HCL.HR

Electronic Artsov “fantasy graničar” pojavit će se na pretplatama od prvoga dana

Zoran Žalac 27.04.2021.   •   2 komentara


Electronic Arts je najavio kako će za svoju multiplayer igru Knockout City napraviti iznimku te će ju od prvoga dana lansirati na pretplatama EA Play i Xbox Game Pass.

Knockout City, ili kako ga od milja zovemo – battle royale graničar, nedavno je imao otvoreno testiranje beta verzije. Iz Electronic Artsa su se pohvalili da je igru zaigralo više od milijun igrača, a sveukupno su u nju uložili 116 milijuna minuta. Ovako to možda zvuči impresivno, ali čini se kako je otvoreno testiranje zapravo bilo vaganje između odluke hoće li igra od prvoga dana biti dostupna preko pretplate ili neće.

Na kraju je odlučeno kako igra ima veće šanse za uspjeh ako ju odmah po izlasku ponude u sklopu pretplata na EA Play i Xbox Game Pass. Stoga ćete 21. 5. Knockout City moći zaigrati za minimalno 30 kuna, koliko košta iznos mjesečne pretplate na EA Play na PC, PlayStation i Xbox konzolama. Igra će također biti dostupna i na Switchu, no ondje takve pretplate nema.

Ovo je Electronic Artsu inače prvi put da potpuno novu igru lansira u sklopu pretplate, odnosno pretplate nižeg ranga. Na PC-u već godinama postoji Premium rang pretplate na nekadašnji Origin, sadašnji EA Play koji za 15 eura mjesečno omogućava pristup najnovijim igrama. Međutim, osnovna pretplata za 4 eura pristup aktualnim igrama daje tek 5-10 mjeseci nakon njihovog izlaska.

Prilično je izgledno da je promjenu politike Electronic Artsa izvukla prošlogodišnja igra Rocket Arena. To je bio multiplayer naslov kojega je EA lansirao izravno u prodaju, a kad su vidjeli da nikoga nije briga za tu igru, brže-bolje su je svega dva tjedna kasnije ponudili u sklopu pretplate na EA Play. Čini se kako s Knockout Cityjem ne žele ponoviti taj scenarij.

Moguće je također da je ovo naznaka promjene i u širem pogledu. Šuška se da bi novi Battlefield od prvoga dana također trebao biti dostupan preko pretplate – ako ne na EA Playu onda preko Xbox Game Passa. Ima li istine u tome – doznat ćemo uskoro.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Junejkas

    27.04.2021 - 14:10

    Xbox xbox xbox xbox 🤔

  • Skoropazao665

    27.04.2021 - 18:08

    Ja mislio da će biti F2P jedino tako imala ikakve šanse. Proći kao i ta Rocket Arena nezapaženo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?