HCL.HR

Tvorci PUBG-a odustali su od sudske ofenzive na Fortnite

Pero Mlinar 29.06.2018.   •   8 komentara


Ne ide im na serverima, a bome ni na sudu. Tvrtka u čijem je vlasništvu popularni PUBG predomislila se oko sudske tužbe za Fortniteovu navodnu krađu ideje.

Početkom godine južnokorejska podružnica tvrtke Bluepoint pod nazivom PUBG Corp podigla je optužnicu protiv Epic Gamesa te pritom, kako se čini, ispalila ćorak. Iz nepoznatog razloga nakon šest mjeseci u PUBG Corpu su odustali od tužbe u kojoj se je Epic Games teretilo za krađu intelektualnog vlasništva te tako upisali još jedan poraz na bojištu.

Nagađa se da bi razlog zašto se odustalo od sudskog procesa mogao biti sadržaj optužnice u kojoj se Epic Games navodno nije smatralo krivim za krađu sadržaja već ideje. Ne samo da je idejno vlasništvo sklizak teren sam po sebi, nego je u slučaju battle royalea dodatno nategnuto kako je uopće moguće nekog optuživati za krađu koncepta koji se je ionako pojavio već davne 2000. godine u istoimenom filmu, a u igrama i nekoliko godina prije pojave PUBG-a.

Iako još uvijek nije poznato je li spor možda riješen izvan suda, ova se je tužba više se doimala poput očajničkog pokušaja da se PUBG nekako “vrati u igru”. Fortnite u popularnosti raste iz dana u dan; danas ga igra više od 125 milijuna ljudi, a brojem igrača svojeg je konkurenta pretekao već u trećem mjesecu ove godine.

Komentari (8)

  • funky0308

    29.06.2018 - 11:14

    Bolje neka rade na svojoj igri umjesto tuzakanja drugih. Nije BR njihova ideja i nemaju prava maltretirati druge developere, a ni nas. Ja kontam da je i jedan od razloga to sto svakodnevno izlaze puno ocitije kopije PUBGa (eno i one cuisine royal) i ako ce nekoga tuziti, imaju puno jednostavnijih rjesenja i slabijih meta za napad. Jadno je to sto rade. Umjesto da rade na svojoj igri i pokazu nam zasto bi trebali igrati bas njihov BR, oni pokusavaju unistiti konkurenciju na sudu. Da nisu mozda iz Hrvatske 😀

  • bojanum

    29.06.2018 - 11:59

    Autor knjige treba tuziti sve njih redom i zavrsiti sa ovom sapunicom koja ce i ovako i onako zavrsiti kao i svaki hype zanr prije ovoga.

  • ICrownZz

    29.06.2018 - 12:42

    Napokon je prepucavanje zavrsilo

  • Veljkooo

    29.06.2018 - 15:00

    Realno je bolji PUBG ali svi igraju Fortnite zato sto je besplatan i treba slabiji komp da se igrica pokrene. Svi kazu kako je Fortnite bolji a u stvari nisu mogli da daju drugoj igri sansu sem ako je nisu igrali. PUBG uvek resi svoje probleme a Fortnite malo pa malo ima neke bagove da patchuje, npr. soping kolica. PUBG takodje ima vecu raznovrsnost u mapama i oruzjima nego Fortnite. Fortnite ima samo jednu mapu, ima samo neke vrste pusaka razlicitih retkosti, kao neke granate i to je to. PUBG ima puno pusaka, pa onda scopovi, pa attachmenti pa hilovi i bustovi i 3 mape i jos jednu koja izlazi valjda krajem godine. Ja mislim da je PUBG bolji i stojim iza toga, da je PUBG besplatan igralo bi mnogo vise ljudi ali nema veze.

  • MaliMicek

    29.06.2018 - 15:42

    Stali su jer iza stoji malo jači igrač, Sony.

    • bojanum

      @MaliMicek, 30.06.2018 - 10:39

      Ne stoji malo jaci igrac Sony, nego stoji najjaci igrac Tencet koji je vlasnik 40% Epic games-a i vlasnik 10% Bluehole-a. Vrlo jednostavno.

  • NikolaBoyProx

    29.06.2018 - 16:25

    “u kojoj se je Epic Games teretilo za krađu intelektualnog vlasništva”…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?