HCL.HR

Otkriveno nam je još detalja o nadolazećem Elden Ringu

Filip Zorić 16.06.2021.   •   38 komentara


Sve što smo zasad vidjeli od akcijskog RPG-a Elden Ring je bilo dosta kriptično. Da nam slika bude jasnija, kreativni redatelj igre je otkrio nekoliko detalja o priči i gameplayu.

Jedno od najugodnijih iznenađenja ove E3 sezone bilo je to što smo napokon vidjeli nešto novo u vezi akcijskog RPG-a zvanog Elden Ring. Geoff Keighley je čak održao čitav show (od skoro dva sata!) samo da bi mogao pokazati trailer za novu igru koju nam pripremaju tvorci Dark Soulsa i Game of Thronesa.

Šalu na stranu, na Summer Game Festu smo dobili prvi pogled na gameplay Elden Ringa te smo saznali i datum izlaska igre. S obzirom da je 21. 1. 2022. u ne tako dalekoj budućnosti, još uvijek znamo relativno malo o ovom naslovu. Zato je kreativni redatelj Elden Ringa, Hidetaka Miyazaki, otkrio još brdo detalja o Elden Ringu u intervjuu s portalom IGN (kojeg možete pročitati ovdje).

Miyazaki je progovorio o misterioznoj priči igre i potvrdio je kako se svijet kojim ćemo lutati naziva The Lands Between. U tom mjestu prsten zvan Elden Ring daje većini ljudi neku vrstu zlatne aure. No, postoje pojedinci zvani Tarnished  koji su izgubili tu auru te su zato izopćeni iz The Lands Between. U jednom trenutku se Elden Ring uništi, te se mi u ulozi Tarnisheda moramo boriti protiv šest polubogova koji drže fragmente prstena.

Miyazaki kaže kako je za dosta ovih koncepata vezanih uz priču zaslužan George R.R. Martin, autor poznatog serijala Pjesma Leda i Vatre. Podsjetimo, i prije smo znali kako je Martin pomogao s osmišljavanjem pozadinske priče za Elden Ring, ali više je puta u intervjuu spomenuto koliko bitnu ulogu slavni pisac zapravo ima. Miyazaki govori kako je GRRM uvelike pridonio tome da svijet i radnja budu dovoljno kompleksni, a svejedno razumljivi igraču.

Što se tiče gameplaya, Hidetaka se u intervjuu najviše fokusirao na slobodu koja će biti pružana igraču tijekom avanture. Navodno će nam biti dostupan ogroman otvoreni svijet te će nam zbog toga biti dane mehanike koje nam pomažu s kretanjem poput jahanja (koze?) i skakanja. Svijet je podijeljen na šest različitih područja kojima će igrači moći pristupiti na različite načine, iako će postojati i zacrtani put za one koji to hoće. Također će svako područje imati zasebnu tamnicu te sporedne dvorce i katakombe za istražiti.

Sloboda igraču će biti prisutna i u sustavu borbe. Imat ćemo preko sto skillova ili specijalnih napada za izvesti, moći ćemo koristiti magiju kao i u Dark Soulsu, a poznati stamina bar će manje limitirati naše napade. Miyazaki je još nadodao kako će biti prisutna i neka vrsta crafting sustava, te se nada da će zbog svih ovih elemenata igra nuditi više nego dovoljno opcija igračima. Međutim, jedna opcija koju nećemo vidjeti u Elden Ringu je oživljavanje našeg lika – to je očito rezervirano za Sekiro: Shadows Die Twice.

Nismo spomenuli baš sve o čemu se pričalo u intervjuu, ali svejedno ovo zvuči jako interesantno. Po svemu sudeći, izgleda da From Software i George R.R. Martin imaju nešto stvarno posebno za pokazati nam. Vidjet ćemo hoće li Elden Ring ispuniti sva ova silna očekivanja kad izađe početkom iduće godine.

Komentari (38)

  • SanKa

    16.06.2021 - 09:39

    jesu otkrili detalje zašto igra izgleda kao da je iz 2010 ?

    • Wolfman

      @SanKa, 16.06.2021 - 10:47

      From Software nikada nije prednjačio u tehnologiji i nekoj naprednoj grafici, ali ono gdje rasturaju (po mom mišljenju naravno) je dizajn levela, čudovišta, bossova, općenito art direction, world building, lore, atmosfera, gameplay. Ovo je po svemu sudeći njihov najambiciozniji projekt do sada, praktički open-world igra pa nisam ni očekivao neki grafički showcase.

    • SanKa

      @Wolfman, 16.06.2021 - 11:06

      agreed, ali igra izgleda drevno. izgleda losije od souls igara. bolje da su dali studiu koji je ispeglao demon’s souls da im ispegla i ovo. ovo je too much

    • darijoman

      @Wolfman, 16.06.2021 - 14:09

      Upravo su baš te stvari koje su izdvajale i krasile Fromove igre. Grafika je uvijek bila sporedna stvar. Ja mislim da će ovo biti njihova “najbolja” igra, a možda i općenito najbolja nadolazeća igra jer dva genijalca su se sastala i tu moglo biti svega 🙂

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 16.06.2021 - 11:25

      držim ti fige onda da će ti pomoći

    • ImeiPrezime

      @SanKa, 16.06.2021 - 11:29

      Meni ne treba 🙂

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 16.06.2021 - 12:06

      onda imas zaista nikakve standarde ako je tebi ovo dobra grafika u 2021.

    • ImeiPrezime

      @SanKa, 16.06.2021 - 12:12

      Grafika je dobra(ne odlična nego samo dobra), ali je zato art style i dizajn neprijatelja vrhunski. Nije sve u grafici i pikselima. Najbolji primjer toga je Ghost of Tsushima.
      A kad kažeš da lošije izgleda od ostalih souls igara, to jednostavno nije točno.

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 16.06.2021 - 12:20

      usporedjivati grafiku ovoga sa GoT je za Haag

    • ImeiPrezime

      @SanKa, 16.06.2021 - 12:35

      Znaš li čitat? Ne uspoređujem grafiku ovoga i GoTa nego dajem GoT kao primjer igre kojoj je art style bitniji od grafike. Ako zumiraš na neku teksturu u GoT, vidiš da grafika u toj igri nije ništa neviđeno, a igra unatoč tome izgleda prekrasno zbog fenomenalnog kontrasta boja.
      Ubuduće čitaj komentare polako i s razumijevanjem.

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 16.06.2021 - 13:00

      ok, ali GOT je imao unatoc tome dosta dobru grafiku. ali ok, imas pravo. mea culpa

    • Strider NCG

      @SanKa, 16.06.2021 - 12:24

      Lik koji mora posudivat Xbox za Starfield igra u kojoj nije uopce pokazan gameplay a potom i grafika veli kako Elden Ring izgleda iz 2010-te, ima dosta enableri na ovoj stranici, no ovo je vrh svaka cast haha. Dobro ti ide.

    • SanKa

      @Strider NCG, 16.06.2021 - 15:45

      kako je to dvoje povezano bog te ubio ? starfield me opcenito zanima jer je SF tematike, a posto imam plejku, posudit cu xbox od nekog da ovo odigram ako bude dobra igra

    • Outback

      @SanKa, 16.06.2021 - 13:02

      Zbog čega je grafika najbitnija stvar u igri?
      Mislim da bi mehanika igre i priča trebali biti najbitinija stvar ili smo postali toliko razmazeni da sve mora biti u 8k i ispreglano do najsitnijeg detalja.
      Ja i dan danas halam igre s ps1 i nintenda i ima ih masu koje su mi bolje od polovine igara današnjice.

    • SanKa

      @Outback, 16.06.2021 - 15:47

      gdje sam rekao da je najbintija stvar u igri grafika ? samo sam spomenuo da igra izgleda drevno sto je istina ,a najavljivano je kao next gen naslov za konzole. Ako Sekiro moze izgledati dobro, moze i ovo. Nemreš mi prodavat AAA naslov za 80 € s grafikom iz 2010. To samo vama from software fanboyima mozes prodati za 80 €

    • ImeiPrezime

      @SanKa, 16.06.2021 - 15:54

      Elden Ring ni u jednom trenutku nije najavljivan kao next gen naslov. Zato što to i nije, izlazi i za ps4 i za xbox one. Development je krenuo prije više od 2 godine za tada trenutnu generaciju konzola.
      I izgleda ljepše od Sekira.

    • SanKa

      @ImeiPrezime, 17.06.2021 - 08:52

      ne slazem se da izgleda ljepse od sekira. to each his own

    • Outback

      @SanKa, 16.06.2021 - 16:07

      Nit sam fanboy nit nista nego nije grafika jedina stvar sta gledam u igrama. Nebitno bila 3A igra ili obična indie ak je prica dobra i ako te igra uvuce u svijet platit cu i 100 eura ako treba

    • Wolfman

      @SanKa, 16.06.2021 - 17:08

      Nešto si krivo shvatio. Ovo je last gen igra i prvenstveno dolazi na last-gen konzole. Na Series S/X dolazi putem SmartDelivery sustava, a na PS5 će isto biti igriva zbog BC, s tim da će vjerojatno imati višu rezoluciju/framerate zbog jačeg hardwarea. Potvrđeno je da će upgrade na next-gen verziju jednom kada dođe biti besplatan. Tako da nema govora o 80 eura.

    • SanKa

      @Wolfman, 17.06.2021 - 08:51

      moje isprika onda, bio sam dojma da je elden ring nex gen naslov

    • hexagram

      @SanKa, 16.06.2021 - 13:16

      from je oduvijek imao odlican art stil i genijalnu mehaniku koja ih je izdvajala od drugih. miljama daleko. grafika ovdje nije bitna kao ni u jednoj drugoj igri vec ono sto ces od gejma dobiti. nadam se da si igrao gejmove 2010e prije nego su postali interaktivni filmovi koji su se branili izgledom. spominjes GOT koji takoder nema grafiku vec predivan stil dok je gejm sam po sebi malo napredniji batman fight sa nikakvom pricom. nemoj me krivo shvatiti, super je meni Tsushima ali bit ce da nisi igrao nista od fromsoftwarea vec gustas u assassins creedu. novom 🙂

    • ImeiPrezime

      @hexagram, 16.06.2021 - 15:26

      Potpisujem sve rečeno. Iako, GoT mi za razliku od većine action adventure/open world igara zapravo ima dosta dobru priču i zanimljivog glavnog lika.

    • SanKa

      @hexagram, 16.06.2021 - 15:48

      GOT nema najbolju grafiku ali ima grafiku bar 3 put ljepsu od ovog. a GOT je jos last gen naslov. igrao sam igre od from software, za svoje vrijeme su skroz dobre, no nedopustivo je da mi AAA u 2021. ovako izgleda

    • Sektallica

      @SanKa, 16.06.2021 - 14:13

      Ako je igra AAA onda mora da se drzi prema AAA standardima.Sanka 100% je tacno sve sto pises.

    • ImeiPrezime

      @Sektallica, 16.06.2021 - 15:31

      Kriva logika, svaka igra se izdvaja po nečemu drugome. Po tvojoj logici bi onda svaka AAA igra trebala imati combat, lore i atmosferu na razini FromSoftwareovih igara.

    • Sektallica

      @ImeiPrezime, 17.06.2021 - 08:53

      N epricam o tome…..Nego ako je u igru neku ulozeno ogromna kolicina para ocekuje se neki standard u svemu???Kontas???

    • ImeiPrezime

      @Sektallica, 17.06.2021 - 09:18

      Kontam ja ali ne kontaš ti. I u novu zeldu je uloženo para i smatra se AAA igrom pa pogledaj grafiku. Nemožeš od svake igre očekivati da je na vrhunskoj razini u svakom elementu. Takva još ne postoji.
      Grafika u Elden ringu(sudeći po traileru) uopće nije loša, samo nije u rangu grafički najimpresivnijih igara(tipa last of us 2, rdr2….), ali zato će u drugim segmentima biti miljama bolja od 99% igara na tržištu

    • Sektallica

      @ImeiPrezime, 17.06.2021 - 10:32

      Grafika u zeldi je stilizovana to je druga prica potpuno.Ko prica o vrhunskoj razini citiraj me???Grafika u elden ringu je smece u usporedbi sa igrama koje su kostale daleko manje nego tlou rdr2.
      Naprimjer tomb raider serijal pa cak i jebeni crysis i uncahrted 4.Poanta ove rasprave je da se ljudi javljaju sa komentarima tipa MUH ELDEN RING ci me nesto napise sto njima ne pase.Znas koliki gunitnik moras biti da se brines za japansku kompaniju kojoj za tebe puca crnacki penis od 50 cm…..

    • ImeiPrezime

      @Sektallica, 17.06.2021 - 10:37

      Aww naziva me gubitnikom jer me nije briga sta grafika nije na razini nekih igara nego me interesira gameplay i prica. Kako slatko. Aj sad obrisi suze i smiri se malo.

    • Sektallica

      @ImeiPrezime, 17.06.2021 - 16:57

      Nisam te zbog toga nazvao procitaj ponovo.

    • tryon

      @Sektallica, 16.06.2021 - 17:23

      to samo znaci da imaju puno love. nema tu standarda

    • Sektallica

      @tryon, 17.06.2021 - 08:54

      Pa valjda ces nesto uraditi sa puno love za razvoj?

    • Zvonimir Komar

      @Sektallica, 17.06.2021 - 11:04

      Nemoj lupetati više.

    • Sektallica

      @Zvonimir Komar, 17.06.2021 - 16:33

      Suzrdzi se od uvreda.Zamisli koji gubitnik moras biti da se uzbudis oko video igre.Jadne vase supruge…..

  • Lazy

    16.06.2021 - 17:21

    Bez obzira na “upitnu” 2021 grafu cini se hebeno.

  • Zvonimir Komar

    17.06.2021 - 07:52

    Sta ste zapeli za grafiku. Grafika je dovoljno dobra, art style, kao i uvijek, vrhunski. To da grafika nije top samo pokazuje da su From-u prioriteti i dalje na mjestu i svaka im cast na tome. Apsolutno ispravan pristup.

    A igre se ne mjere grafikom, pogotovo ne ovdje, gdje je ociti naglasak na dizajnu mehanika, level dizajnu, specificnom nacinu pricanja price. Ovdje ce biti i bitni novi gameplay elementi i mehanike i vidi se da From ozbiljno o svemu promislja, razvija svoje ideje, radi korake dalje, ne kopira. I tu, jos jednom – svaka cast. From je jedna od vrlo rijetkih iznimki u vecim studijima zbog kojih sam jos koliko-toliko uzbuden oko novih “aaa” igara.

    Uopce to da je nakon svega izrecenog u intervjuu ovdje prvi komentar grafika i da se razgovor krece sano oko toga je decline samotakav.

    • ImeiPrezime

      @Zvonimir Komar, 17.06.2021 - 10:42

      Žao mi je ljudi kojima na onako dobar trailer prvo za oko zapne grafika.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?