HCL.HR

Resident Evil Village isporučen je u više od tri milijuna primjeraka

Zoran Žalac 11.05.2021.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Japanska tvrtka Capcom pohvalila se da je njihova nova igra – Resident Evil Village – u četiri dana prodana u više od tri milijuna primjeraka.

Vidjelo se na raznim statistikama da je Resident Evil Village po izlasku uspio privući interes velikog broja igrača. Sada pak imamo konkretnu potvrdu od same tvrtke Capcom, koja je otkrila kako je RE Village u prva četiri dana prodaje isporučen u više od tri milijuna primjeraka. To obuhvaća i fizičke primjerke igre i digitalna izdanja.

Kako taj rezultat stoji u usporedbi s rezultatima prethodnih igara? Lansiranje Villagea bilo je malo uspješnije od sedmice koja je u istom periodu isporučena u 2,5 milijuna primjeraka. Resident Evil 3 je isporučen u 2 milijuna primjeraka pa se može reći da je Village uspješniji i od te igre. Što se tiče Resident Evil 2 remakea, nemamo podatke prvog vikenda ali znamo da je prvog mjeseca isporučen u četiri milijuna primjeraka pa je lako moguće da bi ga Village mogao nadmašiti nakon mjesec dana.

Sveukupno je Resident Evil serijal do sada prodao više od 100 milijuna primjeraka igara. Najprodavanija individualna igra u serijalu prošle je godine postao Resident Evil 7 sa 8,5 milijuna isporučenih primjeraka. Resident Evil 6, 4 i 5 su još prodavaniji, ali po pitanju sveukupne prodaje kad im se uračuna prodaja posebnih izdanja, svih portova i sl.

Komentari (6)

  • kebbab

    11.05.2021 - 08:46

    Ja bi dao naslov “Village isporučen je u više od tri milijuna primjeraka”

  • Demon90

    11.05.2021 - 18:36

    Najzanimljivije je da se toliko zagrizenih fanova bune koliko se 5 i 6 loše igre al su eto nekako dvije najprodavanije, više akcije je ocito privuklo gamere koji nisu toliko fanovi čistoga horora. Zato village i ima ponovno dosta akcije i samu municiju možeš kupovati.

  • MightyAloy

    11.05.2021 - 19:50

    Od toga 49% prodanih primjeraka otpada na PS5 dok je ostatak otišao na sve ostale platforme zajedno uključujući i PS4. Veoma interesantno i čestitke za Sony i PS5.

    • LetMeBeFrank

      @MightyAloy, 11.05.2021 - 20:48

      Tih 49% je brojka koja se odnosi na prodaju fizicke verzije igre u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ne na ukupnu prodaju.

  • joxii134

    25.05.2021 - 11:20

    Mogu komotno izbacit denuvo iz nje da se i mi sirotinja naigramo na svojim low end pc-evima😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?