HCL.HR

Priča se po selu da bi Cyberpunk 2077 mogao imati multiplayer

Pero Mlinar 09.10.2018.   •   6 komentara


CD Projekt Red sklopio je partnerstvo s tvrtkom specijaliziranom za stvaranje mrežne komponente čime su zaživljele glasine da bi Cyberpunk 2077 mogao dobiti mogućnost igranja u više igrača.

Za vrijeme trajanja E3 sajma imali smo situaciju gdje je novinar upitao jednog od dizajnera  Cyberpunka 2077 postoje li planovi o uključivanju multiplayer komponente. Rečeno je da takvih planova zasad nema i da igru po izlasku neće moći igrati više igrača. Ipak, nije isključeno da s vremenom ta mogućnost bude uključena, nadodao je.

Da bi do toga stvarno moglo doći sugerira novo dugoročno partnerstvo koje je CD Projekt Red sklopio s mladom kanadskom tvrtkom Digital Scapes. Iako ta tvrtka možda jest sastavljena od bivših zaposlenika velikih studija kao što su Bioware ili Relic, za nju vjerojatno niste čuli. A to nije nimalo čudno – radi se o tvrtki u čijem opisu stoji da je specijalizirana za “ugovoreno kreiranje PvP aspekta u AAA igrama za računala i konzole.”

Najveći dosadašnji pothvat tog studija bilo je kreiranje tog aspekta za Techlandovu uspješnicu Dying Light, gdje su osim na PvP-u radili još na infrastrukturi u oblaku koja je trebala omogućiti lakše prilagođavanje cjelokupnog online iskustva igračima.

Ne zna se još uvijek radi čega su konkretno u CD Projektu odlučili da bi dobro bilo potražiti saveznike upravo u ovom studiju. Ne zna se jesu li oni postali dijelom Cyberpunk 2077 projekta kako bi radili na elementima gameplaya ili su u sliku ubačeni samo kako bi pripomogli da igra s tehničke strane radi kako bi trebala. U obavijesti za novinare koja je popratila objavu partnerstva navedeno je tek ovo: “Kanadski partnerski studio usko će surađivati s CD Projekt Redom na stvaranju i optimiziranju tehnoloških rješenja za korištenje u proizvodnji Cyberpunka 2077”.

Tko zna, možda do onda kad dešifrirate ovu izjavu već iz prve ruke saznamo što se njome točno podrazumijeva.

Komentari (6)

  • Toma_HR

    09.10.2018 - 21:11

    Loša vijest, dajte vi nama pravu stvar a ne glupavi MP – to ostavite CoD-u novom Fallout-u i raznim BTR igrama

    • Negan

      @Toma_HR, 09.10.2018 - 22:13

      Zašto? Otkad je kvaliteta singleplayer iskustva uvjetovana postojanjem multiplayer komponente i otkad te se tjera da u istoj sudjeluješ?

      Uzmi na primjer GTA V. Jedna od najbolje ocijenjenih igara prošle generacije. Jedino što je ta igra izgubila zbog online moda je to da se isti stavio u prvi plan i samim time izgubila nada za buduće DLC nadogradnje, no niti te itko tjera da ga igraš, niti je već odlično zaključena kampanja puno propatila.

    • Lazy

      @Negan, 10.10.2018 - 09:36

      Tocno, evo npr, ja sam kupio GTA V day one i bit ce da sam od rijetkih, zavrsio kampanju koja mi je bila waauuu, potom spakirao igru i prodao istu bez da sam probao multi, nit me zanimalo nit imam volje za to…al da, nitko te ne tjera da igras fckn multi…

  • Lazy

    10.10.2018 - 09:31

    Hvala al ne hvala, odn. tko voli nek pichy po multiju, samo daj te nam vrhunsko single iskustvo i moje pare su vase 🙂

  • Jodlejeihu

    10.10.2018 - 16:27

    Bas sam danas ovo uporedjivao sa GTA i kako bi bilo dosta popularno kod dece da ima multiplayer. Nadam se da ga nece biti.

  • goldfinger

    11.10.2018 - 21:20

    O ne!!!Nadam se da je ovo full fake news….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?