HCL.HR

Honk honk, Untitled Goose Game je prodan u preko milijun primjeraka

Igor Belan 03.01.2020.   •   1 komentara


Dolazi li nam nastavak Untitled Goose Gamea? Sad kad znamo da je igra prešla milijun prodanih primjeraka, sve je moguće.

Untitled Goose Game jedna je od onih toplih, indie gaming priča o kojima jednostavno volimo pisati. Ta dražesna i duhovita igra o iritantnoj guski tek je drugi naslov malog razvojnog studija zvanog House House iz Australije (svega četiri zaposlenika) koji očito ima malo drugačiji, opušteni i pomalo zafrkanstki pristup game developmentu.

Priča kaže da momci iz House House studija nisu znali kako nazvati igru kad su u ranoj fazi razvoja dobili priliku prezentirati gameplay video po prvi put na jednoj konferenciji, pa su jednostavno napisali “Untiteld Goose Game” uz .mp4 video datoteku. Na kraju su odlučili da će je s tim naslovom i izbaciti na tržište. Jer zašto ne?

Tri mjeseca kasnije prodali su preko milijun primjeraka.

Tu impresivnu brojku otkrio nam je ovih dana Cabel Sasser iz Panica, izdavačke kuće koja je Untitled Goose Game plasirala na tržište.

Igra je izbačena na tržište u 9. mjesecu 2019. godine za Nintendo Switch i PC, a na PS4 i Xbox One konzole došla je tek sredinom 12. mjeseca. Dostupna je i putem Xbox Game Passa, ali brojka od milijun prodanih primjeraka nema veze s time.

Ja sam je cijelu prešao u par sati i snimio cijeli proces pa bacite oko na ovu YouTube playlistu ako još niste.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Darac83

    03.01.2020 - 20:07

    Eto, gdje su oni koji kukaju kako PS+ ne daje hit igre? ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?