HCL.HR

No Man’s Sky postaje VR igra kroz besplatnu nadogradnju

Zoran Žalac 26.03.2019.   •   3 komentara


Ako se No Man’s Sky još uvijek nije iskupio za fijasko po izlasku prije tri godine, možda vam novo ažuriranje za tu igru promijeni mišljenje.

Prije samo tri godine o No Man’s Skyu se nije moglo reći mnogo pozitivnih stvari. Međutim, u velikom preokretu ta je igra napredovala u gotovo svim segmentima te se preobrazila u jednu od najsadržajnijih igara današnjice. A razvojni tim Hello Games još nije završio s velikim stvarima. Nakon što su najavili kako će sljedećim ažuriranjem igra dobiti prošireni multiplayer, otkriveno je kako nam stiže još nešto – VR komponenta za No Man’s Sky.

Dobra je vijest da će taj dodatak igri biti besplatan kao i svi ostali. Dakle, nećete morati kupovati posebnu verziju igre nego će svi postojeći vlasnici igre moći zaroniti u VR bez ikakve naknade. To se odnosi i na korisnike PlayStation VR-a i na korisnike SteamVR-a. Da stvari budu još bolje, za igranje u VR-u nećete morati igrati iz početka – igra će jednako raditi i u VR-u i standardno, koristit će iste snimljene pozicije i odvijat će se na istim serverima tako da u VR modu možete igrati i s nekim tko ne koristi VR headset. Sve što sada možete i što ćete ubuduće moći napraviti u igri može se iskusiti i u VR-u.

Ostaje nam za vidjeti jedino do koje će se razine morati žrtvovati prezentacijska strana igre kako bi se ostvarila podrška za VR. Poznato je kako je framerate ove igre na PlayStationu 4 iznimno nestabilan, a tu govorimo o izvedbi ispod 60 sličica po sekundi. Upravo je 60 fps-a minimum za PS VR igre jer se za sve niže od toga javlja mogućnost mučnine.

Komentari (3)

  • op_maniak

    26.03.2019 - 11:53

    Jos je trenutno 50 posto na steamu

  • TypicalHog

    26.03.2019 - 17:02

    Wow! Ako uspiju i očuvat kvalitetu uz stabilan framerate pretpostavljam da ovo će postat jedna od najboljih VR igara.

  • funky0308

    26.03.2019 - 19:33

    Ne znam bas kako ce to na PSVRu raditi ali Steam VR ne bi trebao imati problema. Opcenito Steam verzija radi puno bolje. Ugl, citao sam intervju sa ekipom koja stoji iza imena Hello Games i ispada da su stvarno, cijelo vrijeme imali ideju kako igra u konacnici treba izgledati ali je Sean na skroz krivi nacin sve iskomunicirao. Ja bas u to ne vjerujem ali nije vise ni bitno, napravili su stvarno pravo malo cudo pd NMSa. Drugi puta neka idu iskreno i traze pare za projekt, ovo im drugi puta nece proci.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?