HCL.HR

Recenzija

Injustice 2

IMMORTAL KOMBAT

Žarko Ćurić

Jedan od najčešćih razgovora u svakom uobičajenom geek društvu jest vječita borba između DC Comics i Marvel fanova. Osobno sam malo veći fan DC Comicsa, primarno zahvaljujući malo mračnijem tonu, i Batmanu, no postoji jedan lik kojeg naprosto organski ne mogu smisliti iz te franšize. U pitanju je Superman, veliki blok dobrote s nula karaktera, lošom frizurom i moćima koje su previše jake pa prava zabava dolazi tek ako netko sa sobom ponese komadić kriptona.

VIDEO KOMENTAR

Ne moram vam onda objašnjavati koliko sam bio sretan kada sam zaigrao prvi Injustice te napokon dobio priliku da išamaram njegovu prkosnu facu uz pomoć mog šišmiš-frenda. I znate što je najbolje – dobio sam još jedan nastavak gdje to mogu ponoviti.

INJUSTICE-2-SCREENS (1)

Injustice 2, kao i ostala djela NetherRealma, odlikuje se zanimljivom kampanjom koja ima pravu priču, a ne skup malih uvodnih animacijama prije borbe kao u drugim tabačinama. Kroz dvanaest poglavlja saznat ćemo o događajima koji se zbivaju pet godina nakon originala. Batman je preuzeo konce na Zemlji, Superman se duri u svome zatvoru, a novi vid opasnosti dolazi od Brainiaca.

Priča nema neku pretjeranu dubinu, neočekivane obrate i dosta igra na sigurno. No, može se pohvaliti prilično kvalitetnom glasovnom glumom, s nekoliko dobrih šala te vrhunski odrađenom facijalnom animacijom koja izgleda prilično realistično, toliko da me ponekad znalo biti i strah. Znate ono, kao u horor filmovima s lutkama koje ožive, izađu kroz ekran i od vašeg tijela naprave sataraš.

Priča u Injustice 2 nije samo skup malih uvodnih animacija prije borbe nego punokrvni spektakl u trajanju dužem od dva sata.

Nekih boljki studio se ipak nije uspio odreći, a u pitanju je animacija pokreta prilikom borbe koja i dalje u najblažu ruku izgleda čudno. Nije stvar da ne izgleda bolje od originala, ali su i dalje vidljivi loši prijelazi iz poze mirovanja u napad koji su puno bolje odrađeni u konkurentskim naslovima.

INJUSTICE-2-SCREENS (4)

Što se tiče postave dostupnih boraca, u startu ih imamo 28, od čega skoro polovica njih su novopridošlice u serijalu. Osim standardnih likova poput Flasha, Green Arrowa ili Banea, sada na raspolaganju imate i Supergirl, Swamp Thinga te Scarecrowa. Sviđa mi se raznovrsnost novih likova, no pomalo mi ide na živce spoznaja da je 10 nadolazećih likova bilo najavljeno kao DLC godinu dana prije samog izlaska.

Svi likovi imaju standardni arsenal napada i specijalnih poteza te se iz aviona može vidjeti koji studio stoji iza projekta. Tri dedicirane tipke za lake, srednje te teške napade, tipka za specijalne mogućnosti i opcija za interakciju s okolinom samo su neki od jasnih znakova da je ovo NetherRealmov novi naslov.

Tri dedicirane tipke za lake, srednje te teške napade, tipka za specijalne mogućnosti i opcija za interakciju s okolinom samo su neki od znakova da je ovo NetherRealmova igra.

Kao i originalni dio, Injustice 2 je jako pristupačan za početnike u žanru jer ne traži neke sulude kombinacije tipki za izvođenje specijalnih napada. Ipak, svi oni koji žele malo više dubine dobit će je kroz napredni sustav kombiniranja napada, žongliranja protivnicima te pametnim korištenjem specijalnog bara.

Sustav borbe u naprednim mečevima upravo se može gledati kao umijeće upravljanja vašeg specijalnog bara, biranja kada uz pomoć njega prekinuti napad, iskoristiti ga u prepoznatljivom sukobu između likova da nadjačate protivnika.

INJUSTICE-2-SCREENS (3)

Jednom kada izučite sve trikove u story modu, vrijeme je da se bacite na multiplayer gdje vas čekaju rangirani i nerangirani mečevi te King of the Hill gdje se borci mogu družiti kao promatrači dok čekaju svoj meč. Oni manje željni borbe protiv stvarnih osoba preko mreže uvijek mogu uživati u Multiverseu, nizu alternativnih svemira u kojima se možete boriti protiv računalno upravljanih boraca uz određene ciljeve te modifikacije koje utječu na samu borbu – mapa se može nalaziti pod električnim naponom koji konstantno uzima zdravlje boraca ili smanjiva snagu vaših udaraca. Multiverse se redovito ažurira od strane studija i trenutno je prilično zabavan i izazovan.

Multiverse mod je niz alternativnih svemira u kojima modifikacije utječu na borbu i unose svježinu i nakon nekoliko stotina odrađenih bitki.

Osim iskustvenih bodova, pobjedama povećavate level svojih boraca te dobivate škrinje koje sadrže novu oblekicu za vaše borce. Razni dijelovi nisu tu samo radi vizualne prirode (iako ima onih koji stvarno razvaljuju moju maštu) nego utječu i na svojstva borca u vidu povećanja zdravlja, jačih udaraca ili boljih specijalnih napada. Ono što bi vas moglo frustrirati je činjenica da se škrinje se otvaraju metodom slučajnog izbora, pri čemu možete završiti s 15 primjera istih hlača za Green Arrowa dok čekate najnoviji komad za svog najdražeg lika. Osim toga, jednom kada i dobijete neki moćan komad odjeće, on će vjerojatno biti zaključan levelom pa ste prisiljeni sve likove izvježbate do zadnjeg levela, što je prilično naporan posao.

INJUSTICE-2-SCREENS (5)

Ako pak želite stati problemu na kraj, možete za novac (da, pravi novac) kupiti neke specijalne dijamante koji će vam povećati level likova do zadnjeg, 20. levela. Da, malo govnarski potez, ali srećom nije moguće kupovati poboljšanja za online borbe budući da se povećanje svih statistika poništava u rangiranim mečevima. Ipak, to ne umanjuje moju tugu što se sve više ide u navedenom smjeru, pogotovo ako uzmemo u obzir da igra nosi punu cijenu te da nije besplatna kao mobilna inačica.

Ipak, Injustice 2 za razliku od konkurencije nudi stvarno dosta sadržaja u paketu, od priče koja je često samo suputnik u konkurentskim naslovima, uzbudljivih novih modova koji će držati i igrače nezainteresirane za kompetitivnu scenu te zarazne borbe koja će ponuditi svakome određen vid zabave. Jedino je šteta što se NetherRealm okreće određenim filozofijama iz mobilnog svijeta igara, jer nije kul koristiti fore F2P naslova s otvaranjem škrinja, mikrotransakcijama u kombinaciji s DLC-ovima čiji se sadržaj zna godinu dana unaprijed.

Injustice 2 stvarno nudi gomilu sadržaja za ljubitelja borilačkih igara. Šteta samo što se okreće filozofiji mobilnih uređaja gdje se umjesto "plati pa mlati" pristupa koristi "plaćaj pa mlati" princip.

85 Naša ocjena
 • Multiverse mode je super zabavan
 • Story mode nudi finu količinu zabave
 • borba je pristupačna, no dovoljno kompleksna
 • Animacija ponekada zna biti čudna
 • mikrotransakcije i otvaranje kutija ne priliče ovakvoj igri

Žarko Ćurić

Štovatelj japanske kulture i energetskih pića. Njegova gaming utočišta su čudni RPG naslovi u kojima likovi imaju šiljaste frizure. Ne nosi šiljastu frizuru, ali jednoga dana želio bi napraviti jRPG igru.

Komentari (8)

 • Donat Miletic

  06.06.2017 - 15:04

  Meni su naj likovi Harley Quinn,Joker,Flash,Batman i Red hood

  • YeYa

   @Donat Miletic, 06.06.2017 - 16:08

   Flash <3

  • PppPP

   @YeYa, 06.06.2017 - 16:36

   Flash <333333333333333333333

 • Dragan[MKD]

  06.06.2017 - 16:59

  Ma samo Japanske tabacine, ove Americke igre nemaju dusu kao Japanci. Sjetimo se Virtua Fighter i kako je sve pocelo.

  • boris 34

   @Dragan[MKD], 06.06.2017 - 18:50

   ko i Tekena sto je izaso duplo je bolji od ovog

  • Czar

   @boris 34, 07.06.2017 - 03:05

   Kako kome.

  • metalshegy

   @Dragan[MKD], 07.06.2017 - 16:56

   tekkenovi modovi/prica i ostali sadrzaj nisu ni do koljena injusticeu ali injusticeova borba/gameplay nije ni do koljena tekkenu po meni. onda opet u tekkenu mozes kupit tocno ono sto zelis pa obuc lika kako hoces ali obleke su totalno sranje po meni, a u injusticeu sve izgleda predobro ali do nicega konkretnog ne mozes doc zbog usranih loot boxova. tako da ono…

 • fpapac

  07.06.2017 - 08:00

  igro sam prvi igru i nekako mi je sve izgledalo tromo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?