HCL.HR

U FIFA 23 postiže se više golova nego prošle godine, evo zanimljivih statistika

Dominik Vadas 31.10.2022.   •   12 komentara


Sudeći po brojkama koje je objavio Electronic Arts, izgleda kako je posljednja FIFA pod njihovom palicom pravi hit među igračima.

Nije tajna kako je posljednja FIFA u režiji EA Sportsa odlično primljena od strane igrača. Nedavno smo tako pisali o tome kako je Fifu 23 zaigralo čak milijun igrača više no prošlogodišnje izdanje. EA Sports je na svom službenom Twitter profilu sada istaknuo neke stvarno impresivne brojke, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da one obuhvaćaju podatke prikupljene u samo prvih 23 dana od izlaska igre.

  • u prva 23 dana u FIFA 23 odigrano je 1,7 milijardi utakmica te postignuto 4,3 milijarde golova
  • premda je broj utakmica manji nego u prvih 22 dana FIFA 22, prosjek postignutih golova po utakmici je viši – s 2,3 popeo se na 2,5
  • iznenadit će vas s kojim je nogometašem postignuto najviše zgoditaka – to je Marcus Rashford iz Manchester Uniteda (Halaand je tek na 4. mjestu)
  • među pet najkorištenijih muških momčadi su redom od prvog do petog mjesta: Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester United i FC Barcelona
  • najtraženiji nogometaš u Career modu je Englez Jude Bellingham
  • u Ultimate Team modu koristi se najviše nogometaša iz engleske Premier lige, a najviše nogometaša Francuske nacionalnosti
  • FIFA 23 igra se u više od 200 različitih nacija diljem svijeta

Ovo su samo neke od izdvojenih zanimljivosti, punu listu možete pogledati ispod, a usput možete baciti i brzi pogled na naše dojmove o igri.

Komentari (12)

  • Dragan[MKD]

    31.10.2022 - 20:05

    Malo čudno jer City uglavnom nema navijače kao stara garda. Osim možda mlade generacije, jer nije bio neki faktor prije 10+ godina.

  • mamojebac

    31.10.2022 - 20:07

    Na steamu ima dosta loše ocjene, no meni je skroz Okej. Nisam ju igrao od 21, pa ne znam bas koliko se ponavlja ili ima noviteta ali zabavna ne i sto se mene tiče, palac gore za igru.

  • movie

    31.10.2022 - 21:58
    • Dominik Vadas

      @movie, 31.10.2022 - 22:08

      A što su naši nepravi ili? 🙂

    • movie

      @Dominik Vadas, 31.10.2022 - 22:20

      Samo površni…

    • movie

      @movie, 31.10.2022 - 22:24

      Lik je u 27 minuta ogolio i objasnio sva sranja ove igre. Tko igra online svega toga je svjestan, tko površno pokrene igru ne može dobiti kompletnu sliku igre. Po svemu viđenom ovu igru su radili ljudi koji su u školi bili oslobođeni tjelesnog odgoja a loptu su vidjeli samo na tv. Mogu sad oni nabrajati što hoće ali činjenica je da je igra vrhunski upakirano sranje nešto drukčijeg mirisa nego obično.

    • Momentum

      @movie, 31.10.2022 - 23:56

      Igram Fifu 22 dobra je igra ali me skripte i namještene utakmice izludiše.. pitao bi ih pa zašto to radite od igre čemu.

    • marko1106

      @Momentum, 02.11.2022 - 08:28

      Neka je skriptirano ali da mi daju šansu da se obranim. Tocno vidiš kad se upali jednostavno ti je suđeno dobiti gol,obrana trci tamo vamo ko mutava a igrac s kojim upravljas uspori se. Kažu iskljuci ono realno trcanje da pomalo ubrzava, onda bih igrao FIFU 15. Pes je uvijek imao bolji gameplay a sve ostalo sranje. Uglavnom da mi je Fifa sa PES ovim gameplayom platio bih 100 eura igru bez beda

  • snooker

    01.11.2022 - 06:19

    pogleda san gameplay i meni je ovo smišno. kretnje igrača su urnebesno neprirodne. igrači ne trče nego se skližu po terenu i imaju neki ukočeni stav kao da im je netko opalio šaku u trbuh. smijurija od igre

  • Racunbroj101

    01.11.2022 - 06:45

    23 je prva loša Fifanakon dugo godina. A više golova se postiže jer obrana ne postoji kao u PESu godinama

  • DjokaBA

    01.11.2022 - 10:04

    A dace Bog da neko konkurentan uzme FIFA licencu i napravi pravu simulaciju.

  • AzorAhai

    02.11.2022 - 10:09

    Ne mogu da igram Fifu cisto zbog skripcije i ne razumijem kako je nekom zabavno igrati ovu igru. Nisam hejter nikad bio, ali odigrao sam jedan mec ove Fife i to ne do kraja nego sam iskljucio u 70 minuti jer je Fifa odradila standardni skriptiran potez, jednostavno se ne mozes braniti protiv toga, kada protivnik krene s masinerijom nema ti pomoci, imam osjecaj da nemam nikakvu kontrolu nad igracima s dzojstikom,mogu komotno da spustim dzojstik i gledam kako primam gol, ne mozes da se priblizis protivniku uopste. Pored toga kod vodjenja lopte takoder imam osjecaj da u krugu od 1 cm oko mog igraca postoji ljepilo i da nema nikakve realnosti kod dodira s loptom, kao da se 1cm radiusa oko igraca stopi s igracem i kretnjom ako me kapirate… Nema tezine lopte nikako apsolutno, da ne pricam o akrobacijama koje nemaju veze s mozgom. Katastrofa skripcija i nerealno do bola.

    Jedini fun koji sam imao s Fifom opcenito na svim Fifama da budem precizniji je kad se okupimo nas 5-6 kod druga i na ispadanje, onda bude top. Sve ostalo je uzas koji mi nema smisla. Da je usminkana igra to jest i to izgleda vrhunski ali gameplay je jadan, Fifa ima sve sto nema efootball osim jednog, a iako je efootball tadelko od dovrsenog produkta opet je gameplay nemjerljivo bolji od Fife, realniji, imas osjecaj da kntrolises igraca, loptu, stvari oko sebe, lopta ima tezinu, duel ima tezinu, svaki potez znaci mnogo, kretnja itd.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?