  • PS2MASTE®

   @darkness666, 24.03.2022 - 23:39

   Xbox fanovi na aparatima

  • antonio196

   @PS2MASTE®, 29.03.2022 - 21:41

   Ti dakle podrzavas mikrotransakcije u GT7

 • Fenner

  23.03.2022 - 09:21

  Zadnji puta sam igrao GT još na pleyki 2.

 • SanKa

  23.03.2022 - 09:49

  najjace od svega, najglasniji su oni koji nisu ni igrali igru…slazem se sa zoranom oko svega skoro…mislim da se poliphony najeo govana u startu sa tim mikrotransakcijama, a mogli su spasit obraz da su imali bolju reakciju na negativni publicitet sad. jako su loše to hendlali, u pravoj maniri socijalno retardiranih japanaca. u igri guštam jednako i prije i poslije patcha. nisu promjene tako drastične, ali svakako mogu razumjeti reakciju da je ovo napravljeno namjerno da bi se ponukalo igrače da kupuju creditse pravim novcem. makar crko, neće od mene kune vidjeti. dosta EA scum move…ali ponavljam opet, ne moraš ih koristit, igra se da igrati i bez njih…

 • Motor City Bengals

  23.03.2022 - 10:08

  Jeste li dobili unaprijed na recenziju Sony igru koja ce imati najvise igranih sati kao I svake godine – MLB the Show 22?

  • Zoran Žalac

   @Motor City Bengals, 23.03.2022 - 11:41

   Nudilo se, ali nitko od nas ne zna igrati bejzbol pa ne bi imalo smisla da to recenziramo.

 • Lazy

  23.03.2022 - 11:05

  Decki bez obzira na naknadno napravljene glupe poteze developera/sonya igra je Vrh! Probajte igrati, posudite je od frenda da ne kupujete, kad probate budete vidli koliko je dobra.

 • lkuka13

  23.03.2022 - 11:27

  Jel mi se to čini ili mu je na Metacriticu smanjena ocjena recenzenta.

 • kebbab

  23.03.2022 - 13:08

  I šta nije ok? Treba malo da se uspori a ne da za par sati odklučam 30 automobila. Nije ovo Call of Duty da izlazi svake godine. I onako će biti za 2-3 godine 300 automobila dodano za kupovinu po nekoliko eura. Niko te ne sili da išta kupuješ.

  • kebbab

   @kebbab, 23.03.2022 - 13:20

   Ja sam dao ocjenu 87 koliko i zaslužuje.

 • Sinek

  23.03.2022 - 15:00

  postavlja se pitanje kog uopce briga koji ste vi broj zalijepili na recenziju igre. nisam toksican, ali ovo je bolesno, diskusija o broju na kraju recenzije…………..

 • tihomir22

  23.03.2022 - 15:43

  I moja ocjena se ne mjenja 40

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?