HCL.HR

Diablo 4 moći će se na PC-u igrati pomoću kontrolera, đavo ga odnio

Zoran Žalac 27.02.2020.   •   2 komentara


Blizzard je objavio neke nove detalje o sučelju i kontrolama Diabla 4 koji će na PC-u posuditi neke opcije verzija za konzole.

Blizzard je svojim fanovima podijelio nekoliko novih detalja i informacija o Diablu 4, a neke od njih mogle bi biti povod kompliciranim raspravama. Konkretno, što se tiče PC verzije ona će dobiti malo “konzolaške ljubavi”. Naime, kako je ovo prva Diablo igra koja se istovremeno razvija i za PC i za konzole, donesena je odluka da će verzija za PC po prvi puta u povijesti serijala imati nativnu podršku za igranje kontrolerom iliti gamepadom.

To će, dakako, biti opcionalna stvar, a prebacivanje između mišta/tipkovnice i kontrolera bit će instantno te će se sučelje igre u istom trenutku prilagoditi korištenoj metodi upravljanja. Takva je podrška u pravilu dobra jer daje više načina za igranje igre, no najzagriženiji fanovi Diabla uvođenje podrške za kontroler u PC verziju možda budu vidjeli kao nekakvo pojednostavljivanje Diablo formule. Iz Blizzarda poručuju da takvo što nije posrijedi i da podrška za kontroler nije ograničavajuća stvar za to koliko kompleksna igra može biti.

Od nešto manje spornih noviteta najavljeno je kako će igrači moći mijenjati tipke za sve akcije u igri, uključujući i lijevi klik mišem. Dakle, ako vam iz nekog razloga ne odgovara lijevi klik za napad i skupljanje opreme – moći ćete tu akciju prebaciti na neku drugu tipku.

Što se tiče sučelja, Blizzard je malo slušao prijedloge fanova na BlizzConnu te je i samo sučelje učinio manje šarenim, prvenstveno u inventoryju gdje su boje za loot izgubile na kričavosti. Kod glavnog sučelja i pozicije za segment sa skillovima, manom i energijom, Blizzard će ponuditi dvije opcije na PC-u: taj će se dio postaviti na sredini pri dnu ekrana, ili pak u donjem lijevom kutu.

Međutim, igrači na konzolama neće moći birati između te dvije opcije nego će njima taj aspekt biti postavljen u lijevom donjem kutu. Razlog je taj što su igrači udaljeniji od TV-a nego od monitora, a samim time smanjuje se i potreba da pomiču pogled sa sredine ekrana na kutove.

Što se novih sadržaja tiče, predstavljena je familija neprijatelja – kanibali. Dakako, kanibali se bave konzumacijom ljudskog mesa i u tu svrhu napadaju karavane. Imaju četiri različita tipa protivnika, od kojih svi koriste oružja za blizinu. Dakle, kanibali nemaju dalekometne napade, ali neki imaju sposobnost skočiti prema igraču, odnosno preskočiti objekte pa čak i jedni druge kako bi došli do igrača.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • funky0308

    27.02.2020 - 11:08

    Meni se ovo svidja, stvarno volim igre s izometrijskim pogledom i RPG mehanikama ali ide mi na zivce milion puta klikati, ako se bude moglo igrati WASD tipkama i ne klikati stalno misa da se okrenem i pokrenem – ja sretan. Ako bude jedino moguce to raditi kontrolerom, opet dobro, koristim kombinaciju gamepada i misa i tipkovice (tako igram i NMS i super mi je to 🙂

  • Pero Zdero

    28.02.2020 - 10:09

    Svaka igra bi trebala imati podršku za gamepad. Tko voli nek igra tako.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?