HCL.HR

Back 4 Blood bi mogao biti hit, ali neki single-player igrači trenutno nisu sretni

Igor Belan 10.10.2021.   •   2 komentara


Back 4 Blood je na putu da postane novi co-op hit baš kao i Left 4 Dead, ali neki rani igrači nisu pretjerano zadovoljni single-player iskustvom.

Ako još niste čuli za Back 4 Blood, a volite igre kao Left 4 Dead – naćulite uši.

Prije svega, iza igre stoji isti studio koji nam je svojevremeno donio Left 4 Dead, a radi se o vrlo sličnom konceptu napucavanja hordi zombija s prijateljima. Jedna novost koja Back 4 Blood donosi tom konceptu su kartice. Naime, na početku svakog levela igrači moraju izgraditi svoj špil karata koje mogu promijeniti određene stvari u gameplayu.

Igra još nije službeno vani, izlazi prekosutra, ali oni koji su kupili Ultimate ili Deluxe verzije mogli su je zaigrati već 7. listopada. I upravo ti rani igrači uvidjeli su koliko je tu snažan fokus na multiplayeru.

Naime, oni koji su htjeli zaigrati igru solo s botovima uvidjeli su da ne mogu dobivati in-game nagrade ako u meču nije prisutan barem jedan stvarni igrač. Drugim riječima, ako igrate single-player mode nećete dobivati supply pointse koji su važni za nabavku novih kartica – vrlo važne nove mehanike u igri.

U solo modu igrači imaju posebne špilove karata, ne mogu zarađivati achivementse ili trofeje, a ne prati im se ni statistika.

To je doduše u skladu s multiplayer duhom igre, no svejedno izaziva frustracije kod nekih ranih igrača koji nemaju prijatelje vole igrati sami.

Srećom po njih, Turtle Rock Studios čuo je te frustracije i žele pomoći. Kroz kratki tvit objasnili su da razmišljaju o načinima na koje bi mogli popraviti taj problem.

Inače, pune recenzije Back 4 Blooda još se čekaju, no prvi dojmovi medija, youtubera, ali igrača vrlo su pozitivni. Mnogi igru opisuju kao i više nego dostojnog nasljednika Left 4 Deada ili kao njihovu novu “co-op zarazu” od koje se teško odvojiti.

Komentari (2)

  • TheCroTino

    10.10.2021 - 12:42

    Uvijek bolje s frendovima, i lfd2 je imao” loše” botove. Mozda smisle nes kroz patcheve za sp igrace. Game pass je odlican za ovo ko nema preporucam 🙂

  • SanKa

    11.10.2021 - 09:27

    “razmisljaju o nacinima”. ovo je dosta veliki fail, jer jbg ja sam jedina nakaza u drustvo koja voli ovo igrat, tako da nek rijese to

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?