HCL.HR

Sony vratio Cyberpunk na PS store, ali ne želi da ga igrate na konzoli zbog koje je i uklonjen

Domagoj Plantak 21.06.2021.   •   10 komentara


Za „najbolje iskustvo“ birajte PlayStation 4 Pro i PlayStation 5, dok se još uvijek radi na dotjerivanju PlayStation 4 verzije.

Prošli tjedan stiglo je novo Cyberpunk 2077 ažuriranje verzije 1.23,  koje je još jedno u nizu intervencija koje su i dalje prijeko potrebne CD Projektovom „hitu“, fokusirajući se pritom na osnovne modele PlayStation 4 i Xbox One konzola. Da su intervencije na PS4 i dalje potrebne, priznao je danas i Sony kada se na službenom PlayStation twitteru oglasio uoči dugoočekivanog povratka Cyberpunka na PlayStation store – problem je samo što ni Sony ne želi da Cyberpunk zaigrate na toj konzoli.

„Cyberpunk 2077 sada je dostupan na PlayStation storeu, a dotjerivanje PS4 verzije nastavit će se kroz cijelu narednu godinu. Za najbolje PlayStation iskustvo, preporučuje se igrati ga na PS4 Pro ili PS5 konzoli.“ – stoji u službenom tweetu, što nam daje zaključiti da niti gospoda iz Sonya ne bi kupila robu koju je upravo ponovno stavila na police, barem ne striktno za osnovni model PS4 konzole.

Radi kompromisa zbog kojeg je igra sada donekle igriva, spomenuto prošlotjedno ažuriranje je Night City na PlayStationu 4 i Xboxu One doslovno i figurativno stjeralo u lockdown – promet je značajno prorijeđen, s naglaskom na pješake. Gotovo pola godine Cyberpunk je izbivao s PS storea, a njegovo stanje na PS4, čak i ako se do kraja popravi, vjerojatno nikad neće opravdati ni pola iznosa od 379 kuna, za koliko ga sada tamo možete kupiti.

Kada u tu jednadžbu još dodate da je Sony početkom godine potvrdio prestanak proizvodnje PS4 Pro, i da nove zalihe PS5 i dalje dobivamo na kapaljku, čini se da jedine PS konzole koje ima u izobilju, jest upravo ona na kojoj vam Sony najmanje preporučuje igrati Cyberpunk 2077.

Komentari (10)

  • r3voken

    21.06.2021 - 19:06

    Ako nabaš PS4 verziju kasnije dobivaš i free upgrade za PS5 verziju 😁

    • djosic85

      @r3voken, 21.06.2021 - 19:09

      Pa to je i mislio. Ps5 verzija ko zna kad će.

  • djosic85

    21.06.2021 - 19:10

    Ma nije to baš takav fail, ajde treba to odigrat. Meni nedavno stigla plejka 5 tako da definitivno ću cyberpunk odigrat na njem

  • Nemanjazzz

    21.06.2021 - 20:07

    Mislim da nije trebalo da bude full open world. Lakse bi bilo da se popravi a i pored price nena se tu sta mnogo raditi

    • Arthur

      @Nemanjazzz, 21.06.2021 - 21:02

      A od igre se očekivalo da će biti potpuni open world a da će i s time imati tonu sporednih misija i da ćemo imati masu aktivnosti koje potencionalno mogu izmjeniti tijek priče. Ja sam malo nešto igrao i nalwtio sam na takav scenarij. Doslovno mi se otključala nova main misija jer sam pričao s nekim likom i našim tijekom razgovora mi se pojavilo pitanje koje je dovelo do nove glavne misije. Naravno da igra nije sada trebala biti open world. Ali od tvoraca witchera se to očekivalo, a posebno kada je u pitanju igra koja se čekala 8 godina.

    • Nemanjazzz

      @Arthur, 22.06.2021 - 00:45

      U pravu si. I meni je bila fora kad sam naleteo na pljacku i mogao sam da se umesam. Ali je bio ovo krupan zalogaj jer su od igre iz treceg lica gde je fokus na melee borbi i gde se jasu konji presli na futuristicku igru iz prvog lica, pucacinu i voznju automobila. MOzda nije najbolje poredjenje al nije ni gta ni assassins creed od pocetka imao sve vec se unapredjivao iz dela u deo. Kad bi morali da prave gta 6 od nule ni to ne bi bilo izglancano.

  • Arthur

    21.06.2021 - 20:58

    Igram na ps4 slim ali ovo ne uzimam dok se ne popravi kako Bog zapovijeda, a ne da igra bude na 30 fpsa a pti vožnji na 20 i to zato što su makli skoro sve ljude i vozila s ulica. To bi mi ubilo ugođaj i radije bi nešto drugo zaigrao nego ovo. Ali eto još ću čekati pa vidjeti što će biti jer dok se stvari ne srede ja ovo ne uzimam. Ili ako u međuvremenu ne uzmem ps5 ili pc pa ću tada naravno uzeti. Ali do tada ima igara koje još nisam zaigrao a tu su mi i obaveze i ljeto tako da nije žurba da zaigram polazavršenu igru.

  • JCD-Bionicman

    21.06.2021 - 22:03

    Definitivno moraš preći, igra je bruka. Svet je inače prazan i nema nikakvih aktivnosti, NPC daily rutine su sama laž i tako dalje i tako dalje ali priča i questovi su vrh vrhova. Iako je main story kratak (20h), side questovi su obavezni i maltene bolji od main questova što se na kraju svodi na nekih 65 sati za pun prelazak igre.

  • GAMEmaher

    22.06.2021 - 13:19

    Nek dadu igru na Ps Plus i bude im oprošteno 🙂

  • Cro_echo88

    22.06.2021 - 13:19

    Ma potpuno sam odustao od ove igre, previse problema koji se vjerojatno nikad nece ni otklonit u potpunosti, mozda jednog dana na nekom debelom popustu ali prosla me volja u potpunosti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?