HCL.HR

Atentati skrivenom oštricom u Assassin’s Creed Valhalla bit će precizni i smrtonosni

Zoran Žalac 13.05.2020.   •   6 komentara


Ubojstva u Assassin’s Creed Valhalli moći će biti precizne egzekucije kao u prijašnjim igrama iz serijala, a vraća se i mehanika stapanja s gomilom.

Assassin’s Creed igre najvećim su se dijelom fokusirale na skrivanje i izvršavanje atentata iz zasjede. To se donekle promijenilo uz Assassin’s Creed Origins, igru koja je igrača u prvoj sceni odmah bacila u izravnu borbu, a skrivena oštrica nije uvijek značila instantnu smrt za protivnika. Nakon toga AC Odyssey nije ni imao to tradicionalno oružje Assassina.

Za sve one koji su prigovarali kako je to sramotno i da serijal ne ide u dobrom smjeru, stiže jedna pozitivna vijest. Naime, kreativni direktor Assassin’s Creed Valhalle u razgovoru za Kotaku natuknuo je da povratak skrivene oštrice neće biti samo jeftin trik.

“Eivor dobije skrivenu oštricu vrlo rano u igri. No, on nije trenirani assassin nego Viking koji dobije to oružje i mora ga brzo naučiti koristiti. Eivor će tako vrlo rano naučiti tehniku koja uz pravi tajming može instantno ubiti bilo kojeg protivnika.” – izjavio je Ashraf Ismail.

Dakle, čini se da za skrivenu oštricu neće biti matematike s brojevima nego će ista biti ultimativno oružje dok ju igrač koristi skriven od protivnika. A što se tiče tog skrivanja, vraća se i tzv. social stealth, odnosno mogućnost uklapanja u rulju kako bi zameli trag neprijateljima. Neće taj sustav raditi identično kao u prethodnim nastavcima, ali samo vraćanje ipak bi trebalo približiti Assassin’s Creed Valhallu tradicionalnim karakteristikama serijala.

Komentari (6)

  • Bojko77

    13.05.2020 - 14:56

    Naravno da oštrica je top stvar u AC, samo kako bude sjela u priču Vikinga… kako bilo pada Ultimate Edition za PS4 Pro… nema dileme…

    • SonOfZeus

      @Bojko77, 13.05.2020 - 18:04

      Meni ju za sada plan upiknut za ps5

  • Premelo172

    13.05.2020 - 18:22

    Ajde fala bogu, možda odigram prvi assasin od onog piratskog

  • Noproblemoguy

    13.05.2020 - 19:32

    uz pravi tajming može instantno ubiti bilo kojeg protivnika – zvuči kao death blow mehanika u sekiro shadow die twice

  • Chronosus

    13.05.2020 - 20:47

    Super, u kolko – 6 -7 minuta trailera do sada nije bili ni natruhe nečeg sličnog. Da nisu na kraju stavili natpis Assassins Creed mislio bih da su napravili igru po seriji Vikings.

  • Malivanzemaljac88

    14.05.2020 - 11:51

    A sećam se kad sam voleo ovu franšizu, sad su to samo prazne uspomene.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?