HCL.HR

Budućnost Rainbow Six Siegea mogla bi biti u malim problemima

Lovro Maroševac 20.03.2020.   •   2 komentara


Tim koji radi na Rainbow Six Siegeu u sljedećih će nekoliko tjedana, a vjerojatno i mjeseci, raditi od kuće kako bi se spriječilo širenje zaraze. Hoće li to dovesti do propasti Ubisoftovog naslova?

Rainbow Six Siege trebao bi sljedeće godine postati klasični esport naslov. Obećano je kako će kompetitivna sezona trajati devet mjeseci, uz pauzu od dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva, dok bi se razvojni tim fokusirao na poboljšanje iskustva igranja. Zbog toga bi se dolazak novih operativaca sveo na četiri, umjesto osam po godini. No možda ćemo se ipak morati strpjeti do većih promjena.

Razlog? Svima već poznata pandemija koronavirusa. Na službenom Twitter profilu Rainbow Six Siegea izdano je priopćenje u kojem se navodi da će razvojni tim raditi od kuće. Sva ažuriranja koja su već napravljena, prema planu dolaze u igru. Međutim, postoji jako velika mogućnost da će sav budući sadržaj biti pod znakom upitnika. Sasvim je jasno da radnici kod kuće nemaju jednaku opremu kao na poslu i logično je da će doći do određenih problema.

Posljednje veliko ažuriranje bilo je dolazak nove sezone, a samim time i ulazak u petu godinu Ubisoftovog naslova. Stigli su novi operativci i prerađena mapa te nekoliko promjena, vezanih uz iskustvo igranja i određene zakrpe. Dva nova specijalca predviđena su za izlazak u sljedećoj sezoni, dok će zadnje dvije krenuti s izbacivanjem po jednog. Velike promjene trebale bi nastupiti u Rainbow Six Siegeu kroz sljedećih godinu dana, a sada su dovedene u nevolju.

Pandemija koronavirusa se ne smiruje i pitanje je kada će uopće. Zbog nje su brojni tvorci i izdavači videoigara primorani slati ljude kući kako bi od tamo radili posao, ukoliko imaju svu adekvatnu opremu. Osim toga, otkazuju se konvencije, esport natjecanja i konferencije. S druge strane, ostanak kod kuće gaming industriju čini rastućom zanimacijom u ovim teškim vremenima.

Komentari (2)

  • Saren

    20.03.2020 - 16:48

    Ma kakva propast. Nece se to dogoditi sa Siege-om tako skoro. Znamo da je sve stalo ili usporeno zbog virusa, ali kako i sam clanak kaze, sto imaju pripremljeno ce doci, znaci Tuchanka rework i slicno. E sad, vece nadogradnje i sta ne vjerojatno jest pod upitnikom, no svima je isto tako da sumnjam da ce bit u zaostatku prevelikom naspram drugih, pogotovo njihove konkurencije. Ionako rade brzo i 98% stvari dodje na vrijeme, tako da kad se vrate na posao i situacija se sa virusom smiri sigurno ce ostatak predvidjenih sadrzaja kasnit, ali tesko da ce im esport scena propast zbog ovog.

    • Lovro Maroševac

      @Saren, 20.03.2020 - 18:21

      Ma ja mislim da se igraci ne moraju brinuti za barem sljedece dvije sezone jer vidjeli smo kaj su prikazali na Six Invitationalu. Kraj ove godine i pocetak Year 6 bi mogli biti u problemima, ukoliko se sirenje virusa nastavi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?