HCL.HR

U Dying Lightu 2 neće biti likova iz prvog dijela

Lovro Maroševac 16.05.2021.   •   5 komentara


Techland je izbacio novi video u kojem su glavni ljudi studija odgovarali na pitanja brojnih fanova u vezi nadolazećeg nastavka Dying Lighta.

Iako prošle godine nismo dobili nikakve informacije o Dying Lightu 2, poljski razvojni studio Techland ulaskom u 2021. odlučio se iskupiti za taj “propust”. Nedavno su započeli s videima u kojima odgovaraju na brojna pitanja obožavatelja Dying Lighta o drugom dijelu ove zombi parkour igre. I dok su u prvom videu govorili o gameplay mehanikama, fokus drugog bio je na frakcijama, priči i likovima.

Budući da se Dying Light 2 odvija nekoliko godina nakon originala, fanovi su bili željni odgovora hoćemo li sresti neke preživjele likove iz originala. Odgovor je – nećemo. Glavni dizajner igre Tymon Smektała potvrdio je ovu informaciju nakon što je dobio pitanje o istom. Razlog leži u jednostavnoj stvari – radnja Dying Lighta 2 odvija se na potpuno drugačijem mjestu. Međutim, iako nećemo vidjeti poznata lica, neki likovi bit će spomenuti u nastavku.

Smektała je također potvrdio kako u DL2 nećemo imati mogućnost razvijanja moderne tehnologije zato što smo s tim već upoznati, a i brzo bi dosadilo. Njihova vizija kroz prikaz spomenute igre jest pokazati kako bi budućnost mogla izgledati nakon apokalipse. To bi trebalo biti nešto nalik na moderno Mračno doba, popularan naziv za rani Srednji vijek ljudske povijesti.

Goruće pitanje koje sve obožavatelje DL svijeta muči već godinama jest koji se kraj u The Following DLC-u smatra kanonom. Dobra je stvar što ćemo konačno to doznati u Dying Lightu 2. Dying Light The Following imao je dva različita završetka. Prvi je bio detonacija nuklearne bombe, dok je drugi završio tako što je protagonist Kyle Crane porazio vođu kulta, ali postao zaražen i pobjegao iz Harrana.

Brojni fanovi drugi završetak smatraju kanonskim, no Techland nikad nije dao svoj odgovor. S obzirom na to da se radnja Dying Lighta 2 odvija na potpuno drugačijoj lokaciji, sasvim je očito koji završetak je pravi. Tko zna, možda se varamo, ali sve ćemo doznati jednom kad spomenuta igra dođe u naše ruke.

Što se tiče frakcija, ovdje nismo saznali ništa što već ne znamo. Postojat će dvije glavne: Scavengersi i Peackeeperi. Igrač će morati odlučiti kome se želi prikloniti. Opcija samostalnog prelaženja, bez stajanja na stranu jednih ili drugih, nije omogućena zato što nije u planu razvojnog studija. Osim ove dvije glavne frakcije, u igri ćemo naići i na nekoliko manjih, prvenstveno kroz različite zadatke.

Komentari (5)

  • BoneDigger

    16.05.2021 - 20:41

    I bolje, napravili su toliko stereotipne likove u prvom djelu da mislim da nikome neće nedostajati. Pogotovo onaj glavni negativac, kao da su ga kopirali iz nekog B-rated filma

    • SonOfZeus

      @BoneDigger, 17.05.2021 - 07:37

      Zato je ona cura kojo spašavali imala dobru POZADINSKU priču. 😉

    • SonOfZeus

      @SonOfZeus, 17.05.2021 - 07:38

      Koju smo*. Referendum za EDIT opciju na hcl.hr

    • Wolfensteiner

      @SonOfZeus, 17.05.2021 - 09:02

      Doslovno, totalna retardacija sto ne mozes editat komentar…

    • sallaD

      @SonOfZeus, 17.05.2021 - 12:10

      Invalid, zato su ona dvojica šlempava izumitelja iz sidequesta bili najbolji urnebesni likovi u cijeloj igri. Dosta podsjećaju na Pat i Mata.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?