HCL.HR

Novi Skate bit će besplatna (F2P) igra

Zoran Žalac 14.07.2022.   •   4 komentara


Iz Electronic Artsa su otkrili kako će sljedeća igra iz serijala Skate koristiti free-to-play format, prvi put otkako taj serijal postoji.

Četvrta igra iz serijala Skate zvat će se jednostavno “Skate.” (i točka!), neće biti nastavak, prerada, reboot ni prednastavak. Opisuju ju jednostavno kao evoluciju koja odražava gdje se skateboarding i gaming nalaze u stvarnome svijetu.

I premda u stvarnom svijetu skateboarding u suštini nije besplatan – trebate ipak nekako doći do skateboarda, sama će igra biti free-to-play formata, prvi put otkako je Skate serijala. I jedna od rijetkih besplatnih igara skateboarding tematike uopće.

Kao F2P live-service igra, Skate će se razvijati s vremenom, prema željama igrača. Drugim riječima, ono što dobijemo prilikom lansiranja neće biti sve nego će u igru naknadno biti dodavane nove mehanike gameplaya i sadržaji u sezonskom formatu. Igra je najavljena za PC i aktualne konzole, no u razvoju su i mobilne verzije koje će uslijediti nešto kasnije.

Sigurno se pitate što će biti s mikrotransakcijama kad je igra besplatna. Developeri tu kažu da će preuzeti model monetizacije od Apex Legendsa, gdje se uglavnom prodaju kozmetički predmeti. Drugim riječima, Skate ne bi trebao biti “pay to win” igra, niti će imati elemente gameplaya ili dijelove mape koje treba otključati plaćanjem. Isto tako neće biti loot boxa, kažu.

Igra je trenutno u testiranju, ali još nema predviđenog datuma izlaska.

Komentari (4)

  • Dick Johnson

    14.07.2022 - 21:32

    I placene igre su im jednako monetizirane ko f2p igre, tak da nebu razlike.

  • Darcoolio

    14.07.2022 - 22:21

    prijavio sam se za test, videćemo šta zapravo nude. u suštini mi je bitno da se dobro zabavim, solidne kontrole, a ostalo mi je manje bitno.

  • Demon90

    15.07.2022 - 01:35

    Bili zivi pa vidjeli.

  • Rastmahatta

    15.07.2022 - 07:26

    Sumljam da će biti dobro al ajmo pa da vidimo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?