HCL.HR

Recenzija

Suicide Squad: Kill The Justice League

Bio jednom jedan Arkham

Dominik Vadas

Postoji jedna stara i prilično izlizana engleska uzrečica prema kojoj je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno. Unatoč silnim dokazima koji su izvirivali iza svakog detaljnijeg prikaza, Suicide Squad: Kill The Justice League očajnički se nadao pobjedi, no istina je da Rocksteadyev najnoviji naslov nikada nije imao šanse. Kratka, turbulentna i gotovo isključivo tragična povijest igara koje su pokušavale napraviti isto što i Suicide Squad toliko je nedvosmislena da je pravo čudo da je iskusni Rocksteady tako lakomisleno upao u istu zamku.

Po svoj prilici, Suicide Squad: Kill The Justice League postat će tek još jedan primjer igre koja je mrtva već na dolasku, što je zaista nevjerojatno ako u obzir uzmemo popularnost DC univerzuma i pedigre developera kao što je Rocksteady. Uvjeren sam da Suicide Squad: Kill The Justice League neće opstati, a za njegovu gorku sudbinu tek je djelomično odgovaran kreativni pomak od Arkahmove trilogije. Naime, Batmanova trilogija spada u sam vrh superherojskih igara i smatram da je, u najmanju ruku, prirodno da mnogobrojni obožavatelji bijesom prate drastično odmicanje od nagrađivanog i hvaljenog single-player narativnog iskustva.

Početna cijena Recenzirana verzija Recenzentski primjerak
80€ PlayStation 5 Ustupio izdavač

S druge strane, bilo bi nepošteno napasti Warner Bros i Rocksteady samo zato što su odlučili napraviti nešto drugačije. Da je Suicide Squad: Kill The Justice League uspio dostaviti ultimativno ili barem kvalitetno looter shooter iskustvo u kojem će igrači moći uživati više stotina sati, prvi bih se posuo pepelom i rekao da je riječ o dobroj igri, bez obzira što bih osobno sve to bez razmišljanja mijenjao za klasičnu Arkham avanturu.

Međutim, upravo u tome leži najveći problem – Suicide Squad nije dobra pucačina, nema ni izbliza dovoljno razrađen gameplay da opravda opetovani naglasak na live service modelu, a upravo zbog toga grubo je zanemarena narativna podloga po kojoj je Rocksteady poznat. Najkraće rečeno, Suicide Squad igra je koja neće i ne može zadovoljiti dva posve suprotna tabora igrača, te samim time postaje naslov koji, u želji da zadovolji sve, na kraju neće zadovoljiti nikoga.

Tko se boji Supermana još?

Na papiru, priča u Suicide Squadu mogla je biti zanimljiva i intrigantna, ako ništa zbog činjenice da potpuno okreće tradicionalne uloge heroja i zlikovaca. Zli Brainiac napao je Metropolis i istovremeno preuzeo kontrolu nad umovima istaknutih članova Lige Pravde, ostavljajući Zemlju bez ikakve zaštite. Očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere pa Amanda Waller stvara takozvani Suicide Squad, tim sastavljen od četvero manijaka i robijaša koji moraju ubiti Ligu Pravde i spasiti Metropolis od intergalaktičke prijetnje.

S narativne strane, priča u Suicide Squadu apsolutna je tragedija, a od statusa potpunog promašaja spašavaju je fantastična glasovna gluma i prekrasne animacije, koje su toliko kvalitetne da se ne usudim ni pomisliti kakvu smo igretinu mogli dobiti da Warner Bros i Rocksteady nisu pohlepno uzjahali na val live service modela.

Priču od statusa potpunog promašaja spašavaju fantastična glasovna gluma i prekrasne animacije.

Postava Suicid Squada koju čine King Shark, Harley Quinn, Deadshot i Captain Boomerang dobila je gotovo pa nemoguć zadatak ubiti neke od najmoćnijih junaka na zemlji. Od trenutka kad su procurili planovi za priču, dobar dio fanova osnovnu premisu popratio je s velikom skepsom. Premda itekako zanimljiva, ideja o ubojstvu članova Lige Pravde teško može biti izvedena na način koji ima smisla, jer čak i u nategnutoj logici stripovskog svijeta teško ćete objasniti na koji način bejzbolska palica i automatski pištolj mogu pobijediti bogu nalik likove poput Supermana.

Osim što Suicide Squad nema objektivno nikakvih šansi protiv Lige Pravde, drugi problem koji je trebalo riješiti ticao se zamjene ustaljenih uloga; ako uobičajeni dobričine iz Lige Pravde postaju zlikovci, naši zatvorenici morali su preuzeti ulogu privremenih pozitivaca, dok istovremeno i dalje ostaju dosljedni svojim sadističkim, zlim i na druge načine negativnim osobinama. Nažalost, nakon atmosferičnog i obećavajućeg početka, radnja počinje nepovratno kliziti u lijenu, klišeiziranu i originalnosti lišenu izvedbu koja potpuno ubija jedinu poantu ovako apsurdnog koncepta.

Na prste jedne ruke mogu nabrojati situacije u kojoj se poštuju osobine svih likova.

Za početak, na prste jedne ruke mogu nabrojati situacije u kojoj se poštuje karakter svih likova. Primjerice, iako su članovi Suicide Squada odreda manijaci, ubojice, kriminalci i protuhe svakakve vrste, tijekom deset sati duge kampanje oni nikada ne opravdavaju svoj status već se ponašaju kao nestašni anti heroji, zbog čega previše podsjećaju na Čuvare Galaksije. S druge strane, “zaposjednuti” članovi Lige Pravde toliko su jednolični i nezanimljivi da na trenutke zaboravljate o kakvim ikonama se tu radi. Svatko tko je iole uključen u DC razumije koliki se potencijal krije u ideji da likovi poput Batmana i Supermana ostanu bez moralnih i etičkih kočnica, da ne pričam o tome kako bi time postali strah i trepet za čitavo čovječanstvo.

Suicide Squad: Kill The Justice League s tom idejom nije napravio apsolutno ništa, ni po pitanju narativnog prikaza zlih članova Lige Pravde niti po boss bitkama koje su zanimljive otprilike kao krečenje radijatora. Ideja da pokušavate ubiti Supermana trebala bi biti grandiozna, a izvedba toliko epska da čak i neupućeni igrači osjete ponos i neopisiv osjećaj postignuća što su likovi koje kontroliraju izveli takav podvig, a takvih emocija ovdje ima na kapaljku, što je neoprostivo.

Kultni DC-jevi negativci poput Pingvina i Otrovne Ivy svedeni su na puke sporedne likove bez većeg značaja za glavnu priču

Da stvari budu gore, neki kultni DC-jevi negativci poput Pingvina i Otrovne Ivy svedeni su na puke sporedne likove bez većeg značaja za glavnu priču, čime se dobiva dojam da su u igru ubačeni tek toliko da se umjetno napumpa galerija poznatih imena. Kako je Suicide Squad live service igra, kraj kampanje nije definitivan i samim time priča gubi i ono malo narativnog smisla i emocija koje je potencijalno izazvala kod igrača.

Kako smo već spomenuli, priča ima i svojih dobrih dijelova, a oni su pretežito vezani uz glasovnu glumu i iznimno detaljne animacije likova. Odnosi članova družine su šarmantni, a scenarij je napisan na način da svaki lik dobije svoj veliki trenutak. Što se prezentacije tiče, mislim da Suicide Squad izgleda fantastično, posebice u režiranim scenama u kojima nerijetko do izražaja dolaze izvrsni modeli lica naših bandita. Određeni igrači prigovorili su na izgled Metropolisa, uspoređujući ga s Gothamom iz Arkham Knighta, no ako u obzir uzmemo da je Suicide Squad zamišljen kao multiplayer naslov, grad izgleda sasvim solidno.

MEHOPOLIS

Premda grafički solidan, Metropolis je jedan od dosadnijih i bezveznijih virtualnih gradova koje pamtim, a glavni krivac za to, kao i za štošta drugo, je formula gameplaya koja silom prilika forsira neprekidnu vertikalnost. Suicide Squad uz iznimku nekoliko manjih sekcija nema nikakve borbe u zatvorenim prostorima ili ravninama. Okršaji se uvijek odvijaju na krovovima, etažama i ostalim sklopovima nastambi koje pošto-poto moraju sadržavati uzvisine zbog već spomenute vertikalnosti.

Pojednostavljeno, to znači da svi dijelovi grada moraju imati istu stepenastu strukturu, što pak rezultira time da nikada nisam osjetio da sam u nekoj drugoj četvrti na sasvim drugom dijelu mape, jer gdje god se okrenuo, gledao sam u redove krovova, nadvožnjaka i etažnih garaža. Za vrijeme mog druženja s igrom, zemlju sam dodirno desetak puta, a iako Metropolis ima neke značajne i monumentalne građevine, ne mogu reći da sam u 15-ak sati druženja s igrom zapamtio gdje se išta nalazi, što smatram velikim minusom.

Gdje god se okrenuo, gledao sam u redove krovova, nadvožnjaka i etažnih garaža.

Jednolični dizajn dodatno će naglasiti dosadni neprijatelji. Tijekom igranje ubit ćete ih na stotine, a njihova raznolikost nepostojeća je; svi su bezlični, ljubičasti i s gnjusnim prištevima koje morate pogađati za nanošenje kritične štete. Šalu na stranu, ne mogu se sjetiti kada sam posljednji puta vidio ovako jednoličan dizajn protivnika.

Jednolične prašinare i pokretne mete još bih i mogao oprostiti, ali ništa bolje ni kreativnije nisu ni boss bitke – ako vam kažem da se borba s Flashom i Supermanom odvija na gotovo identičan način, a da je posljednja borba s Braniacom besramna kopija borbe s najbržim čovjekom na svijetu, sve vam je jasno. Ovo nema opravdanja i ne pada mi napamet raspisivati se o nečemu što je neosporno: nedopustivo je da ovoliko malo truda i kreativnosti bude uloženo u borbe s nekim od najpoznatijih likova svjetske pop kulture.

Jednolične prašinare još bih i mogao oprostiti, ali ništa bolje ni kreativnije nisu ni boss bitke

Šlag na ovu fantazmagoričnu tortu svakako je dizajn misija, jedan na jedan prekopiran iz igara poput Overwatcha. Varijacija misija je sramotno malena, a sve su na isti kalup; otprati neko vozilo od točke A do točke B, zauzmi i kontroliraj određene točke, brani nekoga ili nešto od nadolazećih valova neprijatelja i slično. Fascinantno je što se ovakav lijen dizajn provlači i u kampanji za jednog igrača te to djeluje toliko neprirodno i monotono da sam se često morao tjerati da uopće nastavim igrati.

Uzimajući sve dosadašnje šlampavo odrađene dijelove, čovjek bi pomislio kako je Rocksteady apsolutno sve podredio borbi i osjećaju napredovanja i tako dostavio barem koliko-toliko prolazno iskustvo, no čak ni ovdje Suicide Squad nije mogao bez kardinalnih i posve neshvatljivih grešaka. S obzirom na vertikalnu borbu u otvorenom prostoru, kretanje je jedna od ključnih stvari koje su morale biti napravljene kako treba i iskreno priznajem kako Rocksteady tu nije podbacio.

Kretanje je jedna od ključnih stvari koje su morale biti napravljene kako treba i Rocksteady tu srećom nije podbacio.

Svaki član naše družine ima poseban način kretanja koji mu omogućava da u trenutku pređe velike udaljenosti i napadne sa svih mogućih smjerova. Primjerice, Harley Quinn leti okolo s Batmanovom kukom dok King Shark skače u visine poput igrivih verzija Venoma i Hulka. Ovisno o vašim preferencijama, kretanje s pojedinim likovima bit će vam zabavnije od drugih, no važno je naglasiti da se svaki kreće na drastično različit način.

Posve bizarno, ali kretanje je ujedno i jedini način na koji možete razlikovati likove. Rocksteady je daleko najveći naglasak pri borbi stavio na oružja i tako potpuno zanemario nepregledne zabavne elemente koje su ovako šaroliki likovi mogli unijeti u gameplay. Uzmimo za primjer Deadshota, kojemu apsolutno prirodno djeluje uloga klasičnog dps lika koji briljira pri napucavanju iz daljine i korištenju raznog vatrenog oružja. Ovakav stil igranja potpuno mu pristaje i s narativne strane, jer ipak je riječ o plaćenom ubojici.

Posve bizarno, ali kretanje je ujedno i jedini način na koji možete razlikovati likove.

Kako i na koji način opravdati činjenicu da i King Shark i Harley Quinn posjeduju praktički jednake sposobnosti te se igraju na identičan način. Harley Quinn trebala bi preferirati borbu prsa o prsa, a osim razbijanja glava palicom, Harley bi morala nekako profitirati od svojih suicidalnih i rizičnih ponašanja, primjerice upotrebom dinamita, bazuka ili slično.

King Shark je hodajuća velika bijela psina otporna na metke, a sve što je Suicide Squad: Kill The Justice League uspio napraviti sa zubatom ajkulom je oboružati ju teškim strojnicama – svi znamo da su morski psi bespomoćni bez vatrenog oružja! Hodajući morski pas sa strojnicom je prilično promašen dizajn, ali što reći na Boomeranga, čovjeka koji se zove po oružju kojeg gotovo nikada ne koristi u borbi?

Hodajući morski pas sa strojnicom je prilično promašen dizajnom, ali što reći na Boomeranga, čovjeka koji se zove po oružju kojeg gotovo nikada ne koristi u borbi?

Svaki lik na raspolaganju ima dva posebna napada s kojima može prouzročiti veliku količinu štete, no to je maltene sve od njihovih raznolikosti u borbi. Osim što se igraču na ovaj način totalno ubija osjećaj uranjanja u razrađen i poznat mitološki svijet voljenih mu likova, ovakav pristup dodatno mu produbljuje osjećaj jednoličnosti koji se ionako prelijeva sa svih strana.

Ovo se donekle moglo riješiti raznim sposobnostima ili posebnim napadima koje otključavate tijekom kampanje, no sva poboljšanja koja dobivate samo povećavaju štetu i druge karakteristike koji ne mijenjaju srž otupjelog i repetitivnog gameplaya. Suicide Squad: Kill The Justice League igra je brojeva i vizualnog kaosa i siguran sam da će se svidjeti svim igračima koji se pale na neprestano šarenilo podataka o količini zdravlja, nanesene štete, veličini comboa ili upotrebi posebnih oštećenja poput vatre ili zaleđenosti.

Suicide Squad: Kill The Justice League igra je brojeva i vizualnog kaosa i siguran sam da će se svidjeti svim igračima koji se pale na neprestano šarenilo podataka.

Naravno, vaša učinkovitost uvelike će ovisiti o kombinacijama i modifikacijama vašeg naoružanja. Sustav pojačavanja i mijenjanja oružja robustan je, a količina različitog loota kojeg možete pribaviti prilično impresivna, ako u obzir uzmemo da je riječ o live service naslovu koji je tek izašao. Ponavljam, sve to po meni je nebitno jer je srž gameplay petlje repetitivna i jednolična. Stvarno ne razumijem što mi znači prelazak na legendarni pištolj koji radi duplo više štete zaleđenim protivnicima, kad sam ionako proteklih deset sati radio to isto. Kostimi likova trenutačno su vrlo rijetki te se većina može nabaviti isključivo plaćanjem stvarnim novcem, što ne bih preporučio ni neprijatelju.

Najgore od svega, Suicide Squad: Kill The Justice League nikako nije naslov koji može zadržati igrača. Ni uz najbolju volju, ne vidim kako ova igra može poživjeti duže od godinu dana. Gameplay, iako zabavan, brzo dosadi i od tog trenutka slijedi samo beskrajno ponavljanje istih misija u kojima se borite s istim neprijateljima koristeći isti stil borbe uz postupno veće šarenilo i količinu brojčica koje skaču po ekranu.

Warner Bros i Rocksteady najavili su hrpu dodatnog sadržaja i višegodišnju podršku, no ne bih se previše oslanjao na to. Brzi pogled na Steam otkriva kako je Suicide Squad u protekla 24 sata zaigralo svega dvije tisuće igrača. Istinabog, ne možemo provjeriti kakvo je stanje na konzolama, no nema razloga za pretpostaviti da se brojke bitnije razlikuju. Najavljeni su novi igrivi likovi poput Jokera, kao i odijelca za likove i još šarenog oružja, no ništa od toga neće zadržati vašu pažnju više od nekoliko sati, ako se uopće odlučite Suicide Squadu pružiti šansu.

Kao apsolutni zaljubljenik u svijet DC-jevih junaka i Batmanovih avantura u Arkhamovoj trilogiji, ne mogu ne odvojiti pokoju osobnu riječ o Suicide Squadu. Rocksteady i Warner Bros, po mojem skromnom mišljenju, pokušali su izmusti vreće novca od svojih fanova i silom prilika uskočiti u hype vagon zvan live service naslov. Suicide Squad: Kill The Justice League igra je kojoj od srca želim neuspjeh jer predstavlja toliko toga što ne volim i ne podržavam u modernom gamingu.
Zastrašujuća je činjenica da visokobudžetan naslov kojeg više od osam godina razvija jedan od kvalitetnijih i provjerenijih studija može ispasti toliko nedorečen i bljutav, a sve zbog želje da se pod svaku cijenu maksimalno iscijede ljudi koji bi drage volje platili i puno više za punokrvni nastavak Arkhama.

Kako HCL ocjenjuje igre?

S tim rečenim, važno je naglasiti da nema apsolutno ništa krivo u tome da vam se Suicide Squad svidi toliko da u njega odlučite investirati svoje vrijeme ili novac. Unatoč pretežito negativnom tonu, Suicide Squad: Kill The Justice League nije ni približno najgori naslov koji možete zaigrati. Ipak, ako se odlučite za nabavku, toplo vam preporučujem da sačekate masivan popust, jer po mnogim parametrima, Suicide Squad je školski primjer igre koju se isplati nabaviti samo na debelom sniženju ili putem pretplate.

Suicide Squad: Kill The Justice League igra je koja pati od mnogih problema dok istovremeno vrišti od propuštenog potencijala. Preveliki naglasak na repetitivno napucavanje nauštrb narativnih elemenata pokazao se kao loša odluka, zbog čega Suicide Squad ni u ludilu ne možemo preporučiti po trenutnoj cijeni.

59 Naša ocjena
 • iznadprosječna prezentacija
 • dobro realizirani odnosi između glavnih likova
 • kretanje po Metropolisu
 • loša priča
 • repetitivan gameplay
 • slaba varijacija protivnika
 • boss bitke
 • nedovoljno zanimljivog endgame sadržaja

Dominik Vadas

Beznadni zaljubljenik u naslove koji ga vode u svijet prošlosti ili mašte. Glavni porok u životu su mu sportske igre. Osim gamepada, u rukama često drži knjige, sportske rekvizite, zemljopisne karte i svog mačka.

Komentari (61)

 • Stringer Bell

  15.02.2024 - 20:49

  80 eurića, s obzirom na kritike, bude začas na 70 posto 🤣

  • MeDoNjA

   @Stringer Bell, 15.02.2024 - 23:01

   Mislim da je ovde pitanje da li ce uopste stici do tog popusta , ovo je live service igra , nema igraca , nema razloga za placati servere , ugasis servere , nema igrice. Igrica je izasla pre 13 dana i na Steam-u je dostigla najvise 13k igraca , iz dana u dan broj pada te je danas igralo samo do 2k igraca . Ne bi me cudilo da je ugase za fazon 2 meseca , pa i da je daju dzaba ne verujem da bi ih spaslo.

 • Nardev

  15.02.2024 - 21:08

  Od toliko potencijala dobili smo liveservice smećence…

  • Nightyx

   @Nardev, 15.02.2024 - 21:50

   marvel style

  • LukaPlaysLL1

   @Nightyx, 18.02.2024 - 07:30

   Brate ovo je DC😭

 • djosic85

  15.02.2024 - 21:26

  E jbg, treba znat promašit ovako šta… šteta

 • Smike

  15.02.2024 - 21:33

  Imao sam malu zelju da ovo zaigram,ali nakon ove recenzije iskreno kontam da ju dobijem i free da li bih je igrao. Nekako mi je vrijeme vaznija valuta od novca,a ovo izgleda nije vrijedno ni vremena ni novaca..Joj kad se sjetim Arkham serijala 😟

  • Bronson

   @Smike, 15.02.2024 - 22:39

   Skoro sve u cemu je Arkham bio dobar ovde igra zakazala..

 • Siege

  15.02.2024 - 21:35

  Woke govno od igre koje je podbacilo na svakom polju

  • djosic85

   @Siege, 16.02.2024 - 01:59

   Šta je woke tu majke ti?

  • Siege

   @djosic85, 16.02.2024 - 06:35

   – Lex Luthor je fasciniran Amazonkama i kako su riješili problem sa Toxic masculinity
   – na više mjesta u codexu spominje se patriarchy
   – trans zastava u sjedištu Justice league
   – Rick Flag se hvali kako je spavao sa muškarcem
   – Iako je igra nastavak Arkham serijala Deadshot je sada crnac. Objašnjenje je da je bijeli Deadshot iz Arkhama bio samo dobar imitator.
   – Harley sa obje ruke hvata Deadshota za guzicu. Zamisli da je obrnuto.
   – odnos Harley i Poison Ivy koja je sada dijete

   ********VELIKI SPOILERI**********

   – Svi muški članovi Justice League završe nikako. Flash ih je spasio dva puta a kraj mu je takav da kad ga Branianc vrati pod svoju kontrolu uma, Suicide Squad ga ubije te Kapetan Bomerang izvadi svoje spolovilo pored Flashove glave i krene da će ga zapišati.
   Ostatak ekipe ga zaustavi i divi se veličini njegova spolovila. Batman iz Arkham serijala koji je tamo prošao sve i svašta i koji je u Arkham knightu imao savršen kraj, sad je opet aktivan i završi tako da ga Harley upuca na klupi u parku kao neku bolesnu životinju.Green lantern mrtav u boksericama. Jedina koja ima herojsku smrti i oproštaj je Wonder women. Za njom skoro i zaplaču iako ih je kroz igru tretirala nikako.

   Kad se još tome doda da u igri i King Shark može koristit prsten od Green Lanterna onda dođe na to da igra uz to što je woke govno ne poštuje ni neka utemeljena pravila iz stripova.

   Sweet baby Inc je imao velike prste u ovoj igri i u svim igrama za koje su bili prije angažirani napravili su sličan nered.

  • Dick Johnson

   @Siege, 16.02.2024 - 06:50

   Lol, koje smeče.

  • djosic85

   @Siege, 16.02.2024 - 07:31

   Ti već odigrao to kad znaš toliko detalja? Previše se detaljima zamaraš, tko koga hvata za dupe, nebitno…

  • Siege

   @djosic85, 16.02.2024 - 09:09

   I hvatanje za guzicu ti je jedini detalj koji ti je upao u oko? Van toga nema nikakvih problema?

  • djosic85

   @Siege, 16.02.2024 - 10:56

   Ne znam ni kako izgleda trans zastava. Jesi siguran da to nije parodiranje?

  • Siege

   @djosic85, 16.02.2024 - 11:48

   Ta zastava je u sklopu duginih boja, ne možeš faliti nikako. Takve stvari nemaju šta raditi u igrama.

  • sallaD

   @Siege, 16.02.2024 - 08:07

   >odnos Harley i Poison Ivy koja je sada dijete
   jedi li htio reći da se Harley puca na tu verziju Poidon Ivy. Ako je točno, onda WTF.

  • Siege

   @sallaD, 16.02.2024 - 09:09

   Harley u Arkhamu nije bila lezba, ovdje je i ima prošlost sa Ivy. Pogledaj njihov prvi susret pa će ti biti jasno. “Wasn’t expecting it to come in fun size.”

  • sallaD

   @Siege, 16.02.2024 - 09:18

   Ok, poznato mi je da u nekim stripovima i serijama prikazano da je Harley u vezi s Ivy, no ja se nadam u igri taj njen susret s klincem Ivy samo crna šala i nakon toga nikad više dovode ponovno taj njihov odnos

  • Zoran Žalac

   @Siege, 16.02.2024 - 10:03

   Ne vidim što je sporno s tim komentarom. Što su po tebi svi ljudi koji npr. kažu da su djeca slatka zapravo pedofili?

  • Siege

   @Zoran Žalac, 16.02.2024 - 10:42

   Ovako ide scena:

   Mala Ivy: I don’t know you. My feromones remember you. Strange emotions.
   Harley: Tell me about it. Wasn’t expecting it to come in fun size. You really don’t know me. Harley and Ivy forever?

  • Zoran Žalac

   @Siege, 16.02.2024 - 11:12

   Loš writing prije svega. No opet, ništa sugestivno da bi bilo degutantno. Po onome kako si napisao zvučalo mi je kao da su napravili melodramu s Ivy koja se sa Harley zbližava na majčinskoj razini dok ova u njoj vidi bivšu partnericu. Što bi bilo creepfest, a na kraju je taj odnos totalno nebitan jer je i sama Ivy nebitan lik u igri, koliko vidim.

  • SanKa

   @Siege, 16.02.2024 - 09:44

   sweet baby lnc ?

  • Slasno Pile

   @SanKa, 16.02.2024 - 16:52

   Nažalost da….

  • Artyom

   @Siege, 16.02.2024 - 16:34

   Top komentari, i u potpunosti si u pravo u vezi svega! Igra je sama po sebi vrpa smeća, i onda je na to Sweet baby Inc još nabacao vrpu svojih govana! Fail desetljeća, i najveća sramota za DC Comics igre u povijesti, pogotovo nakon onakvog Arkham serijala kojeg je, sada za ne povjerovati, radio isti developer. Wow!

  • Siege

   @Artyom, 16.02.2024 - 18:23

   Igra je teški financijski promašaj. Prije par dana broj igrača na Steamu za Suicide Squad je bio 900 dok je npr. za Helldivers 2 koji je izašao paralelno s ovim 255 000. Totalni fail. Kad se uzme u obzir da se ova igra radila preko 8 godina i da je prepostavljeni budžet preko 100 milijuna dolara sigurno je da će biti otkaza u Rocksteadyu. Ne može ih spasiti ni da odu na F2P.

  • PrydaCro

   @Siege, 16.02.2024 - 17:32

   Yup srecom imas volje sve ovo napisat. Srecom imamo Sweet Baby inc i znam tocno koje igre izbjegavat. Ta hrpa debila je u stanju svaku franzisu pokopat.

  • Vegeta123

   @Siege, 17.02.2024 - 01:29

   Užas,što je s ovim svitom..baš citam u zadnje vrime(nekoliko godina) sve vece filmove i igre jebu s tim woke sranjima,unistili su marvelov filmove na najace i u gejmingu forsiraju..cak namjerno ženske likove rade ružnijima negu u stvarnosti ako imaju model stavarne cure ..cisti fašizam i diksriminacija tolko da je sad disney pocea dobivati tužbe protiv rasizma i diskriminacije jer su zadnjih godina otupuštali ljude radi tih woke gluposti.WTF

  • sallaD

   @Siege, 21.02.2024 - 17:05

   Onaj dio što si napiso oko Flashinog kraja, Lol Wtf, pa ovo je na razini nešto bi pripadalo The Boys (iako bi tamo bilo još sto puta ljigavije i gore da ne opisujem) . Očigledno da su devovi su bili ispirani iz The Boys zaboravljajući jednu stvar da ta serija/strip doslovno parodira Marvel/DC junake kao super opasne luzere. Kako to da mi nije palo napamet za to.

  • Crow89

   @Siege, 16.02.2024 - 05:25

   Nisam igrao i neću ali i mene zanima zašto velis da je woke? Čisto da zna ako bude i hesplatno da ne igram 🤣😂

  • Lazy

   @Siege, 16.02.2024 - 06:21

   Nisam ni ja igrao jos, al daj reci sto su sad woke napravili…?

  • KhorneFlake

   @Siege, 16.02.2024 - 16:20

   Pa dobro, nije baš svakom. Grafika je ok, a i glasovna gluma, ali tu sve pohvale završavaju.

 • blacklist0907

  15.02.2024 - 21:40

  Od prvog prikaza je bilo jasno da bu igra smeće

 • DiVojic

  15.02.2024 - 21:43

  Sweet Baby inc. je radio na igri – sve mi je odmah bilo jasno.

  • SanKa

   @DiVojic, 16.02.2024 - 09:44

   tko je to ?

  • Slasno Pile

   @SanKa, 16.02.2024 - 16:56

   Pahuljasta kompanija koja je cancer west gaminga, zaslužni su za propagande tipa pederluka, pljuvanja po muškima, veličanje žena i sličnih gluposti.

 • Šljivovica23

  15.02.2024 - 21:45

  Bože Bože….

 • Arcer

  15.02.2024 - 22:04

  Ček pa ne razumijem, jesu vam lijepo od početka napisali u naslovu igre “kill” the justice league. However, ovo je samo početak, kao što su rekli, igra koja će im biti sa najširom pričom, ali to nije sve, ako odmah kupite, dobijete nedorečeno mnogo besplatnog sadržaja u budućnosti.

  • DiVojic

   @Arcer, 15.02.2024 - 23:16

   Ali ni to nije sve, ako kupite igru u idućih pet minuta dobit ćete set noževa od inoxa

  • Djelo_Jerboa

   @Arcer, 15.02.2024 - 23:53

   Boga mi su stvarno ubili Justice ligu, nisu lagali.

  • Dick Johnson

   @Arcer, 16.02.2024 - 07:51

   Ajmo ljudi, friska obecanja, 80€ komad!

 • Future man

  15.02.2024 - 22:05

  Makar pogledam na YouTubeu koji video. Neću trosit 2 full spremnika goriva na ovo čudo.

 • Darac83

  15.02.2024 - 22:11

  Zbilja, kako shvatit ovo?

 • Cone3006

  15.02.2024 - 22:44

  Barem izgleda zabavnije od Gotham Knights..

 • Djelo_Jerboa

  15.02.2024 - 23:55

  Ocijena za 49 veća nego što bi trebala bit.

 • trulex

  16.02.2024 - 00:15

  znači ovo je ipak loša igra.

 • mirkunjaaa

  16.02.2024 - 06:00

  Mimo teme, recenzija ovog se mogla i spriskočit.
  Samo stavit naslov i napisat sr..e! 🤷‍♂️
  Bija je xbox podkast koji su svi željno čekali, lako što nije bilo streama ali da niste riječ još napisali?
  Doduše nema se šta puno napisat ali bi ih mogli nagadit jer su ispali skroz bezmudi. 🤷‍♂️🫥

 • HoGGaR

  16.02.2024 - 07:22

  Žalosno je što su ovi idioti napravili od serijala i licence…prvo Gotham Knights pa sad ovo…a kad se sjetiš da je zadnja igra, prije ovog kolapsa, bila Arkham Knigh…žalost. Još kad vidiš sve ove karaktere i njihov dizajn, koji mi je super i kad pomosliš da su mogli napraviti čuda s njima, a ne ovo smeće. Ne bi mi bilo žao da propadnu u svakom smislu te riječi, bez obzira na Arkham trilogiju.

 • Fenner

  16.02.2024 - 07:33

  Bljak! Za ovo ne bi dao niti jedan euro a kamo li 80-100 eura. Ova igra je dno, dna!

 • moordrak

  16.02.2024 - 07:36

  E, da imate Zlatnu piljevinu po uzoru na Zlatnu malinu, ova igra bi osvojila uvjerljivo prvo mjesto!

 • Maki6

  16.02.2024 - 07:58

  Oćel ko kupiti Spiderman Miles Morales i Demon souls za PS 5?

  • Gorhton

   @Maki6, 16.02.2024 - 08:07

   i jedna i druga ima na pretplati

  • Maki6

   @Gorhton, 16.02.2024 - 09:30

   E jebiga, a možda ih netko želi imati u fizičkom izdanju.

 • SanKa

  16.02.2024 - 09:45

  jesam rekao da će bit smeće od igre ? srednji prst svakom studiju koji forsira live service

 • SanKa

  16.02.2024 - 09:46

  zamisli 80 € trazit za ovo. kakav obraz

 • Deadshot

  16.02.2024 - 14:40

  Mogla bi ona bit uskoro na Playstation plusu

 • KhorneFlake

  16.02.2024 - 16:27

  Ovo je jedna od onih igara koje nisam ni pipnuo a opet ne osjećam da je ni najmanji grijeh da pljujem po njoj.
  Jedna od onih stvari koje te najviše mogu zabaviti dok gledaš omiljenije jutubere kako pišaju po njoj.
  Dobro, jeste da se zove “Kill The Justice League”, ali kad su je onomad najavili očekivao sam u najmanju ruku, a vjerujem i većina drugih ljudi, da naziv nije baš bukvalan, i da će se ligaši na kraju vratiti u normalu. A još manje da će ih pobiti ova četiri spadala koje bilo koji član Lige može solirati sa pola snage.
  Ali valjda je ovo jedan od slučajeva kad ti malo sabvrt ekspektejšns….

 • Maki6

  16.02.2024 - 19:57

  Nebrojeno puta sam na ovom portalu pročitao u sekciji komentari ispod raznih osvrta i recenzija za pojedine igre kako ima puno ovaca za šišanje. Kako gameri svojim odlukama što će kupiti podržavaju korporacije koje uništavaju gaming bla bla bla… Kill the Justice League je po svemu sudeći teški fail i nije jedini u zadnje vrijeme. Pa sam zbunjen, ima li ovaca za šišanje ili nema?

 • adycro

  19.02.2024 - 08:08

  Nadam se jednom i nastavku ili slicnoj igri iz DC a po konceptu na Arkham. Bolje je napraviti copy paste igre koja je napravila temelje nego izmisljati toplu vodu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?