HCL.HR

Igramo The Quarry (EP2): Ovi klinci su mrtvi ako ovako nastave

Igor Belan 12.06.2022.   •   13 komentara


Neposluh autoritetu, divljanje tinejdžerskih hormona i jeftine ljetne romanse na prekretnici života. Začinite to uz malo krvi razmazane po licu i dobili ste drugu epizodu našeg malog serijala iz The Quarry.

Komentari (13)

  • perisimus

    12.06.2022 - 16:06

    Jučer i danas sam pogledao cijelu igru na you tubeu (7 i nešto sati) i smatram je prilično napetom i zanimljivom. E sad…problem je u tome što zapravo “igraš” tj. imaš kontrolu nad likovima samo 45-60 minuta ukupno te u toj fazi igre donosiš odluke. Problem je što u prvom prelasku igre ne znaš kako će te odluke imati posljedice na sudionike u budućnosti a konzekvence svojih odluka (dobrih ili loših) ne znaš dok drugi put ne zaigraš igru pa vidiš što bi se moglo dogoditi da si izabrao drugačije. Na kraju prvog prelaska imaš to što imaš – neki pogibaju, neki ostaju živi ali bi morao odigrati igru nekoliko puta da vidiš sve opcije. Tu je i dilema – mnogo sati scena koje nisu pod tvojom kontrolom treba prežvakati da bi vidio ovaj ili onaj razvoj događaja shodno mogućim i mnogobrojnim izborima. Vjerujem da će mnogima to biti naporno i dosadno, po meni trebali su igraču dati ipak veću mogućnost izbora u smislu borbe i drugačije interakcije a ne samo stiskanje tipkica i izbora između dviju opcija. Prelaženje igre nekoliko puta da bi se saznalo svaki završetak može biti previše za većinu.

    • John_Constantine

      @perisimus, 12.06.2022 - 20:26

      Istina. Igrao sam house of ash da dobijem platinum. Iako me iznenadilo da ima podosta novih scena u kojima se osjete odluke i odnosi, ubilo me ponavljanje 70 % sadržaja. Naročito jer sistem igre ne mijenja radnju po odluci na određenom poglavlju, nego moraš sve prelaziti iznova.

      A i problem je prevelika cijena + taj dodatak koji je ovako trebao biti u igri.

  • Pararera

    12.06.2022 - 18:37

    Kruvati, 50min. Ovo je najduži gameplay?

  • 6karlox9

    12.06.2022 - 18:40

    Snimaj jos ovoga definitivno!

  • Pararera

    12.06.2022 - 18:41

    Btw kako možeš dobit copyright kad si kupio igru? Valjda imaš pravo snimit kupljenu igru u fulu.

    • pesfan

      @Pararera, 12.06.2022 - 20:28

      Problem je u soundtracku, “opale ti copyright” na pjesme nekih izvođača u igri.
      Ista stvar ti je u većini igara. U Fifi ti npr. kad uploadaš video tekme lige prvaka na YouTube puknu copyright i maknu pjesmu/melodiju lige prvaka iz videa.

    • Igor Belan

      @Pararera, 12.06.2022 - 21:11

      Ma nema ti kupnja zapravo veze s time. Ukratko, nemam pravo reproducirati pjesmu iz igre negdje drugdje. Ona je licencirana da bude u igri – ne u mom videu iz te igre. I to je totalno OK, zato i postoji Streamer Mode u ovakvim igrama, samo eto – Streamer Mode bi je bio upaljen, a svejedno udarili copyright. Provukla im se licencirana pjesma u Streamer Modeu valjda. I btw, nisam kupio igru – dobio sam je od njih baš za potrebe recenziranja/snimanja. Pa ako mislite da to igra ikakvu ulogu kod rješavanja ovakvih copyright slučajeva – ne igra. Tj. moooožda bi igralo da mi se da boriti s time – ali ne da mi se 🙂

  • Marko Agatic

    12.06.2022 - 18:51

    jel samo ja mislim da ce samo ovaj tamnoputi lik i ova zenska sa crvenom kosom prezivjeti

  • Naruto

    12.06.2022 - 22:44

    Pozdrav Igore
    Samo nastavi sa epizodama igra je fora i mislim da je vrijedna serijala.
    Par savjeta, znam da kada radiš video istraživanje je zamorno i troši vrijeme, ali istražuj što više i igra če ti dati nešto više nego samo tarot karte. Istraživanje jako dobro dođe posebno u prvom prelasku koje zna biti hm, najprikladnija riječ bi bila izazovno, tako da svaka prednost koju možeš dobit je dobro za imati.
    Što se tiće ove stare gospođe kod nje koristiš ove tarot karte kada odabereš opciju “see more” i isto tako po poglavlju znaju biti više od jeden tarot karte tako da opet istraživanje dobro dođe.
    Sretno 🙂

  • MD2

    13.06.2022 - 00:06

    Od ovoga bi mogao napraviti serijal. Interesantno je za gledati.

  • Serpico

    13.06.2022 - 00:49

    Opa, Lance Henriksen.

    • perisimus

      @Serpico, 13.06.2022 - 09:11

      Legenda horror filmova. Taj je glumio u valjda dvadeset njih.

    • Serpico

      @perisimus, 13.06.2022 - 14:13

      I nesuđeni terminator.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?