HCL.HR

Assassin’s Creed Valhalla: The Last Chapter ima datum izlaska, evo kad saga dolazi kraju

Zoran Žalac 21.11.2022.   •   18 komentara


Iz Ubisofta su otkrili kako će privesti kraju dvogodišnju podršku za Assassin’s Creed Valhallu. Igrači će dobiti zaključak priče, ali ne i opciju za New Game+.

Assassin’s Creed Valhalla sljedećeg će mjeseca dobiti besplatno proširenje zvano The Last Chapter. Kako sam naziv sugerira, bit će to zadnji komad sadržaja za najigraniju Assassin’s Creed igru do sada. Zaključak priče o Eivoru i njegovom/njezinom klanu moći ćemo vidjeti od 6. 12.

Da biste pristupili The Last Chapter proširenju trebat ćete završiti glavnu priču, kompletirati priče Asgarda i Jotunheima, nadograditi svoje naselje do petog levela i eliminirati sve mete Order of the Ancientsa.

Ovo će proširenje označiti kraj dvogodišnje Ubisoftove podrške za Valhallu. Ubuduće više neće biti sezonskih festivala u igri niti novih misija/zadataka.

Iz Ubisofta poručuju da neće biti ni tražene opcije New Game+ za one koji bi ponovno prelazili igru sa svim otključanim vještinama i opremom. To je ipak prevelik pothvat za jednu takvu igru, a iz Ubisofta smatraju da su dostavili dovoljno sadržaja da zasite svačiji apetit.

Uz zadnje proširenje doći će i update verzije 1.6.2, a s njim i nekoliko novih, sitnih opcija. Jedna od potvrđenih je mogućnost igranja igre bez da Eivor skida kapuljaču tijekom gameplaya ili cutscena.

Označeno sa: ,

Komentari (18)

  • djosic85

    21.11.2022 - 10:17

    Vidim da je na ps storeu 70 posto snižen. Vrijeme je da to ubodem. Jedini AC koji još nisam odigrao. Svega sam se načitao ovdje u komentarima, od teškog pljuvanja do pohvala, ali ne vjerujem da može bit lošiji od odiseje

    • Chronosus

      @djosic85, 21.11.2022 - 10:20

      Ak ti je odiseja loša nemoj trošit novce na ovo. U principu reskin Odiseje s manje atraktivnim svijetom i dosadnijom pričom koja je još i razvučenija nego Odiseja.

    • Iceman73

      @djosic85, 21.11.2022 - 10:27

      Ne slušaj kolegu,Valhalla odlična za odigrati,imam 200+ sati gameplaya,a vjeruj mi da ak mene može igra tolko držati,onda je ok!

    • tylerogg

      @djosic85, 21.11.2022 - 11:16

      Neisplati se bacati novac i davati bilo kakav doprinos ovim lopinama sa malim mozgom vjeruj mi a igra je zaista dosadna.Ukoliko ju zelis igrati radije ustedi novac i skini na torrentu i uzivaj.

    • Smike

      @djosic85, 21.11.2022 - 11:16

      Ja sam veliki fan AC igara i nabavio sam Valhalu prije godinu dana. Znaci meni je jedna od losijih igara,ali mozda tebi bude ok,ali evo i sa svim znanjem kakva je ,posto sam fan AC opet bih je kupio. Sadržaja bas ima ,ali meni je igra djelovala nekako meh,prica mi je bezveze i borba malo zna dosaditi na pocetku,ali svijet je ogroman i pun nekih dogadja..

    • prdomlat

      @djosic85, 21.11.2022 - 11:18

      Slažem se sa Chronosus, dosadnija je, plitka, repetitivnija od Odyssey, svakako razvučeno, jer kad već nisu mogli kvalitetu na nivou Odyssey održat, morali su ići na kvantitetu, ali ako je 70% sniženo, to je ok cijena i dobit ćeš upravo ono što se nalazi u tim novcima, jer budimo realni nijedna igra ne vrijedi toliko koliko traže za njih, pogotovo na našim prostorima, a neke nažalost vrijede i puno manje, primjerice ja sam prije godinu dana ugrabio Far Cry 6, igra je toliko dosadna, repetitivna i razvučena da ju nisam završio, ne znam zašto malo ne porade na formuli i naprave kvalitetnije questove i priču, ali nažalost sa Ubisoftom je to tako, zadnje igre koje nisu bile rađene po toj formuli su Far Cry 5, Watch Dogs 2 i AC Origins, a FC 5 je zapravo bio prekretnica što se tiče loših questova, tu je formula kvantitete preko kvalitete stvaljena kao Ubisoft standard, i svaka nova igra rađena po toj formuli je mediocre at best

    • Chronosus

      @prdomlat, 22.11.2022 - 11:58

      Evo, potrošio si gomilu vremena i novaca na stare ustajale serijale. Naravno da će Ubisoft i dalje proizvoditi generičko smeće kad ljudi po inerciji kupuju. Jel si probao Immortals ako već toliko igraš Ubisoft igre? Zašto ne podržati nešto friško i pokazati da želiš nešto novo?

    • Pajo Paksu

      @djosic85, 21.11.2022 - 11:57

      Ma i ja ću je uzeti sad kad je na sniženju
      Valjda će me zadržati bar 20tak sati igranja pa da se isplati kupnja

  • GogicM99

    21.11.2022 - 10:45

    Ubisoft su najveci umjetnici kada im je uspjelo da od tematike sa vikinzima naprave najdosadniju igru ikad. Totalno bezlicna i monotona igra.

  • Chimichangas

    21.11.2022 - 11:28

    Pa kud još i new game +, i ovako igra traje 1000 sati.
    Ja sam joj dao šansu, igrao sam nekih 20-30 sati, ali brate pre repetativno je, stalno isto, odi amo odi tamo ubi vrati se nazad…

  • Marcus-07

    21.11.2022 - 11:35

    Znate šta?….Ljudima postane uvelike manje draga ili čak omražena neka Assassin’s Creed igra ako se još motaju i mjesečare u toj igri nakon prelaska onih glavnih sadržaja koje ta igra nudi po izlasku ili nakon prelaska većih DLC-ova. Ako ste jedan od takvih, dojam o toj igri će vam ukaljat taj prazni svijet, jebena simulacija praznih pašnjaka i šuma i istih ponavljajućih Ubisoftovih community side-questova za mrvu opala (da se nađe za poslije ako slučajno mali cigan Reda ponudi nešto vrijedno nabave). Ja ću bit iskren i reći da sam uživao tijekom prelaska glavne priče i onih popratnih side-misija, kao i kod mnogih drugih AC naslova. Moj dojam za igru tada je bio itekako pozitivan (iako preferiram naslove koji su bili stealth akcijska avantura, nego ove iz RPG AC perioda). Zaključak: Igra je vrijedna prelaska glavnih sadržaja i onda se maknite iz igre sve dok ne dođe neki DLC vrijedan prelaska. U suprotnom ćete se nać kako plovite u Raid misijama i otvarate iste škrinje po deseti put i zapitat se na koji kurac vi trošite svoje dragocijeno vrijeme.

    • Smike

      @Marcus-07, 21.11.2022 - 16:34

      Ja sma imao problem sa povratkom na dlcove,stvarno je bezlična igra,a crko bi da je nisam nabavio

    • Marcus-07

      @Smike, 21.11.2022 - 18:41

      Ma da, ja sam odigra i kompletira sve Assassin’s Creed igre pa razumin taj poriv. Al šta jest, jest. Imaju puno nepotrebnog sadržaja, treba Ubisoftu dat do znanja da to treba srezat. U ovo moderno doba puno zabavnog sadržaja sa svih strana, triba se istaknit kvalitetom, a ne kvanitetom. Prije si igre prešao u 2 dana i ostale su ti pozitivne u sjećanju ako su bile kvalitetne pričom i gameplayem. Danas se gaming studia hvale sa trajnosti igre, a to šta te vozaju da radiš jednu te istu stvar, “grindaš” ili kako god se to danas zove…jel izdrkavanje? Može i bit..Više ti ne daje onaj dobar osjećaj zadovoljstva i želje za ponovnim igranjem. Počinješ onda razmišljat o prekidu. Počinješ bit svjestan copy/paste onih jadnih overclockanih programera kojima su na svom “dream job”-u potpuno izgubili motivaciju i želju za napretkom i prezentacijom nečeg novog igračima diljem svita…Ou well, vidimo se opet za AC: Mirage. 🙂 (jednom ću i ja reć “Assassini, Templari su očito pobjedili. “

    • Smike

      @Marcus-07, 21.11.2022 - 19:18

      Odličan komentar. Sve se slazem 100 posto i samo bih napomenuo da Open world igra moze biti zabavna cijelo vrijeme i gdje je gamaplay uzivancija,naravno mislim na Ghost od Tshusima,jesi je igrao?

    • Marcus-07

      @Smike, 21.11.2022 - 23:43

      Danke 😉 Ghost of Tshusima sam samo pogleda walkthrough na you tubeu jer me zanimala priča igre, no nisam odigra. No vjerojatno ću je odgirat jednog dana prije nego izađe nastavak. Nije mi prošla ispod radara, imam je na listi 😁👍

    • Smike

      @Marcus-07, 22.11.2022 - 08:19

      Auu vidjet ces igre,imas je sad na sniženju 19 dolar sa dlcom. Tu igru i rdr2 se isplati keširati jer vrijedi svake pare

  • dTom993

    21.11.2022 - 18:30

    Meni je najlošija AC igra, a nakon Dawn of Ragnaroka mi je fakat dosadila. Trudim se prelazit igre da barem rješim većinu side questova i dlc-ova ( zato i kupujem iskljucivo goty/complete edition izdanja), al sa ovom su fakat upilili.
    Nemaju im smisla ovi ogromni prazni svjetovi. Odyssey mi je čak bio šarmantan sa antičkim grčkim svijetom, al i dalje previše praznjikav i za neko prelaženje iziskuje preko 150 sati kaj je stvarno previše.

    Veličina svijeta lako postane mana igre, posebno kad ima loš pacing. Npr. GoW Ragnarok i reboot iz 2018. su tu vrhunski napravljeni i daju odličan dojam napredovanja kroz sve faze igre, a nemaju možda ni 1/10 svijeta kakav je npr. u Valhalli.

  • trulex

    21.11.2022 - 18:37

    Mogao bi on i 6.12. da ispliva na Steamu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?