HCL.HR

Mogućnosti za donošenje odluka u Dying Light 2 trebale bi biti brojne, a odluke opipiljive

Pero Mlinar 22.08.2018.   •   1 komentara


Techland bi u Dying Lightu 2 htio prikazati priču na koju utječu “svakodnevne” odluke pa se je u prezentaciji na Gamescomu dotaknuo odnosa između malih i velikih frakcija te njegovog utjecaja na priču.

Dosad su nam bile poznate dvije velike frakcije u nadolazećem Dying Light 2 – Scavengers i Peacekeepers, a znali smo i to da će jedna drugoj biti za vratom. Nakon Techlandove konferencije na Gamescomu jasno je da će igra sadržavati i veći broj manjih frakcija.

Vodeći dizajner, Tim Smektala, dotaknuo se te teme prvenstveno kako bi istaknuo utjecaj usputnih i manjih frakcija na priču igre. Dok će se sukobi između glavnih frakcija protezati kroz veliki dio igre, njihovi manji dvojnici kao što je novonajavljena frakcija Untainted moći će poslužiti igraču da na određenim lokacijama situaciju malo zapapri uvođenjem trećeg elementa.

Primjerice, Untainted su mala, ali radikalna grupa koja smatra da je cilj ljudske egzistencije izvantjelesno iskustvo. To, naravno, postižu konzumiranjem droge koju uzgajaju u svojim post-apokaliptičnim vrtovima. U slučaju da igrač u nekom mjestu naiđe na sukob Scavengera i Peacekeepera, a u blizini se naiđe jazbina Untainteda, on može žrtvovati blagodati tehnologije koje bi u to mjesto donijelo prijateljevanje sa Scavengerima ili trgovine (the Peacekeepers) kako bi na njemu uzgajao drogu koja može poslužiti kao jak stimulans u borbi.

Takvim bi se mikrovarijacijama trebao izmijeniti odnos između glavnih frakcija koje će početi gubiti dominaciju – upravo bi ovakve odluke mogle imati znatnije dalekosežnije posljedice nego što je to u početku očito. Iako zvuči banalno, nelinearno pripovijedanje u tom stilu nije nešto s čega se veliki broj igara usudi uhvatiti. Taj tip mehanika još je uvijek relativno neistraženo područje pa bi stoga vrijedilo pomno ispratiti pionirske stope Techlanda u pokušaju da male odluke učini opipljivim.

Komentari (1)

  • ShalO

    22.08.2018 - 22:00

    Prvi dio ludilo je bio ludilo,ovo ne moze podbaciti sanse nema

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?