HCL.HR

Provjerite koje novosti donosi Ultimate Team mod u FIFA 22

Zoran Žalac 10.08.2021.   •   12 komentara


Electronic Artsovi timovi u Bukureštu i Vancouveru otkrili su kakve novosti dostavljaju u najpopularniji mod FIFA serijala.

Svaka čast Career modu, ali zna se što igrači FIFA igara igraju najviše. EA Sports sada je otkrio što imaju pripremljeno za ovogodišnje izdanje FIFA Ultimate Team moda.

Division Rivals dobit će novu elitnu diviziju za najbolje igrače FIFA igara. No, bit će i promjena koje će utjecati na obične smrtnike. Primjerice, bit će smanjen broj utakmica koje tjedno treba odigrati da bi se zaradile nagrade. Nadalje, sustav napredovanja bit će transparentniji te će biti jasnije što treba napraviti za promociju.

Kad kažu transparentniji, zapravo misle malo kompliciraniji. Divizija će tako sada imati tri dijela: rank, stage i checkpoint. Pravila su takva da pobjeda u meču igrača vodi na novi stage, dok ga izgubljena utakmica vraća jedan stage natrag, osim ako je na checkpointu. Remi znači da igrač ostaje na trenutnoj poziciji. Ako povežete dvije pobjede u niz, svaka sljedeća pobjeda vodi vas brže prema sljedećoj diviziji.

Svi igrači počet će u 10. diviziji, a kao što smo rekli, iznad 1. divizije bit će nova, Elite divizija, gdje su svi igrači rangirani po Skill Ratingu i 200 najboljih se pojavljuje na globalnoj ljestvici.

Division Rivals također prelazi na sustav sezonskog formata. Svaka sezona trajat će otprilike šest tjedana. Svaka sezona ima svoje nagrade do kojih možete doći igranjem – bez obzira pobjeđivali vi ili gubili. Maksimalno se može osvojiti do tri sezonske nagrade po diviziji.

Promjene stižu i u FUT Champions mod. Uvode se Champions Play-Offs i Finals, tj. prelazi se na sustav skupljanja bodova umjesto da se gledaju isključivo pobjede. Tijekom svake sezone bit će otvorena Play-off faza unutar koje igrači mogu sudjelovati kad im to odgovara. Ako osvoje dovoljno bodova, prolaze dalje u Finale koje se igra vikendima.

U prijateljske mečeve FUT moda dolazi opcija co-op public matchmaking. Ukratko, pruža se mogućnost da se brzinski ubacite u nečiji prijateljski meč, ali ne sa svojim FUT timom nego s unikatnom ekipom koja će se stalno mijenjati.

Na terenu se isto tako mijenja nekoliko stvari. Uvodi se opcija biranja što želite gledati u trenutku postizanja zgoditka. Po defaultu će igrači gledati svoju i protivničku proslavu, no ako iz nekog razloga ne podnosite tuđe slavlje kad primite gol, moći ćete odabrati da umjesto tuđeg slavlja gledate svoje pokisle nogometaše.

Opcija sređivanja stadiona dodatno će biti proširena. Uvodi se tako VIP Area sekcija na tribinama, moći će se birati navijački rekviziti publike, a vraćaju se i sve druge stvari poput biranja pirotehnike, pjesama itd.

Novost je i FUT Heroes, set kartica koje predstavljaju veterane i legende nogometa. Koncept je ovdje malo drugačiji nego s ikonama s obzirom da će se “heroji” povezivati s drugima na terenu po principu lige i na kemiju im neće utjecati veza između klubova.

Komentari (12)

  • pleto

    10.08.2021 - 18:23

    Najveca novost je sam naziv i tako vec godinama. P.S. I novi način za potrošit više para na kartice.

  • Kiner Pingvin

    10.08.2021 - 20:28

    Velikih li novosti… Tako već da ne govorim koliko godina govore pa nikada ništa, a i druga stvar, ne bi to stavili odmah s igrom, nego nakon što platiš neku suludu cifru za takav tip igre onda još moraš i više para trošiti na ta sra*ja.

    • movie

      @Kiner Pingvin, 10.08.2021 - 21:40

      Pišeš gluposti. Nitko te ne tjera da trošiš novce unutar igre. Imaš dovoljno sbc za odigrati kako bi svaki tjedan pobrao najmanje desetak raznoraznih packova. Uz to imaš rivalse, SB i WL u kojima igranjem natučeš lijepu količinu coinsa i dobiješ pristojne packove za otvarati. Pa onda svaki tjedan pickovi iz WL. Uz malo sreće dobiješ jako lijepe i vrijedne kartice. Ako nemaš sreće onda na količinu svega opet skupiš solidnu količinu coinsa. Zašto mantarte svaki dan o trošenju novca kad za to nema potrebe zadnje dvije godine. Tko hoće neka troši ali stvarno nema potrebe.

    • Tommygun

      @movie, 10.08.2021 - 21:51

      Tko hoce odma u startu imat mesija i ronalda taj bu trosil🤣

    • pleto

      @movie, 11.08.2021 - 10:40

      Nitko nije ni rekao da moraš ali ako želiš biti kompetetivan onda itekako moraš ili bi trebao dat otkaz, zatvorit se u kuću, zanemarit sve ostalo i samo igrat. Čim ti možeš napredovat više plačajući nego ja igrajući to je za mene p2w. Sigurno neću hvalit i branit takve sustave naplate i takve igre.

    • movie

      @pleto, 11.08.2021 - 23:01

      Pretjeruješ. Evo imam frenda koji je prva divizija i koji igra samo WL u kojoj dogura do elite. Nikad nije jednu kunu dao za fifa pointse a ima više milijunsku momčad i konkurentan je u igri unatoč tome. Nitko u ovoj igri ne može napredovati plaćajući. Možeš plaćajući u startu doći do bolje momčadi ali ako ne znaš igrati đaba ti momčad. Vucarat ćeš se po 8 diviziji bez ikakvog izgleda za bilo kakvim napretkom.

    • pleto

      @movie, 12.08.2021 - 08:43

      Možda pretjerujem a i nisam neki pro ni u fifi ni u pesu. Imam kolegu teškog ljubiteljs fife i non stop slušam kukanje i plakanje, stalno ju igra i priča mi o njoj. Ako i pretjerujem al opet nije da sam rekao nešto što je u potpunosti krivo.

    • movie

      @pleto, 12.08.2021 - 10:53

      Pa jesi, rekao si da će netko brže napredovati ako potroši novce u odnosu na tebe koji ne trošiš novce. To je krivo. Mogu ja potrošiti na igru 10 tisuća eura i neću napredovati kao recimo frend koji je bolji igrač od mene a ima neusporedivo lošiju momčad od mene i nije potrošio na igru jednu kunu. To je činjenica. Drugi je par cipela što stalno kukamo i utjehu u porazima većina traži u samoj igri koja zna biti nepravedna. Jednu tekmu igra je na tvojoj strani a drugu na protivnikovoj. Samo najbolji igrači mogu prevladati momentum koji se javlja u igri. Ja ne mogu pa sam znao često pičkarati i divljati. No zadnje dvije godine sam se smirio, prihvatio situaciju i igram čisto iz gušta bez ikakvih očekivanja. Ne ganjam ništa, ne očekujem ništa.

    • pleto

      @movie, 13.08.2021 - 13:35

      Pa dobro ali ako uspoređuješ 2 igrača onda moraju biti istog skilla pa ćeš vidjet kolika je razlika kada jedan od te dvojice kupi tim a drugi ne može kupit pa ima duplo lošiji. Normalno da ima boljih i lošijih i da bolji to mogu prevladat ali svi oni koji su kompetetivno orijentirani u fifi plaćaju i to je činjenica jer nema druge. Svi u vrhu kupuju. Evo da ti s goal.com zalijepim šta oni kažu kolko treba odigrat partija za najbolju momčad, smješno…
      “Most people win as many games as they lose, so taking this into account, the average number of coins earned from each game is around 1,500 coins.

      That estimate includes weekly rewards from Squad Battles and Division Rivals, as well as Weekend League and the sales from players earned through reward packs.

      At 1,500 coins per game, you would need to play 66,667 games. Each game takes around 20 minutes when including load times, celebrations, replays and so on.

      To earn 100m playing only matches, you will need to play over 22,222 hours of FIFA 21.

      If you played FIFA 21 all day, every day to reach 22,222 hours of gameplay, it will take 926 days and the rest of the world will already be playing FIFA 24.”

    • movie

      @pleto, 13.08.2021 - 16:20

      Pa nije zarada samo od utakmica. Svaki tjedan otvoriš bar dvadesetak packova. Uz malo sreće možda te posere. Znam lika koji je ove godine samo u packovima dobio preko 30 milijuna coinsa. Ja koji smatram da sam nesretan u packovima, dobio sam u njima oko 10 milijuna coinsa tijekom sezone. Ti koji idu po turnirima i ozbiljno se natječu su manjina. Od njih ea ne živi. EA živi od onih 98% igrača koji kupuju fifa pointse bez ikakvih razloga. Kažem, meni momčad od 30 milijuna coinsa ne bi donijela nikakav napredak u igri. Došao sam do određenog nivoa igre i to je to. Igru ne shvaćam kao natjecanje već kao ubijanje dosade. Malo zabave i ništa više. Kada se sastaju dva igrača istog skilla ali različite jakosti momčadi onda na scenu stupa momentum koji će te momčadi uravnotežiti. Pošteno? Naravno da nije ali to je fifa.

  • Pekkmen

    11.08.2021 - 07:35

    Minimalna investicija sa maksimalnom dobiti..
    EA je doktorirao to.
    Iskreno igrače FIFE boli k***c za novosti u igri,dok ima paketiča koje će kupovati ko ovčice oni su sretni..užas

  • lepiakadodo

    11.08.2021 - 14:39

    Sad cu s gustom gledati svoje pokisle igrace

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?