HCL.HR

Diablo 4 imat će kampove za čišćenje po uzoru na Far Cry igre

Zoran Žalac 26.06.2020.   •   10 komentara


Blizzard je podijelio nekoliko novih informacija o svom Diablu 4, uključujući detalje o naraciji i sporednim aktivnostima.

Kako ove godine neće biti BlizzCon konvencije, ekipa iz Blizzarda trudi se u svakom tromjesečju ponuditi neke nove informacije o nadolazećem Diablu 4. Ovoga puta odlučili su se predstaviti nekoliko detalja vezanih uz stil naracije i sporedne aktivnosti u otvorenom svijetu.

Prva metoda naracije u Diablu 4 veže se uz dijaloge. Za razliku od prethodne igre više nećemo imati portret lika s kojim pričamo. Umjesto toga, kamera će se u razgovorima približiti likovima i oni će imati različite animacije/gestikulacije prilikom razgovora. Većina likova imat će generične animacije, no likovi vezani uz glavnu priču imat će specifično animirane pokrete prilagođene događajima same priče.

Ključni dijelovi glavne priče u Diablu 4 bit će prikazani kroz režirane cutscene u stvarnom vremenu. Ovo zadnje je vrlo važno jer to nije unaprijed rendrirani video nego kad u cutsceni vidite svog lika on će nositi oklop i opremu koju ste mu odabrali da nosi. I te će cutscene biti izvedene prema rezoluciji i grafičkim postavkama na kojima igrač zapravo igra pa ne bi trebalo biti odudaranja od estetike ostatka igre. To također znači da će Diablo 4 vjerojatno biti zahtjevna igra iako se radi o naslovu s izometrijskom kamerom.

U Blizzardu su nedavno dva dana testirali jedan dio igre i vidjeli su kako je u njezinom otvorenom svijetu najviše pozornosti uzela aktivnost oslobađanja kampova. Slično kao u Far Cry i Assassin’s Creed igrama kampove treba očistiti od protivnika pa se oni onda pretvaraju u korisne lokacije za brzo putovanje i trgovanje s drugim likovima. U Blizzardu obećavaju da će svaki kamp imati neku svoju varijaciju, bilo da je to grad pod kletvom ili kripta koju opsjeda zli duh.

Komentari (10)

  • brus

    26.06.2020 - 10:59

    Jedva čekam 🙂

  • SanKa

    26.06.2020 - 11:30

    izgleda jako lijepo. jedva cekam

    • Fenner

      @SanKa, 26.06.2020 - 11:55

      Samo neka bude bolji od trojke i ja zadovoljan.

  • racetherace

    26.06.2020 - 12:17

    Toj e to ubisoft e reper 🙂

  • FychoZ

    26.06.2020 - 12:32

    Jedinicu sam zaigrao čim je izašla, a dvojku znam napamet u 3 ujutro..
    Trojku nisam nikad igrao..
    4. ću svakako igrati

  • personauser

    26.06.2020 - 14:56

    Cannot wait jer sam veliki fan Diabla

  • Emperor Ghaleon

    26.06.2020 - 15:08

    Budimo realni, Diablo 4 ne bi ni najavili da ih fanovi nisu posrali na onoj ”Don’t you guys have phones?” konferenciji.

    • Aerys Targaryen

      @Emperor Ghaleon, 26.06.2020 - 18:29

      Kakvih lapsuza? Wow BFA je bio dobar, Legion odličan, na clasicu su uzeli zvjerske novce i realno, puno ljudi ga je igralo, jedno vrijeme je bio hit. Overwatch im je još živ, a ako se vratimo i dalje, ni taj Diablo 3 nije loša igra. Ni meni kao fenboju Diabla nije bila po mjeri ta grafika, ali igra nikako nije bila loša. Čak mi je bio i fora market koji je određenoj populaciji smetao. Warcraft 3 su usrali, ali hej, tko nije imao bar jedan zajeb? Meni je više žao što je Bethesda zastranila i to me pomalo plaši. Da ne pričam o Biwareu koji je skroz otišao u kurac. Ako uzmemo u obzir Bioware do DA2, jel.

    • personauser

      @Aerys Targaryen, 26.06.2020 - 20:09

      Jos dolazi Overwatch 2 koji ce biti predobar

    • Sinek

      @Aerys Targaryen, 26.06.2020 - 22:53

      kao problem d3 je grafika :’D

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?