HCL.HR

Nintendo žali što oni nisu prvi napravili Minecraft

Juraj Bevandić 12.12.2016.   •   3 komentara


Nintendov Shigeru Miyamoto priznao je da misli da su oni trebali prvi napraviti Minecraft i da smo skoro nešto slično i dobili za Nintendo 64.

Nintendo Minecraft

Zamislite samo koliko bi sve bilo drugačije da je Nintendo 64 umjesto 3D Super Mario platformera dobio igru poput Minecrafta. Čitav svijet bi bio drugačiji, danas bi vjerojatno hodali na rukama… dobro možda ne baš tako, ali morate priznati da bi bilo čudno. A ako je vjerovati Shigeru Miyamotu, to se skoro i dogodilo.

Igor je jednom prilikom u super videu objasnio na super način značaj Super Maria 64, a značaj Minecrafta vjerujem da ne treba pretjerano objašnjavati današnjoj publici. U zanimljivom intervjuu s Glixelom koji preporučam da pročitate u cijelosti ako vas imalo zanima dizajniranje igara, izjavio je da mu se sviđa Minecraft i smatra da ga je Nintendo trebao prvi napraviti kada je u eri Nintenda 64 radio na vrlo sličnoj igri.

Neki su čitatelji to protumačili kao nepošteno svojatanje tuđih ideja, no mi stvarno ne vidimo potrebe za time. Možda ideja stvarno nikada nije zaživjela zbog tadašnjih hardverskih ograničenja, a možda jednostavno nije bila dovoljno slična i revolucionarna da opravda svoju igru. Na kraju krajeva, možda i bolje da je tako.

Mislite li da bi Minecraft u Nintendo 64 eri imao značajan utjecaj na gaming? Sviđa li vam se ta ideja?

Komentari (3)

  • Negan

    12.12.2016 - 18:15

    Lako je jadikovati. Zadnje sto sam cuo voxel grafika nije bila licencirana od strane Microsofta, pa onak, ako su prije imali ideju sto ih sad koci? Minecraft je ionako vec izlizan.

  • nikola2222253

    12.12.2016 - 19:31

    Ne razumijem zasto se sada žale?

    • GTA222

      @nikola2222253, 13.12.2016 - 11:39

      Jer nisu dobili onoliko novca koliko je onaj ko je napravio MC dobio 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?