HCL.HR

Ni najskuplja grafička neće vam omogućiti RDR 2 u 4K rezoluciji i 60 fps-a pri maksimalnim detaljima

Zoran Žalac prije 1 tjedan   •   139 komentara


Red Dead Redemption 2 u verziji za PC ne bi trebao biti zahtjevan što se tiče hardvera. No, to vrijedi dok igru ne pokušavate pokrenuti u maksimalnim detaljima pri 4K60.

Tvrtka Nvidia upravo je izbacila novu verziju drivera koji bi vlasnicima GeForce grafičkih kartica trebao pomoći u ugodnom igranju PC verzije Red Dead Redemptiona 2. Zajedno s driverom, Nvidia je objavila i preporuke kartica i postavki za igranje u pojedinim rezolucijama uz 60 sličica po sekundi i tu je nastalo manje iznenađenje.

Naime, premda RDR 2 ne bi trebala biti posebno zahtjevna igra na PC-u, pogotovo jer ne podržava raytracing efekte, čini se da Nvidijina RTX serija neće baš zvjerski “žvakati” Red Dead Redemption 2. Naime, pri rezolucijama 1080p i 1440p, za 60 fps-a i High razinu detalja preporučaju se RTX 2060 i 2070 Super. Vrijedi napomenuti da to nisu maksimalne postavke grafičke kvalitete da iznad postoji još i Ultra opcija. Za nju se na 1080p preporuča RTX 2080 Super, odnosno RTX 2080 Ti za 1440p.

Stvari pak postaju ozbiljne ako se počne razmišljati o igranju u 4K rezoluciji. U tom slučaju Nvidija preporuča RTX 2080 Ti – svoju najskuplju karticu u slobodnoj prodaji. Dakako, to je samo njihova preporuka, ali je interesantno da uz preporuku stoji kako u 4K rezoluciji s tom karticom nećete moći igrati na Ultra postavkama, nego će neke postavke morati sniziti čak i na Medium kako bi se zadržalo stabilnih 60 fps-a.

Dakle, može se izvući činjenica kako na tržištu trenutno ne postoji grafička kartica koja bi samostalno vrtjela RDR2 na punim High/Ultra detaljima u 4K60. Samim time, u Nvidiji predlažu igračima upscaling na 4K rezoluciju s nižih rezolucija kako bi dobili na kvaliteti slike, a zadržali stabilnost performansi. To su inače trikovi kakvi se koriste na konzolama – istim onim uređajima koji koštaju manje nego Nvidijine grafičke kartice.

Komentari (139)

  • The_Miks

    04.11.2019 - 18:28

    Rtx 2070 Super na 1440p 😀

  • GTA222

    04.11.2019 - 18:41

    Neka njih ja ću sa svojom GTX 1660 terat ovo u famoznih 768p 🙂

  • Senf0

    04.11.2019 - 18:43

    a u pm sta cu ja s RX480 LUL

    • The_Miks

      @Senf0, 04.11.2019 - 18:56

      koliko cujemo igra je jako skalabilna tako da je sasvim moguce da je 480 dovoljna. Pocekaj dan dva bit ce neki benchmark sigurno

    • Senf0

      @The_Miks, 04.11.2019 - 18:58

      imam Ryzen 5 1500X i RX480 treb’lo bi bit ok

    • hrga007

      @Senf0, 04.11.2019 - 22:08

      ne trebalo, nego ce bit. Nista se ne sekiraj

  • Ki-ya Karate Monster

    04.11.2019 - 18:48

    Kako se zove igra na 0:26?

  • Black op

    04.11.2019 - 19:14

    Pa ni ne treba sve postavke odvrnuti do maksimuma, ne znam zašto je to tako teško za shvatiti.

    • movie

      @Black op, 04.11.2019 - 22:45

      Zapto ne bi trebalo? Zar ne želiš vidjeti jednu prekrasnu igru u punom sjaju?

    • The_Miks

      @movie, 05.11.2019 - 09:24

      zato jer je poanta na pc-u da svatko dobije najbolje za svoj hardware. High bi trebao uvijek biti za “current gen” hardware a Ultra u velikim rezolucijama za “next gen”. Normalno, ne na nacin da nema razlike i da je igra samo neoptimizirana nego na nacin da je grafika na ultra stvarno bolja.

    • BoneDigger

      @The_Miks, 05.11.2019 - 15:11

      Curent gen u mnogim igrama bas i ne izgleda kao da je high.

    • The_Miks

      @BoneDigger, 05.11.2019 - 16:54

      to je ili radi budzeta ili jer treba ispostivat Lowest common denominator aka konzole

    • movie

      @The_Miks, 05.11.2019 - 23:36

      Dok sam igrao na PC uvijek sam htio igru vidjeti na max postavkama. Sve ostalo mi je bilo bezveze i nije mi bilo interesantno. Netko se potrudio napraviti vizualno lijepu igru i onda bih ja trebao rezati kvalitetu prikaza jer eto, za svakog ponesto. Meni je poanta igranja igru igrati onako kako je zamišljena u punom svijetlu i tu nema kompromisa. Ili sve na max ili ne igram. Ne interesira me prosječnost.

    • The_Miks

      @movie, 06.11.2019 - 10:59

      ali nije to prosjecnost. Igre su generalno zamisljene za high a ulta koristi tehnologije koje su pre zahtjevne za danasnji hardware i slicno. Nije high “smanjena verzija igre” nego je ultra verzija za buduce masine, ili bi tako trebalo biti. Znaci nitko nista ne reze nego otkljucava puni potencijal koji ce tek za nekoliko godina postati mainstream. Daleko od toga da je red dead dobro optimiziran ali je normalno da nase mid ili upper mid range kartice ne mogu gurati sve na ultra 4k+

    • Veblar

      @Black op, 04.11.2019 - 23:22

      ne razumiju ti konzolaši što su to grafičke postavke, oni su sretni ako igra ima podršku za HDR, dapače to im je jedina grafička postavka koju dobiju

    • ihneacho

      @Veblar, 05.11.2019 - 16:13

      artur morgan umre na kraju, eto ti na

    • Veblar

      @ihneacho, 05.11.2019 - 17:18

      znam, john marston umre na kraju rdr1, eto tebi na.

    • Prophett

      @ihneacho, 06.11.2019 - 00:52

      Nikad nisam i niti cu igrati rdr jer je low budget gta al ono, koji kompleks nize vrste i bolest mozdanu treba imati da ides po fejsu, istagramu i sajtu i pisati isto. Zauvek ces biti siromasan i bedan sa tim mindsetom ❤

    • ihneacho

      @Prophett, 06.11.2019 - 05:53

      nisam ja onda napisao to nego branim ps od pcmr

    • Kratosov Boy!

      @Veblar, 05.11.2019 - 21:09

      Ne seri

    • blacklist0907

      @Veblar, 09.11.2019 - 11:27

      Imas pravo… Ja sam vise opterecen pricom i gameplayom

  • FakeTeller

    04.11.2019 - 19:19

    1050 ti 4gb
    hmmm sta kazete

    • delight353

      @FakeTeller, 04.11.2019 - 19:38

      Low na 1080p. No tko zna. Mozda uspijes izgurati sto na medium. Naravno, ako ne ciljas 60 fpsa.

    • FakeTeller

      @delight353, 05.11.2019 - 18:56

      na game debate pise low to medium

    • Momentum

      @FakeTeller, 04.11.2019 - 22:08

      high/medium na 1600×900 bez problema,na 1080p medium/low,s tim da shadows stavis low jer puno bi ti uzimao fpsa na high,e sad ovisi koji ti procesor imas,ako imas uz tu graficku dobar procesor,trebala bi ti raditi tako,u globalu bit ce ti igrivo,moces namjestit sve da ti radi na 60 fps

    • FakeTeller

      @Momentum, 05.11.2019 - 18:57

      ma da je na ultra super mega low ja cu da igram jbg ipak je rdr 2 u pitanju

  • tomekplejka89

    04.11.2019 - 19:27

    Bolje vrti plejka onda…kada se uzme u obzir ulozeno-dobiveno.

    • Ilija95

      @tomekplejka89, 04.11.2019 - 20:13

      XB1X ima puno bolju grafiku od PS4 Pro

    • tomekplejka89

      @Ilija95, 04.11.2019 - 20:36

      To sam zaboravio…al razumijemo se

    • PppPP

      @tomekplejka89, 04.11.2019 - 21:37

      Bolje vrti plejka na 30fps i upscale? Da lol

    • funky0308

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 11:55

      A ne vrti bolje, odnosno treba tek vidjeti kako ce vrtiti igru PC ali da je jeftinije igrati na konzoli, to stima. Ulozeno-dobiveno ne bih mjesao sa ovime.

    • tomekplejka89

      @funky0308, 05.11.2019 - 13:31

      Ne zajebavaj…upravo se o tome radi. Nije poanta dali PC igru moze bolje vrtiti, naravno da moze, uvijek je PC jaci. Ali koliko je isplativo davati lovu za takve stvari, i jos kad pogledam cijene nekih grafi pa to je drama. Ali u to necu ulazit s obzirom da nikome jos nisam kupio PC od svoje love pa necu nikome nepotrebno solit pamet.

    • funky0308

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 14:09

      Usporedjujes stvari koje se ne mogu usporediti. Konzola ne vrti bolje, to je sigurno, barwm ne ako ovako usporedjujemo – skup PC vs konzola. Postoje i ljudi koji mogu kupiti neke stvari, sto ste toliko svi stisnuti i zasto vam je tesko prihvatiti da postoje ljudi koji zaradjuju 2, 3 ili 5k eura? Jel shvacas da postoje doktori, odvjetnici, a i puno ljudi koji rade u privatnim firmama za poprilicno velike place. Ne brkaj izjave ” bolje vrti” i isplativije. Isplativije je ono sto kosta manje, a daje isti rezultat. Bolje vrti znaci da bolje radi sto je glupost. Izjava ti nema bas nikakvog smisla. Ako je tebi bolje ok ali reci da PS4 bolje vrti igre od PCa (nismo rekli PC za 2000kn) je potpuna glupost i mala djeca znaju da to nema veze sa zdravom pameti. Koliko je isplativo dati lovu za takve stvari kazes ti?! Jesi ti gejmer ili baba? Jel isplativo kupiti igru? Nemoj gejmati ako imas dvojbe oko isplativosti oko gejmanja. Gejming je luksuz i nema tu isplativo ili ne. Kupis igru, pogotovo u dig obliku i to je to, pa-pa pare ali nikada mi nije bilo zao dati niti mi je bio problem dati. Kupim i grafu i monitor i sve sto treba pa i konzole ali prijatelju ja sam na poslu od 6h ujutro pa do 18-19h i ne vidim problem u kupovanju skupih stvari – radim da svojoj obitelji i sebi kupim i priustim ono sto zelimo…. diskutirati o tome da li je isplativo je stvarno cudno?! Puno stvari nije isplativo ako tsko gledas na stvari. Zasuci rukave i kreni raditi (kada za to dodje vrijeme), uci dok si u skoli i napravi nesto od sebe i imati ces za svoje zelje, potrebe i sve ostalo…. nije isplativo..svasta. a sto kazes za auto od 40-50k eura? To je isto neisplativo…

    • tomekplejka89

      @funky0308, 05.11.2019 - 15:16

      Fanky jesi ti procitao moj komentar ili…

    • Drunkenstein

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 15:45

      Koliko je isplativo kupit PC pored PS4 za jednake igre? To san već vamo objašnjava u više navrata. Ukratko, za dvostruko višu cijenu se dobije, ugrubo rečeno dvostruko kvalitetnija grafika, u nekim slučajevima bi se moglo reć i višestruko, na dvostruko višem FPSu. Zaključak: za dvostruku cijenu se u prosjeku dobije 2(minimalno) do 4(maksimalno) puta kvalitetnije iskustvo igranja. A to je tek samo 1 aspekt u moru aspekata usporedbe konzole s kompjuterom. Onda, isplati li se?

    • tomekplejka89

      @Drunkenstein, 05.11.2019 - 16:01

      Brka se kruske i jabuke…to je kao usporedjivanje auta i motora…je slicno ali nije isto…Eto kaze ti gore covijek koliko radi i kupuje si takve stvari i njemu se isplati. Moj komentar gore je paralela u odnosu koliko kosta PS a koliko PC u odnosu na konkretan slucaj sa RDR2. A ne neznam kakva teorija o isplativosti neznam cega…ako imas i ako ti je gust se “isplati”. Ja razumijem ljude koji zuje po forumima, citaju, usporedjuju, kupuju, testiraju,nadogradjuju ili sta vec svoj PC, kuzis. Evo doci ce i igra uskoro di je samo to brija da slozis konfu koje se ji NASA nebi posramila. I naravno da je to nekome gust. I nije nicija stvar koliko sta neko placa ili ne placa. Isto kao sto nekoga nebi trebalo bit briga ko igra na kojoj platformi. Ima ljudi i ovdje koji igraju i na jednom i drugom i boli ih uvo. E sad ti meni reci jel se tebi isplati…meni se ne isplati jel radim za neku normalnu lovu i redovito treniram pa igre igram najcesce vikendom ako nisam pre strgan…Znaci volim igrat igre i volim sve vezano uz igre ali imam neke druge priorotete u zivotu…Onda sta, jel se iplati?

    • funky0308

      @tomekplejka89, 06.11.2019 - 18:23

      Isplati se se poprilicno subjektivna stvar. Mozemo pricati o best buyu, mozemo i najboljemu u kategoriji ali pricati isplati ili se nesto ili ne je stvarno presirok pojam. Ako si mogu nesto priustiti, a uzivam u tome, makar i 10min dnevno – za mene se isplatilo. Isplati li se kupiti Rebranta? Vecina bi rekla da se 100 milijuna eura moze puno pametnije iskoristiti i da tu nema nikakve isplativost ali ako si to netko moze priustiti, a tih 10min sto pogleda sliku mu znaci puno , onda se stvar isplatila. Ova nasa zabava je sve samo ne isplativa i tom logikom se nikome ovdje nista ne isplati jer nikakva dodatna vrijednost ne dolazi (nama) iz gejminga i zato i je smijesno pricati o tome. Ako mogu i volim to onda mi se isplatilo (ne govorim ja ovo nuzno tebi, naravno)

    • Drunkenstein

      @tomekplejka89, 07.11.2019 - 11:15

      Cijeli odgovor ti je izlika. Postavio si pitanje, odgovorio san ti onako kako stvari stoje, iz iskustva, i nije ti se svidilo. Pitaš isplati li se meni stroj za 6000 kuna; apsolutno da, zato san ga i kupio. Ali da budemo pošteni, PS4 je prve 2 godine po izlasku puno bolje konkurira, te se je tada moga smatrat isplativim, jer je tadašnji hardver još bio u stagnaciji. 2017. godine situacija se drastično prominila.

  • Taypan

    04.11.2019 - 19:48

    Nisam 3 mjeseca usao u igru, kupi mi prasinu disk na polici. Mada, skinucu je kada izadje da vidim skok u vizualima i performanse. S obzirom na hardver PS4 i fantasticnu grafiku u istoj na ovoj igri za ove PC zahtjeve mogu samo reci da ce kako stvari stoje Rockstar Games biti u elementu kao sa GTA 4 )),sto se optimizacije tice

  • fejzer

    04.11.2019 - 19:53

    Ma to Nvidia reklamira svoje grafe ono kupite naše najjače grafe za ljepše igranje.

  • Kralj Budala

    04.11.2019 - 20:16

    Ide ovo kod mene u 120fps-a i 8K laganini…

    … 2029!

  • Dajsikeks

    04.11.2019 - 20:28

    ono šta oni recommended kažu, neznaci ništa, čak i ispod minimum savršeno se vrti

  • XKarloDePonte

    04.11.2019 - 20:35

    Ljudi ocul ja moci igrati na sve low u 60 fps ovo je moja konfiguracija Amd Ryzen 3 1300X , Amd Sapphire Rx 560 4 Gb i 8 giga rama!?

    • op_maniak

      @XKarloDePonte, 04.11.2019 - 22:56

      Da

    • XKarloDePonte

      @op_maniak, 05.11.2019 - 00:21

      Ok Hvala ti na odgovoru bracuka 😉😁😘

    • funky0308

      @XKarloDePonte, 06.11.2019 - 18:24

      Moci ces, samo je pitanje sto ces igrati 😛

  • crolink07

    04.11.2019 - 21:20

    Probao na 4K i 60 fps-a pa onda na 2K i više od 60 fps-a, zečevi su malo ljepši nego na PS4,možda deseci sati jahanja i brbljanja neće biti tako ubitačni s ljepšom grafikom.

  • rokonja

    04.11.2019 - 21:41

    “Šok i vjeverica!”

  • The ride never ends

    04.11.2019 - 21:59

    A opcija rtx 2080 SLI? Zar tom tehnologijom posten insan može ganjati 4K u 60fps na ultra?

    • Hadvar

      @The ride never ends, 05.11.2019 - 11:24

      sli je mrtav. Ne isplati se

    • funky0308

      @The ride never ends, 06.11.2019 - 18:25

      Ne znam jel ovo sarkazam ali ako stvarno pitas onda bjezi od SLIa. Driveri kasne i cesto nisu dobri, ja sam cesce vadio drugu karticu nego igrao s njom. Ulozi u jednu dobru i bolje ces proci

    • The ride never ends

      @funky0308, 06.11.2019 - 21:13

      Znam da je to prije bilo aktuelno, ne pratim to pa onako pitam.
      Nije da sam planirao tako nesto. Ipak hvala.

  • Petar Marjolovic

    04.11.2019 - 22:05

    Vidimo optimizacija na nivou.

  • op_maniak

    04.11.2019 - 22:42

    Engine bazira na gta…nije ni gta toliko zahtjevan ako neodvrnes AA i travu do kraja…isto tak ce i vamo biti…
    A ovo konzolazi sta lupetaju ajde Majko mila, pa vi igrade rdr2 na 864p ako niste znali bez ikakvog AA i Medium low postavke a 30 frejmova…
    A di jos da pricam o load time-u hdda i to nije ni 7200rpma ni u sonyu ni u xboxu

    • moordrak

      @op_maniak, 05.11.2019 - 12:32

      …I onda je svizac zamotao čokoladu…

    • Taypan

      @op_maniak, 08.11.2019 - 01:24

      Bas me cudi kako onda na 864p bez AA medium low postavkama i 30 fps God of War izgleda 5x ljepse nego 90% PC igara na 4K, ULTRA 144 FPS a i 144Hz 🙂

  • Pararera

    04.11.2019 - 23:00

    Iće to na Q9400 i R7 260X(taj X je bitan haha)
    Neće konj ić 60FPS al će ić 24FPS. Filmsko iskustvo 😂

    • op_maniak

      @Pararera, 04.11.2019 - 23:17

      To je jos ddr2 platforma jel tako🤣
      Bolje daj 200 eura imaces 3400 ryzen apu i plocu i 8 GB rama za iste performance 🤭 i onak 100w System power usage-a hehe

    • Pararera

      @op_maniak, 05.11.2019 - 06:43

      Ddr3. Osam giga. Jede sve.

  • robertino1985

    04.11.2019 - 23:05

    A jel se može igrati na Lenovo y7 seriji sa starom verzijom grafike

  • Taypan

    04.11.2019 - 23:17

    I dalje je sve isto. Rasprave, sijaset njih samo o grafici, razoluciji i frejmovima.Sto je ironija i sam sam se godinama raspravljao o tome i garantovao kako je grafika najbtinija a onda sam odigrao Last of Us i God of War i shvatio koja sam budaletina bio, klasicna budaletina…Kakav 4K, kakvi frejmovi, kakvi detalji, PC platforma odavno nema ni 2% kvaliteta kao nekada samo detalji,detalji, graficke, i 4k…Imam i konzolu i dobar PC,nisam hejter,samo pokusavam da vam objasnim da Red Dead moze imati 18K i Very Ultra detalje dzaba kada je opet vrhunska igra koja ce vas smoriti i udaviti lol. Jebo te i grafika i 4K, instlairao sam Metro Exodus, nisam ni usao u opcije. Presao pola igre i tek podigao detalje iz navike haha

    • tomekplejka89

      @Taypan, 05.11.2019 - 09:33

      Ma jasna stvar…igras na cemu hoces i koga boli…nekome je svejedno dali je 30 ili 60 fps. Naravno da je uvijek bolje vise ali i ja osobno i mnogi nismo opsjednuti nekim brojevima i statistikom. Nikoga ne hejetam ali ne kuzim tu potrebu za raspravama svaki put, i stalno ista prica. Jebote PC mi imamo najbolje eksluzive na Plejki….jebes Pley kad je kanta i nemoze vrtit ni 30 fpsa i tako u krug. I tako doslovno svaki put. Wtf

    • Cr4nky

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 11:11

      Jedino sta fali PS-u je mis & tastatura, inace ga nebi prodao. 😉

    • tomekplejka89

      @Cr4nky, 05.11.2019 - 16:20

      😉

    • Taypan

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 20:27

      Ma da, da. Patio sam uvijek za sto vise frejmova a onda sam odigrao God of Wara koji vjerovatno ide i ispod 30 pa uopste i nisam obracao paznju na to. Shvatio sam da su frejmovi samo glupost ako je igra sranje ))

    • Lazy

      @tomekplejka89, 09.11.2019 - 17:12

      Potpisujem sve tomek, ma nikad me nije bilo briga za 60 frejmova al nikad, ok lazem, samo u battlefieldu 1, al to je fckn nebitno, posto je to jedina kompetitvna igra koju sam igrao uopce, hocu rec da je to bitno ekipi koja vecinom pleya kompetetivne igre, bar oni koje ja znam…meni je to skroz ne bitno, ako ne trza naocigled, ma samo daj…inace cijeli zivot igram i na pc i na konzoli…

  • DeadStar

    04.11.2019 - 23:22

    Po komentarima mi se čini kako su ljudi već igrali igru na PC-u i znaju kako se igra vrti. Po mojim dugogodišnjim iskustvima igranja (Duže sam gamer nego što je se pola vas rodilo), objavljivani PC sistemski zahtjevi su gotovo uvjek 30% ako ne i 50% viši nego što stvarno jesu (10 000 primjera imate na google-u). Samo mi je žao konzolaša što neće imati sve nabrojane ekskluzivne quest-ove, item-e, frame-ove i tako redom i tako slijedom. 🙂

    • Veblar

      @DeadStar, 04.11.2019 - 23:40

      ma to ti konzolaši sole pamet ljudima o grafičkim postavkama, a sami ne znaju što to znači jer tako nešto ne postoji za konzole 🙂

    • rsye

      @Veblar, 05.11.2019 - 13:29

      Nadi zivot

    • Veblar

      @rsye, 05.11.2019 - 13:55

      ok, evo idem.

      našao!

    • Darac83

      @DeadStar, 05.11.2019 - 18:24

      Neka ti nas ne bude žao. Questova je ionako previše, a itemi postanu korisni kao frižider na Južnom polu. 😉 Samo vi nama uživajte u igri…

  • erfatih26

    05.11.2019 - 00:05

    Članak postigao svoj cilj.

    • Veblar

      @erfatih26, 05.11.2019 - 00:13

      i meni se čini da su neki članci na hcl-u tu da potaknu nebitne rasprave i prikupe što više klikova/komentara. pogledajmo još neke objavljene naslove:

      DiRT Rally 2.0 postao je besplatan za isprobavanje, na konzolama
      Red Dead Redemption 2 na PC-u ima bolji mod za fotografe
      pa onda kad god je nešto sa seksualnim manjinama u igrama i slično.

    • Zoran Žalac

      @Veblar, 05.11.2019 - 08:27

      Da ne stoji to “na konzolama, na PC-u” onda bi optužio za clickbait.

    • erfatih26

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 09:04

      Funkcija upscaling : “To su inače trikovi kakvi se koriste na konzolama – istim onim uređajima koji koštaju manje nego Nvidijine grafičke kartice.” Zorane, čvrsto stojite na konstatnim argumentima kako bi dostavili podršku gejmerskim džepovima, razumijem, lijepo od vas. Ako ciljate publiku, naravno da ciljate i sigurne procente. Isti ti uređaji, a imam oba, igru ne mogu dostaviti u konstatnih 30FPS-ova na low-medium detaljima. Onda, je li poenta sa kojom se zaključuje ovaj članak realna ? Preporučujem da uradite profesionalnu video usporedbu na svim platformama, po svim tehničkim apsketima, pa nakon navedenog izvucite taj zaključak, neće sigurno biti ovaj trenutni. Nije isto, i nikada neće biti. Kako cijena, tako ni kvalitet izvedbe. Na PC-u će ovo biti generalno po svim segmentima najbolje moguće iskustvo i sa karticama koje nisu gore navedene, i svma koji čekaju ovo remek djelo, uživajte.

    • Zoran Žalac

      @erfatih26, 05.11.2019 - 10:57

      Ne sugeriram da je isto, samo mi je, kao korisniku Nvidijine grafičke kartice i kao gameru koji preferira PC iako ima konzolu, nevjerojatno da se za grafičku karticu od skoro 1000 eura preporuča nekakav upscaling za bolji omjer grafike i performansi, u igri koja nije ni state-of-art primjer budućnosti grafike i igri koja nema podršku za raytracing – za koji su te skupe grafičke kartice i dizajnirane. Sve u svemu, koliko god da preferiraš PC gaming, ne znači da ne treba prozivati suluda stanja i situacije vezane za pc gaming.

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 11:16

      Nesto su se oni tu uzje.. oko tih zadnjih izjava i specifikacija. Na sto bi to igrq licila i kakva je to optimizacija da igru moze vrtiti GTX770 ali da za 1440p u 60fpsa trebas RTX2080?! Malo ja sada pretjerujem ali ugrubo to je to. Ici ce to puno gladje i sa slabijim grafama jer iako je igra lijepa radi se i dalje o starijem engineu samo sa vise detalja. Nista oni tu nisu ubacivali da se tolika razlika pravi u velikim rezolucijama. Ja GTA V u ultra detaljima i u 1440p pri vise od 60fpsa vrtim bez broblema na GTX1070 i i7. Da se islo na neki drugi engine ili ubacivala podrska za RayTracing pa jos nekako ali ovako …ne znam, mislim da ce problem praviti samo 4k rezolucije ali to je ocekivano. Veliki disbalans tu vlada i za ugodno igranje u 4k treba stvarno jbna optimizacija enginea i stvarno snazno racunalo

    • erfatih26

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 13:34

      Apsolutno se slažem sa ovom konstrukcijom i redosljedom objašnjenja. Kada ne uplićemo komparacije, i direktno pišemo o PC gamingu. Da, suludo stanje u tom pogledu. Hvala na vremenu. Pozdrav!

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 06.11.2019 - 20:17

      Naravno da je sramotno. Neka ekipa optimizira igru kako treba i sve skupa mora bolje raditi. Sve od 1070 na vise i sa 8GB Vrama mora ovo vrtiti kao iz sale u 60ak FPSa i min 1080, a i 1440p. Kritika je na mjestu i to ce se sigurno popraviti. Pa ovo je i dalje stari GTA V engine. Jesu neke stvari modificirane, jesu detalji bolji i teksture detaljnije ali engine je i dalje isti, a u prosjeku su konfe barem 50% jace

    • Veblar

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 09:53

      imaš pravo, i tko sam ja da se miješam u novinarstvo i kako bi se ono trebalo provoditi. zanio sam se jer se previše prepirem sa članovima portala.

    • funky0308

      @Veblar, 06.11.2019 - 20:18

      Mpj prijatelju na kakvim ti glupostima gubis zivce…

    • funky0308

      @Veblar, 06.11.2019 - 20:13

      Cak i da je tako, a mislim da nije (samo moje misljenje i feeling) sto je tu lose? HCL je dobio posjecenost sto mu je i svrha, a mi smo dobili mjesto na kojemu razgovaramo gdje nas nitko ne prekida. Ne vidim problem u tome. HCL je komercijalni portal i skroz su korktni i posteni sto se tice promo objava, banera i sponzoriranih tekstova. HCL je mozda izrastao na nekom entuzijazmu ali moras shvatiti da je danas, sustinski cilj ovagvog jednog portala – zarada. S time na umu mislim da su kroz fer i korektni i da se nisu prodali. Zadnji dobar primjer je Ubisoft i realnost kod ocjenjivanja igre bez obzira na poklone, igre i sve ostalo.

    • Veblar

      @funky0308, 06.11.2019 - 20:31

      Ma sve jasno. Komentar iznad nije jalov, priznajem da sam se zanio i da imaju potpuno pravo voditi portal kako žele. Ma, schillao sam se, imam nekih problema u privatnom životu i odvikavanje od pušenja pa sam nervozniji nego inače pa se istresam ovdje ko bedak. Kako bi moj djed rekao, treba znat razlikovati drek od dijamanata, odnosno stvari oko kojih se treba živcirati i one oko kojih ne.

    • funky0308

      @Veblar, 07.11.2019 - 10:51

      Haha…kloni se igara onda jedno vrijeme da ne fasuje kakav kontroler ili TV/monitor 🙂

  • freeman

    05.11.2019 - 00:07

    Cemu cudenje? Ima dosta igara koje 2080 ti ne moze drzat na 60 fps pri 4K sve max

    • funky0308

      @freeman, 06.11.2019 - 20:19

      Zbog toga sto RDR2 mora traziti manje i dati lijepsi prikaz, tu uopce nema dvojbe. Sami RockStarovci su rekli kako nema previse razlike u portu GTA V i ove igre. Raditi ce sigurno bolje kroz koji mjesec

  • Veblar

    05.11.2019 - 00:08

    RDR2 bit će dostupan za igranje 5.11. od 14:00 CET za PC platformu ako ikoga interesira.

    • Fury

      @Veblar, 05.11.2019 - 00:18

      Meni tek skinulo 60gb hahaha

    • delight353

      @Veblar, 05.11.2019 - 08:35

      Mozda uz kakav VPN zmuljamo za malo ranije… 😛

    • Veblar

      @delight353, 05.11.2019 - 09:54

      nažalost globalno je u isto vrijeme release :/

    • Veblar

      @Veblar, 05.11.2019 - 14:05

      još pola sata xD https://prnt.sc/psqlvn

  • Fury

    05.11.2019 - 00:18

    Ali hvala na info stari

  • IvanChivan

    05.11.2019 - 00:56

    Znaci RTX 2080 Super i i79700KF serija ce ovo vrtit poprilicno dobro 🙂

  • deanHR

    05.11.2019 - 07:10

    Lako za performanse same igre ali što kada modovi dođu 😣

  • funky0308

    05.11.2019 - 07:49

    Igra izlazi, a ja nikada manje vremena. Vjerojatno cu i danas doci iza 18h kuci…aaaaaa..nooo 🙂 . Bas me zanima kako ce 1070 ovo vrtiti, pogotovo jer igram u 1440p i ne mogu se vise prebaciti u 1080. Stvarno kada se jednom covjek navikne na 1440p tesko se vratiti na 1080. Nije to neko foliranje nego je stvarno drugaciji dozivljaj i radije cu smanjiti malo detalje nego se spustati na 1080p. Cudno su odredili te postavke, da je bas tolika razlika izmedju 1080 i 1440…nekako sumnjam da ce to biti tako. Vidjeti ceno danas. Jedva cekam onu prvu scenu u snijegu da raspalimo koliko god ide s detaljima 🙂

    • tree_boa22

      @funky0308, 05.11.2019 - 10:02

      Koja ti je dijagonala monitora, ja imam 27 ali 1080 i to je bas preveliko za tu rezoluciju i razmisljam uzet 1440 al nikad nisam vidio u zivo razliku pa me zanima jel se stvarno isplati mjenjat

    • funky0308

      @tree_boa22, 05.11.2019 - 11:19

      Upravo se o tome radi. Meni je 27 incha i sve preko 27 prevelika dijagonala za 1080. 27′ je i kod mene, Asusov ROG 278. Probao sam ga spustiti na 1080p i ne mogu tako igrati, upravo iz tog razloga – preveliko je sve na ekranu. 1440p na 27/28 incha je savrseno. Detalji su puno izrazeniji i odlicno izgleda sve skupa…jos uz nesto vise osvjezenje ekrana od 60hZa…ma milina. Jedva cekam doci s posla i odigrati onu prvu misiju u snijegu, biti ce to odlicno. A siguran sam i da ce na 1070 i i7 na 1440p ici u 45-60fpsa sto je dovoljno. Uz max ili barem very high detalje.

    • delight353

      @funky0308, 05.11.2019 - 13:56

      Hm… Kod mene 27 incha Asus VG278Q, full hd. Slika je vise nego odlicna. I da; igram u nativnoj 1080p rezi. 1440p, naravno, zahtjeva i skuplji hardware. Meni je drazi FPS od detalja i rezolucije. Jednostavno mi je ugodnije igrati na 80+ FPSa.

    • op_maniak

      @funky0308, 05.11.2019 - 21:05

      treba znati uvik kupiti monitor… evo ti primjera-kolicina pixela po povrsini je indenticna sa 1080p i 24″ i 32″ i 1440p..
      znaci 1080p maks na 24″
      1440p maks na 27″
      ostale velicine su za 4k
      27″ 4k bole oci

    • funky0308

      @op_maniak, 06.11.2019 - 20:22

      Slazem se..tako nekako i meni stima. 1080 kada se razvuce na 27, 28 incha nije dobar. Jednostavno je sve preveliko, s druge strane kupiti 24′ 4k samo zato sto je 4k je totalna glupost…premal je to monitor za takve rezolucije

    • Veblar

      @funky0308, 05.11.2019 - 14:24

      moram te razočarati, ako nemaš nekoga tko je trenutno doma da ti upali rockstar launcher, čeka te jedno 30-60 minuta decryptanja preloada :/ sa SSD-om vjerojatno ide brže

    • funky0308

      @Veblar, 05.11.2019 - 15:12

      A dobro..ocekivano. Vec sam javio zeni da upali 🙂 … na SSDu je ali traje i to.. ma necu prije 18h kuci sigurno, dok se ja i otusiram i klopam, sat, dva sa malcem provedem pitanje je hocu i stici dana igrati. Nema veze, bitno da je tu. Igrati ce se u petak ako ne prije. Samo mali ne smije vidjeti jer ce je pokrenuti prije mene, a to nije pozeljno 🙂 … kao da ti netko s moba skine onu foliju…grrrrr hahaha

    • Veblar

      @funky0308, 05.11.2019 - 17:23

      haha, moraš je ti razdjevičit pa neka drugi beru ostatke 😀 sve jasno, uživaj majstore!

  • Dukie

    05.11.2019 - 08:35

    Pisem sa frizidera, pa ako ima koja greska, jbg…
    Svaka rasprava na ovakvim clancima izmedju PC i PS igraca meni izgleda ovako:
    PC-Ja imam veceg
    PS-Ja imam veceg
    PC-Ja imam boljeg
    PS-Ne, ja imam boljeg
    PC-Ja zato imam bolju tehniku
    Djeco, sporedjivati PC sa PS-om nema nikakvog smisla. Realno PC je superiorniji nad PS-om ali isto tako je i znatno skuplji. PS je iskljucivo namjenjen igranju dok je PC svestran ( internet, photoshop, igranje ). Imam obadvoje i gust mi je igrati i na jednom i na drugom. I PS i PC imaju svoje prednosti i mane.

    • tomekplejka89

      @Dukie, 05.11.2019 - 09:40

      Sve si rekao…Amen

    • Veblar

      @Dukie, 05.11.2019 - 10:02

      oprosti, moram pitati, imaš li pametni frižder kada pišeš sa njega? xd nije troll, fakat me zanima

    • tomekplejka89

      @Veblar, 05.11.2019 - 10:34

      Molim te Veblar No Hate….ovdje smo se nasli kako bi zajednickim snagama dosli do zakljucka da nije bitno ko na cemu igru i da dozvolimo ljubavi da pobijedi. Nemoj nam kvarit Zen.

    • Dukie

      @Veblar, 05.11.2019 - 10:58

      Za par godina mozda budem imao smart fridz. Pisem s moba a imam cevape od prstiju pa su greske zagarantirane 🙂

    • funky0308

      @Veblar, 05.11.2019 - 11:23

      Hahaha…ali stoji pitanje. Ja ljudima znam napisati – pisem sa sata pa sorry na greskama pa me svi ko kretena gledaju 🙂 … jos malo ce doci i to da je SMS s frizidera skroz normalna stvar 🙂

    • funky0308

      @Dukie, 05.11.2019 - 11:22

      Hehe…komentari za sklupljanje lajkova, a? Haha…a kad je tako, eto i od mene jednoga. Slazemo se, sve ima svoje prednosti i nedostatke, najlijepse je kada mozes imati sve. Stvarno nema potrebe biti zavidan pa pisati gluposti…ja jedva cekam da kupim nesto novo, neku novu konzolu, igru ili bilo sto drugo, siguran sam da vecina tako razmislja, samo jbga, cesto se pljuje po necemu samo zato sto ja nemam to isto. Nema potrebe za time…

    • tomekplejka89

      @funky0308, 05.11.2019 - 11:46

      Ja sam jednostavan tip…cim vidim Funky odma lajk…hahahahah ili…

    • funky0308

      @tomekplejka89, 05.11.2019 - 11:52

      Hahaha… 🙂

    • moordrak

      @Dukie, 05.11.2019 - 13:24

      Misliš na ovo?

  • [email protected]

    05.11.2019 - 09:06

    Imam rtx 2080 super. Pa ocekujem barem 1440p ultra 60fps

  • Zoran Žalac

    05.11.2019 - 10:49

    Pobrisan je niz komentara s uvredama i offtopicom. Upozorenja idu korisnicima Veblar i Torcidash, Outback – ne dijelim banove ovaj put, ali daj se malo skulirajte – raspravljati se o ovoj temi može i na kulturan način bez prozivanja i vrijeđanja.

    • Fury

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 11:07

      Napravite clanak ps vs pc i serveri odma padaju haha

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 11:25

      E jbga, a ja nisam vidio 🙁 … jel bar bilo posteno bezobrazno? 🙂 haha…joj sto su ljudi cudni. Ne kuzim zasto nekoga toliko boli da je RDR2 stigao na PC ili sto netko ima bolji auto, komp ili curu 🙂 .. dajte ljudi uzivajte u onome sto imate. Gladna djeca u Africi nemaju pare za svaki DLC pa su opet sretni 😛

    • BeLLicus

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 11:28

      Hoćeš odigrati igru još jednom na PC? 🙂

    • Veblar

      @Zoran Žalac, 05.11.2019 - 11:58

      primljeno na znanje, volio bih samo da mi se upozorenje da na neki način da primjetim da sam upozoren ili dobim notifikaciju. da nisam listao temu ne bih ovo vidio

    • MightyAloy

      @Veblar, 05.11.2019 - 12:36

      Ti si definitivno najtoksičniji lik ovdje, godinama pratim portal i pročitam komentare da vidim kako ljudi dišu, no ti si svojom ogorčenošću i pljuvanjem nadmašio sve. Nego reci ti meni, oće li biti 4K 60 high ili ćeš se zadovoljiti “konzolaškim” odnosno “kmetovskim” postavkama? 😂🎮🤘
      Ostalim normalnim i kulturnim PC igračima, uživajte u igri ekipa. 🔫🤠🐎

    • Veblar

      @MightyAloy, 05.11.2019 - 13:19

      čuj, iskreno rađe ću pobrati ban nego da mi tu balavac nakon što sam dobio opomenu pametuje. kmet si i jadnik, ako misliš da ću podviti rep i dozvoliti da mi tu sereš u strahu od bana. ako te zanima kako ću igrati RDR2, pogledaj mi konfiguraciju.

    • op_maniak

      @Veblar, 05.11.2019 - 13:28

      stom grafom nes preko 1080p mediuim…

    • Veblar

      @op_maniak, 05.11.2019 - 13:39

      računam na 2K mid/high, vidit ću za 20 minuta

    • op_maniak

      @Veblar, 05.11.2019 - 15:16

      evo na 1080p sve ultra high sa 2080 super i 9900k frejma skace od 50 to 70 tak fpsa.

    • Veblar

      @op_maniak, 05.11.2019 - 17:45

      1440p, sve medium, vsync off, texture ultra, anisotropic x8, 30-50 fps. ali da, za 2K treba nadogradnja, bude pala sada za žićbo

    • MightyAloy

      @Veblar, 07.11.2019 - 13:06

      Zaboli me ona stvar za tvoju konfiguraciju. Ako je ovdje itko balavac onda je to lik koji koristi izraz “kmetovi” i izjave tipa “Sony i Nintendo su zlo kao i EA”, jako voliš pametovati, a još si pri tome i bully. Ovo ti nije školsko dvorište, a ban si trebao popiti davno. Lijepo sam ti već rekao uhvati se povijesti gaminga pa nećeš više laprdati i praviti razlike među gamerima na “vas” i “nas”. Dok sam ja svoj gaming staž započeo igrajući 8-bitne igre, ti se nisi mrdnuo s PC-ja, a najveće dostignuće ti je 2 godine skupljanja auta u GTA Online. Ako nisi igrao igre na više platformi nemaš pravo pametovati i dijeliti lekcije, a pogotovo vrijeđati druge ljude. Uozbilji se i odrasti.

  • BeLLicus

    05.11.2019 - 11:14

    Ljudi jesmo li spremni? https://prnt.sc/psnui0

  • funky0308

    05.11.2019 - 11:32

    Malo off topic, sorry (sad kada ban popijem 🙂 ) . Konacno je EA dao onaj obecani free Origin access na mjesec dana (trebalo je prosli mj aktivirati dodatni stupanj zastite pa daju free pretplatu na mj dana). Eto, toliko od mene. Jos kada bi se makar malo SWa (Fallen Jedi) dalo odigrati na taj nacin…eeeee….

  • MightyAloy

    05.11.2019 - 13:17

    Moram priznati da s jedne strane likujem, zbog ljudi koji uporno forsiraju priču o tome da gaming bez high-end konfiguracije nije vrijedan obaziranja, a na svaku priču o isplativosti i preferencijama odmahuju rukom promatrajući ostale s visoka. Također zbog pojedinaca koji su se sprdali s RDR-om 2 na konzolama, pogotovo kad je isti najavljen za PC. Kad sam pročitao da Nvidia preporuča upscale, te medium-high postavke za 4K na RTX 2080Ti, odvalio sam. Sorry guys. 🤠

    • Veblar

      @MightyAloy, 05.11.2019 - 13:24

      naravno da nvidia preporučuje najskuplje da im se proizvodi što bolje prodaju. također pc igrači će sa minimalnom konfiguracijom imati jednako ili bolje iskustvo nego ekipa sa konzola, pogotovo ako se uzme u obzir da će postojati modifikacije. sowwy fwiend

  • Zvonimir Komar

    05.11.2019 - 16:50

    Moj komentar na ovo: Disco Elysium, here I come.

    • moordrak

      @Zvonimir Komar, 06.11.2019 - 09:57

      Aj pukni negdje par riječi o igri ako ti se da. Disco Elysium mi izgleda totalno otkačeno.

  • esse

    05.11.2019 - 17:08

    i onda kazu da ce ps5 moci vrtit 4k ? doduse u 30 fps ali opet .

  • esse

    05.11.2019 - 17:10

    kako se ova igra vrti na ps 4 tj koji je mac setting ?

  • infinity007

    05.11.2019 - 22:08

    Valjda cu i ja uzivat u ljepotama Wild westa 😛
    AMD Ryzen 5 3600X
    ASUS ROG Strix B450-F Gaming
    ASUS GeForce RTX 2060 SUPER DUAL EVO
    Pozz

  • ilfenomeno11

    06.11.2019 - 16:53

    Kako vam se da išta igrati na pc i miš-tipkovnicu, baš vam se divim…

  • MoGaming

    06.11.2019 - 19:51

    Neće ni iduća generacija konzola moć pokrenut 4k 60fps ovu igru 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?