HCL.HR

Monster Hunter World je najbrže prodavana igra u povijesti Capcoma

Petra Rukav 10.02.2018.   •   5 komentara


Japanski developer i izdavač Capcom obznanio je kako je Monster Hunter World isporučen u šest milijuna primjeraka čime je ujedno postao najbrže prodavana igra u njihovoj povijesti.

MonsterHunterWorld-2

Prošla su jedva dva tjedna otkako je Monster Hunter World lansiran na tržište, no tek toliko je bilo dovoljno da kooperativna online videoigra počinje obarati Capcomove rekorde. Konkretno, japanski developer i izdavač jučer je poručio kako je njihov novi naslov isporučen u šest milijuna primjeraka obarajući time rekord najbrže prodavane igre u njihovoj povijesti.

Kao što smo naglasili i ranije, razlika između termina isporučeno i prodano veoma je bitna. Drugačije rečeno, iz Capcomove perspektive Monster Hunter World prodao se u šest milijuna primjeraka budući da su te jedinice isporučene trgovcima, koji ih dalje prodaju potrošačima. Dakle, u tom pogledu, možemo tvrditi kako je akcijska avantura s čudovišnim stvorenjima njihova najbrže prodavana igra. No opet, moramo uzeti u obzir da trgovine ne bi naručile toliko kopija da se igra ne prodaje brzo.

Bilo kako bilo, Monster Hunter World četvrta je najprodavanija igra iz njihova portfelja, a ispred nje stoje Street Fighter 2 za SNES (6,3 milijuna), Resident Evil 6 za PS3 i X360 (7,1 milijun) i Resident Evil 5 za PS3 i X360 (7,3 milijuna). Također, kumulativna Monster Hunter franšiza prodana je u više od 46 milijuna primjeraka što je pozicionira na drugo mjesto najtraženijeg Capcomovog serijala, odmah nakon Resident Evila koji drži rekord od 82 milijuna prodanih kopija.

Komentari (5)

  • baDarmageddoN

    10.02.2018 - 12:12

    Lijepe brojke.

  • RocketGaming HD

    10.02.2018 - 12:13

    Meni se igra cini supp ali nisam sigg dali je toliko popularna u RH da kad bi je kupio bi imao sa kime igrati je na co-op…hahah.

  • nikola65478

    10.02.2018 - 12:15

    Svaka im cast napravili su odlicnu igru.

  • SemirTheChosen

    10.02.2018 - 13:06

    nije dzaba najbolje prodavana igra je super!

  • funky0308

    10.02.2018 - 13:20

    Ispadne na keaju dobra igra. Od onog demoa ili bete, sto je vec bilo ja nisam uopce skuzio da ce to biti ovoliko dubok RPG. Ja sam mislio neka Hack&Slach avantura i to je to. Mene odbijaju ta predimenzionirana oruzja. Nisam ljubitelj jrpga niti anima i ne sjeda mi to ali osim toga, cini minse kao stvarno zanimljiva igra (nisam igra cijelu, samo prstim Igorove pustolovine)..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?