HCL.HR

Korona bi mogla preimenovati Rainbow Six Quarantine

Lovro Maroševac 10.02.2021.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Spin-off igra Rainbow Six Quarantine trebala bi izaći u 2021. godini, ali uz moguću promjenu imena zbog teške situacije u cijelom svijetu.

Koliko je popularan bio zombi mod u Rainbow Six Siegeu govori činjenica kako je iz njega najavljen Rainbow Six Quarantine. Taj bi naslov, s likovima iz R6 Siege univerzuma, trebao karakterizirati PvE format i kooperativna opcija igranja. Grupa od troje igrača trebala bi se tako boriti protiv parazita koji je zarazio njihov svijet.

U nedavnom financijskom izvješću tvrtke Ubisoft poručeno je kako će igra izaći do kraja sljedeće fiskalne godine. Drugim riječima, Rainbow Six Quarantine mogli bismo igrati najkasnije do četvrtog mjeseca 2022. Međutim, izlazak novog Rainbow Six naslova mogao bi biti u problemima i to zbog jedne riječi u naslovu – Quarantine.

Budući da svijetom trenutno vlada pandemija koronavirusa, iz Ubisofta smatraju da nije prikladno izdati igru u čijem nazivu stoji riječ koja podsjeća na trenutni virus. Ništa još nije službeno, ali bojazan je kako marketinški to ne bi dobro prošlo. Ubisoftov izvršni direktor Yves Guillemot kratko je prokomentirao da raspravljaju o toj temi, a konačan ishod znat će se u bližoj budućnosti.

Rainbow Six Quarantine najavljen je na E3 sajmu 2019. godine. Trebao je izaći početkom 2020. godine, ali je na kraju bio odgođen za fiskalnu 2021. godinu. R6 Quarantine pojavit će se na PC-u, PlayStationu 4 i Xbox Oneu, a nije isključeno ni da ga vidimo na novim konzolama.

Komentari (6)

  • Saren

    10.02.2021 - 15:56

    Posto premisa igre po navodnim leakovima podsjeca kao ili za vrijeme prije/poslije u Outbreak eventu iz RB 6 Siege-a mogli su ga jednostavno nazvati Outbreak ako je vec Quarantine marketinski neprihvatljiv. Sto smatram cistom gluposcu. Division i Division 2- premisa igre – virus prosiren preko novca po svijetu. Pa ga se i dalje igra. Ili filmovi na tu temu xD Uglavnom, osobno mi svejedno kako ce imenovati igru, samo se nadam da necu ostati razocaran i ove godine na sljedecoj Ubisoftovoj konferenciji kada ce se prikazivati nove igre, kao sto sam ostao lani. Ni rijeci ni o Quarantine-u jos manje o Skull & Bones.

  • Nemanjazzz

    10.02.2021 - 17:06

    Assassin’s creed rainbow six raid xD

  • doctorsparta

    10.02.2021 - 19:12

    Prijedlog za novi naslov
    RB six: The next two crucial weeks

  • LetMeBeFrank

    10.02.2021 - 20:06

    Da, jer ono… Ako igra faila, to ce definitivno bit zbog imena.

  • Bojko

    10.02.2021 - 22:35

    Prijedlog: Rainbow Six Guarantee

  • ka de si ba

    13.02.2021 - 11:42

    Umjesto da ubace to u siege koji ima samo casual i ranked mod i tu i tamo koji event i ugl. Su dosadni…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?